7 Aplikasi Tontonan Video Terbaik di Android, Mana Pilihan Anda?

Lihat 7 aplikasi menonton video dan filem terbaik di versi Android Jaka bagi mereka yang suka menonton video atau filem di telefon pintar Android

Kini, kebanyakan orang menonton video lebih kerap melalui peranti telefon pintar. Perkembangan kandungan berasaskan video juga semakin popular dan popular. Ini bermaksud kita juga mesti mempunyai aplikasi pemain video yang pantas, boleh dipercayai, dan mempunyai banyak ciri.

Selama ini, aplikasi pemain video yang paling kerap digunakan adalah pengeluar telefon pintar lalai . Walaupun aplikasinya adalah bloatware yang dapat memperlambat prestasi telefon pintar.

Lalu, apakah aplikasi menonton video terbaik di Android? Mari, lihat senarai di bawah.

BACA JUGA
  • 6 Aplikasi Terbaik untuk Menonton TV pada Telefon Android
  • 10 Aplikasi TV Dalam Talian Terbaik untuk Android & PC pada tahun 2020, Percuma!
  • Cara Menonton Saluran TV di Luar Negara Tanpa Kos pada Telefon Android

Aplikasi Tontonan Video Terbaik

1. Pemain MX

Meletakkan aplikasi menonton video MX Player menjadi yang pertama tidak berlebihan. Kerana aplikasi ini mempunyai banyak kelebihan berbanding dengan aplikasi pemain video yang lain.

Jadi, apa yang menjadikan aplikasi ini begitu popular? Harap diperhatikan, terdapat banyak fitur yang ditawarkan oleh MX Player, seperti fitur cubit-untuk-zoom, maju cepat, mundur dan kelantangan.

Di samping itu, Pemain MX juga mempunyai ciri - ciri canggih seperti penyahkodan multi-teras yang dapat berjalan hingga 70 persen lebih cepat daripada pemain video lain.

Selain itu, aplikasi ini juga dapat memutar video dalam hampir semua format yang tersedia dan juga menyokong penggunaan fail sari kata.

2. Pemain Wondershare

Walaupun MX Player sudah menawarkan ciri yang paling lengkap, tidak ada salahnya untuk mencuba beberapa aplikasi alternatif lain.

Jadi, inilah sebab mengapa aplikasi Wondershare Player juga disayangkan. Lalu apa kelebihan menonton aplikasi video ini?

Wondershare Player nampaknya juga mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang hebatnya. Aplikasi ini menyokong banyak codec , dapat memainkan hampir semua fail audio, menyokong fail sari kata, dan dapat digunakan untuk memindahkan fail dari PC ke telefon pintar melalui jaringan WiFi.

3. Pemain KMP

KMPlayer adalah aplikasi pemain video yang tidak kurang hebatnya dari segi ciri. Lalu apa ciri-cirinya?

Ada fitur untuk mengawal kecepatan ketika memutar video , subtitel sokongan, dan ada juga berbagai tampilan yang dapat diubah untuk mempermudah ketika mencari konten yang ingin ditonton.

Selain itu, KMPlayer juga menawarkan dua mod utama untuk memainkan video, iaitu mod berjendela dan mod Google Drive .

Sekiranya anda memilih mod Window, anda dapat menonton video semasa menjalankan aplikasi tanpa perlu menutup video.

Sekiranya dalam mod Google Drive, kita dapat menonton video secara langsung dari halaman Google Drive tanpa perlu memuat turunnya terlebih dahulu.

4. VitalPlayer

VitalPlayer adalah aplikasi pemain video dan aplikasi menonton video yang kurang popular berbanding yang lain. Walaupun begitu, aplikasi ini tetap menjadi pilihan yang patut dicuba.

Jadi apa kelebihan aplikasi ini? Rupa-rupanya VitalPlayer menawarkan ciri unik yang tidak kalah menarik, iaitu fitur tersebut mengatur tahap gamma dan kecerahan ketika bermain video.

Kedengarannya tidak terlalu menarik, tetapi jika anda ingin menonton video atau filem yang terlalu gelap , ciri ini akan sangat berguna. Ciri ini juga sangat berguna untuk menonton filem di luar rumah dalam keadaan terang.

5. Pemain BSP

BSPlayer adalah salah satu aplikasi pemain video tertua di Play Store , dan sehingga kini aplikasi tersebut masih ada dan popular.

Sama seperti MX Player, aplikasi ini juga menawarkan ciri penyahkodan pelbagai teras . Selain itu, BSPlayer juga mampu melakukan transmisi dari peranti Android ke media lain dan juga menyokong penggunaan Google Chromecast .

6. Kodi

Mungkin anda sudah biasa dengan aplikasi Kodi . Ya, Kodi adalah aplikasi home theater yang boleh dijalankan di semua jenis platform.

Aplikasi ini juga tersedia untuk Android. Seperti yang telah dijelaskan, bahawa aplikasi ini tidak hanya digunakan untuk memutar video.

Tetapi apabila anda mencari aplikasi yang menawarkan antara muka profesional dengan perpustakaan yang mudah dinavigasi, maka aplikasi ini adalah pilihan yang tepat untuk dicuba.

7. MoboPlayer

MoboPlayer adalah aplikasi yang juga cukup popular di kalangan pengguna Android. Aplikasi ini mempunyai ciri standard untuk memainkan hampir semua jenis format video, menyokong fail sari kata, sokongan senarai main, dan menyokong pemutaran video berterusan.

Ciri menarik lain ialah MoboPlayer dapat menstrim video dari web . Ini bermaksud bahawa aplikasi dapat memainkan video melalui protokol RTSP dan HTTP .

Itulah 7 aplikasi untuk menonton video dan filem terbaik di Android . Pasti anda mesti mencuba salah satunya? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda semasa mencubanya di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan