10 Aplikasi Antivirus Android Terbaik 2016

Pada masa ini, dunia alat sememangnya dipenuhi dengan pengembangan telefon pintar Android yang sentiasa berinovasi. Sebabnya, vendor telefon pintar Android tidak banyak, mulai dari telefon pintar yang murah hingga telefon pintar yang mahal

Pada masa ini, dunia alat sememangnya dipenuhi dengan pengembangan telefon pintar Android yang sentiasa berinovasi. Sebabnya, vendor penjual telefon pintar Android tidak kecil. Dari telefon pintar murah hingga telefon pintar yang mahal, Android menyediakan segalanya.

Oleh itu, banyak pembangun aplikasi telah mula mengembangkan sayap mereka, merancang aplikasi untuk memenuhi keperluan pengguna telefon pintar Android. Salah satunya adalah dengan membuat antivirus Android terbaik . Baiklah, melalui artikel ini, Jaka memberikan senarai aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016.

BACA JUGA
  • 10 Aplikasi Android Antivirus Terbaik untuk Telefon Pintar Anda
  • 5 Antivirus Komputer Terbaik dan Percuma Januari 2016
  • 10 Antivirus dan Perisian Kerosakan Android Terbaik 2015

10 Aplikasi Antivirus Android Terbaik 2016

Benar, melalui artikel ini, Jaka ingin memberikan rujukan dari koleksi aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016 untuk anda miliki. Jadi, anda membaca artikel ini sepenuhnya, jangan ketinggalan apa-apa.

1. IObit Applock - Perlindungan Privasi

IObit Applock - Privacy Protect adalah antivirus Android terbaik yang boleh anda pasang pada telefon pintar Android kegemaran anda. Aplikasi antivirus ini juga akan membuat Anda lebih tenang, kerana anda tidak perlu lagi khawatir kehilangan data peribadi pada telefon pintar Android.

Macam mana boleh jadi? Kerana, semua ketakutan yang sebelumnya menghantui anda akan hilang dengan perlindungan yang diberikan oleh IObit Applock - Privacy Protect. Oleh itu, muat turun Applock IObit terkini agar telefon pintar anda tidak mudah rosak.

Antivirus & Security Apps IObit Applock Team DOWNLOAD

2. 360 Security - Antivirus Boost

Aplikasi antivirus Android terbaik seterusnya 2016 adalah 360 Security - Antivirus Boost . Antivirus Android terbaik dapat melindungi telefon pintar Android anda dari pelbagai virus, perisian hasad, sistem, atau risiko yang mengancam data peribadi anda yang lain.

Selain itu, aplikasi antivirus Android terbaik juga mempunyai beberapa ciri dan kelebihan utama. Salah satunya adalah Real Time Protection , di mana antivirus Android terbaik akan mengimbas aplikasi dan fail APK yang dipasang secara langsung semasa proses pemasangan dijalankan.

Qihu 360 Software Co. Antivirus & Aplikasi Keselamatan MUAT TURUN

3. CM Security AppLock Antivirus

Antivirus Android terbaik seterusnya ialah CM Security AppLock Antivirus . Antivirus ini akan melindungi telefon pintar anda dari kerentanan sistem dan pengimbasan aplikasi yang baru dikemas kini. Sebenarnya, antivirus Android terbaik juga akan memastikan keselamatan dan privasi telefon pintar anda terjaga.

Selain itu, antivirus Android terbaik juga telah dimuat turun lebih kurang 100 juta kali. Oleh itu, jelas bahawa CM Security AppLock Antivirus adalah aplikasi antivirus Android terbaik di Google Play.

Cheetah Mobile Antivirus & Security Apps DOWNLOAD

4. Avast! Keselamatan Mudah Alih dan Antivirus

Bagi pengguna yang menggunakan komputer atau komputer riba secara aktif, nama antivirus adalah Avast! bukan perkara yang pelik untuk didengar. Baiklah, Avast! Keselamatan Mudah Alih dan Antivirus juga menyediakan versi Android. Antivirus Android percuma yang terbaik akan membantu anda melindungi telefon pintar anda daripada pancingan data yang tidak diingini.

Selain itu, aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016 juga akan membasmi semua jenis virus, malware, spyware, dan sebagainya. Oleh itu, gunakan antivirus Android yang satu ini, agar data peribadi anda di telefon pintar dijaga dengan baik.

Perisian Avast MUAT TURUN Aplikasi Antivirus & Keselamatan

5. Adguard Untuk Android

Aplikasi antivirus Android terbaik lain ialah Adguard For Android . Antivirus ini memiliki ukuran kecil, sehingga tidak akan memakan banyak ruang pada memori dalaman atau RAM telefon pintar kegemaran anda. Antivirus Android terbaik akan memberikan perlindungan yang boleh dipercayai dan menguruskannya dengan cepat.

Bukan hanya itu, Adguard For Android juga akan membuang semua iklan yang menjengkelkan. Sebenarnya, antivirus Android terbaik ini juga akan membuang semua blok pemuatan yang mengandungi laman web berbahaya. Hebatnya, antivirus ini juga tidak akan mengesan sebarang aktiviti yang dilakukan ketika bersambung ke Internet.

6. AVG Antivirus Security - PERCUMA untuk Android

Siapa yang tidak biasa dengan antivirus AVG? AVG Antivirus Security - PERCUMA untuk Android adalah salah satu aplikasi antivirus Android terbaik tahun 2016 yang boleh anda gunakan di Android smarpthone secara percuma. Anda pasti suka apa-apa tentang perkara percuma, bukan?

Android Antivirus terbaik ini akan membantu anda melindungi telefon pintar anda dari virus, perisian hasad, perisian intip, penapis SMS, dan memastikan data telefon pintar Android anda selamat dan terjamin. Oh ya, antivirus ini telah terbukti, kerana lebih daripada 100 juta orang telah memuat turun AVG Antivirus Security - PERCUMA untuk Android.

AVG Technologies MUAT TURUN Aplikasi Antivirus & Keselamatan

7. AMC Security - Antivirus Boost

AMC Security - Antivirus Boost adalah aplikasi antivirus Android terbaik tahun 2016 yang juga banyak digunakan oleh pengguna telefon pintar Android. Antivirus ini adalah aplikasi all-in-one yang akan membantu melindungi telefon pintar Android anda dari sebarang kemungkinan ancaman.

Menariknya, antivirus Android terbaik ini akan melindungi telefon pintar Android anda dari segala jenis serangan secara langsung atau tidak langsung , yang biasanya memberi kesan kepada kehilangan data pada telefon pintar anda. Bagaimana, berminat?

Aplikasi Antivirus & Keselamatan DOWNLOAD IOBit

8. Pelindung Skrin - Perlindungan Perisik

Aplikasi antivirus Android terbaik seterusnya 2016 adalah Screen Shield - Spy Protection . Antivirus untuk Android sangat berfungsi untuk melindungi data perbankan anda, terutama bagi anda yang sering dan aktif melakukan transaksi menggunakan smartphone Android.

Apa yang berlaku dengan pelindung itu? Lihat, ada virus di luar sana yang dapat mengambil semua data dengan mengambil tangkapan layar di Android tanpa anda sedari. Oleh itu, antivirus Android terbaik yang disebut Screen Shield - Spy Protection mampu menghalangnya.

Aplikasi Antivirus & Keselamatan DOWNLOAD Ouadban Youssef

9. Pembunuh Trojan Ghost Push

Aplikasi Ghost Push Trojan Killer adalah antivirus Android terbaik yang dapat mewujudkan tahap perlindungan keselamatan yang lebih tinggi. Aplikasi ini berfungsi sebagai pelindung dari serangan virus Trojan yang dianggap sangat berbahaya bagi pengguna Android.

Aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016 akan menjamin tahap perlindungan telefon pintar Android anda dari bahaya virus Trojan yang suka merosakkan dan mencuri fail dan data anda pada telefon pintar Android. Jadi, jangan biarkan anda menjadi mangsa virus Trojan ya?

Cheetah Mobile Antivirus & Security Apps Inc. DOWNLOAD

10. Keselamatan Internet Kaspersky

Kaspersky Internet Security adalah aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016 yang dibuat untuk peranti Android dengan teknologi terkini. Dalam aplikasi antivirus ini, anda akan menemui ciri-ciri Perlindungan Anti-Pencurian yang boleh anda gunakan di semua platform Android.

Selain itu, antivirus Android ini diklaim sebagai antivirus terbaik yang mampu melindungi perangkat dari trojan, malware, spyware, dan jenis lain yang dapat membahayakan perangkat Android . Sedap, aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016 tidak akan berjalan secara automatik, anda boleh menggunakan apa yang anda mahukan.

Kaspersky Antivirus & Security Apps DOWNLOAD

Nah, itulah koleksi aplikasi antivirus Android terbaik pada tahun 2016 yang boleh anda muat turun melalui peranti Android anda. Semoga artikel ini berguna untuk anda dan pengguna Android yang lain. Kongsi pendapat anda melalui komen di bawah.

Artikel Berkaitan