5 Laman Pembelajaran Robot Terbaik, Ada Bahasa Indonesia

Untuk membuat robot, secara amnya anda harus belajar dalam robotik. Ingin membuat robot hanya untuk hobi? Mari belajar dari laman web berikut. Oh ya, jangan risau bingung, kerana ada juga orang Indonesia!

Seiring dengan zaman, robot mula menjadi sangat popular. Fungsi robot itu sendiri sangat banyak, mulai dari melakukan tugas berat hingga hanya hiburan.

Untuk membuat robot, secara amnya anda harus belajar dalam robotik. Ingin membuat robot hanya untuk hobi? Mari belajar dari laman web berikut. Oh ya, jangan risau bingung, kerana ada juga laman bahasa Indonesia!

BACA JUGA
  • Menonton Hobi? 5 Laman Ini Untuk Mencari Cadangan Filem Terbaik
  • 5 Laman Pembelajaran Peretasan Indonesia Terbaik
  • Ini 5 Laman Web Dalam yang Meniru Laman Web Paling Popular, Jadi Menyeramkan?

Ini 5 Laman Pembelajaran Robot, Ada Bahasa Indonesia

1. Robot-ID

Laman pembelajaran robot pertama sangat lengkap. Bermula dari membincangkan mikrokontroler, program, dll semuanya ada di sana. Anda hanya perlu mencarinya, apa yang anda perlukan? Semakin lama, laman web ini penuh dengan bahasa Indonesia.

Lawati: laman web ID Robot

2. Lego - Badai Minda

Lego sudah terkenal dengan gaya memuat dan memunggah mainan. Supaya mainannya lebih menarik, nampaknya Lego membuatnya bergerak seperti robot. Anda boleh belajar membuat robot dari mainan Lego ini. Jauh lebih mudah, kerana ada perisian khasnya.

Lawati: Lego - Mindstorms

3. Robotik cukur

Setiap hari perkembangan robot terus maju, tentunya selalu ada berita baru. Agar anda tidak terlepas berita yang berkaitan dengan robot, anda boleh membaca lebih lanjut di laman web ini. Selain berita, anda juga dapat melihat video dan foto robot yang menarik sebagai inspirasi.

Lawati: Robotik Razor

4. Tutorial Robotik

Sekiranya anda ingin mempelajari robot yang segera, maka laman web yang satu ini sesuai untuk anda. Pilih sahaja apa yang anda mahu lakukan. Kemudian, dapatkan butiran alat yang anda perlukan, bagaimana membuatnya dan program yang diperlukan.

Lawati: Tutorial Robotik

5. Semua Mengenai Litar

Nama teknologi robot, tidak terlepas dari sokongan mikrokontroler. Sekiranya anda berhasrat untuk mempelajari mikrokontroler dengan mendalam, maka laman web yang satu ini sesuai untuk anda. Akan dibincangkan dengan lengkap dan terperinci pelbagai jenis cip mikrokontroler.

Lawati: Semua Mengenai Litar

Kesimpulannya

Sangat berguna untuk laman pembelajaran robot ini. Dengan laman web ini, kita dapat mempelajari banyak perkara mengenai robot secara percuma. Apa pendapat anda, mana dari laman web terdahulu yang paling disyorkan? Berkongsi dengan Jaka!

Oh ya, pastikan anda membaca artikel yang berkaitan dengan Robot atau penulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: Seni Elektronik

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan