Cara Menonton YouTube Semasa Masih Melayari di PC

Suka menonton video di YouTube? Pasti menjengkelkan jika anda harus terlepas tayangan selepas tayangan kerana mereka harus membuka artikel di Tab lain. Ini adalah cara mudah untuk menonton YouTube sambil masih melayari laman web lain.

Tidak sukar untuk menonton YouTube semasa melakukan aktiviti lain di komputer anda. Tetap mengubah saiz tab penyemak imbas, maka anda dapat menonton YouTube sambil melihat-lihat mencari kolej atau bahan kerja anda. Namun, kali ini Jaka akan memberikan cara mudah untuk menonton YouTube semasa masih melayari di PC.

Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas Google Chrome, anda boleh menggunakan pelanjutan SidePlayer di Kedai Web Chrome. SidePlayer memudahkan anda untuk terus menonton video dari YouTube yang sedang anda mainkan, sambil terus melayari di tab lain dengan bebas.

BACA JUGA
  • Cara Mudah untuk Menonton YouTube Tanpa Anotasi & Gangguan Buffering
  • Jangan Tonton Semasa Waktu Bekerja: Ini adalah Video 360 Paling Seksi di Youtube
  • Cara Menonton Video di YouTube Serentak Baca Komen dengan Mudah

Cara Menggunakan SidePlayer

  • Di halaman Kedai Web Chrome, sila cari SidePlayer. Kemudian tambahkan peluasan. Setelah berjaya menambahkannya, mulakan semula penyemak imbas anda.
  • Selepas memulakan semula, anda akan melihat ikon SidePlayer di sudut kanan atas penyemak imbas. Sehingga tahap ini, ini bermaksud bahawa anda sudah bersedia untuk menonton Youtube semasa melayari laman web lain.
  • Cari video yang anda mahu mainkan di YouTube, kemudian salin pautan video.
  • Seterusnya, anda menampal pautan video di kotak yang disediakan dalam paparan SidePlayer, kemudian tekan Enter.
  • Pilih Mainkan Video. Dan selamat, sekarang anda boleh menonton Youtube sambil melayari laman web lain!

Mudah kan? Oleh itu, anda tidak akan terlepas rancangan yang dimainkan di video YouTube semasa anda menikmati kandungan yang disajikan oleh Jalan Tikus. Adakah anda mempunyai cara lain? Mari kongsikan di ruangan komen.

Artikel Berkaitan