KERJA 100%! Cara mematikan komputer orang lain melalui CMD

Penutupan komputer bukan sahaja dapat dilakukan dari Start sahaja. Walau bagaimanapun, program CMD juga dapat melakukannya.

Penutupan komputer bukan sahaja dapat dilakukan dari Start sahaja. Walau bagaimanapun, program CMD juga dapat digunakan untuk mematikan komputer anda. Selain komputer anda, anda juga dapat mematikan komputer orang lain.

Inilah Cara Mematikan Komputer Orang Lain Melalui CMD . Mungkin kalian akan memikirkannya, kenapa ?? Bagaimana caranya? . Kaedahnya sebenarnya sangat mudah dan anda boleh mempraktikkannya sendiri hanya dalam beberapa minit. Adakah anda ingin tahu bagaimana? Ayuh, lihat di bawah.

BACA JUGA
  • 10 Permainan Simulator Android 2019 Terbaik, Bolehkah PewDiePie?
  • Perseorangan Kronik? Cuba Teman lelaki Maya dalam 6 Permainan Simulasi Dating Terbaik ini
  • 5 Permainan Simulasi Peretasan Terbaik yang WAJIB Anda Cuba!

100 KERJA! Cara mematikan komputer orang lain melalui CMD

  1. Pertama sekali, sebelum melakukan kaedah ini, pastikan komputer anda dan komputer mangsa sudah berada dalam rangkaian WiFi , kerana jika tidak, kaedah ini tidak akan berfungsi.

  2. Kemudian sila buka Command Prompt dengan menekan kekunci Windows + R kemudian ketik cmd dan Enter.

3. Tetingkap Prompt Perintah akan terbuka, di sini anda dapat mengetik dalam pandangan bersih untuk melihat berapa banyak pengguna komputer yang tersambung ke rangkaian wifi yang sama (rangkaian wifi yang anda gunakan). Jadi misalnya ada 5 komputer yang disambungkan ke rangkaian WiFi yang sama dengan komputer anda, jadi anda juga dapat mematikan kelima-lima komputer tersebut.

4. Setelah senarai komputer aktif muncul, kemudian pilih nama pengguna komputer yang ingin anda matikan, misalnya di sini Jaka akan mematikan komputer rakan dengan nama pengguna: PENGGUNA .

5. Ketik shutdown Im kemudian tekan Enter.

6. Tetingkap baru akan muncul dipanggil Dialog Shutdown Jauh .

7. Di tetingkap, klik Tambah dan masukkan nama pengguna komputer sasaran yang anda lihat sebelumnya, di sini saya akan isi dengan PENGGUNA , kemudian klik Ok.

8. Pada apa yang anda mahukan komputer ini, anda boleh memilih Restart atau Shutdown. Sekiranya anda memilih memulakan semula, komputer sasaran akan dimulakan semula sementara jika dimatikan maka komputer sasaran akan dimatikan.

9. Di bahagian Tindakan pengguna yang hangat , anda boleh mengisi mengikut jangka masa yang anda mahukan, di sini Jaka mengisi 10 saat yang bermaksud 10 saat setelah mesej muncul di skrin, komputer sasaran akan dimatikan.

10. Dalam Pilihan biarkan sahaja Default / Other (Terancang).

11. Di bahagian Komen anda boleh mengisi mengikut pesanan anda, contohnya di sini Jaka isikan ayat Komputer Anda Telah DITOLAK oleh JalanTikus! ! ! . Mesej ini akan muncul di skrin komputer mangsa sebelum komputer dimatikan.

12. Akhirnya klik Ok dan BOOOM! Kini komputer sasaran anda berjaya dimatikan.

Tambahan: Anda perlu tahu bahawa apa yang Jaka kongsikan di sini tidak bertujuan untuk mengajar perkara-perkara yang tidak baik, semua ini hanya pengetahuan dan untuk menjangkakan jika suatu hari nanti seseorang ingin tidak tahu dengan anda, jadi sila gunakan tipu daya ini dengan bijak.

Itulah tutorial dari Jaka tentang cara mematikan komputer orang lain melalui CMD seperti penggodam. Apa pendapat kamu? Sekiranya anda mengetahui cara lain yang lebih baik, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen.

Artikel Berkaitan