7 Aplikasi Android Terkini dan Percuma April 2017

Walau bagaimanapun, setelah semua aplikasi baru pasti patut dicuba dan berikut adalah beberapa pilihan aplikasi Android 2017 JalanTikus terbaru.

Mencari aplikasi terbaik memang sukar. Kerana aplikasi terbaik untuk Jaka, tidak semestinya yang terbaik untuk anda. Pada akhirnya semuanya bergantung kepada keperluan anda, di mana setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza.

Ya, banyak aplikasi baru muncul yang hampir sama dengan aplikasi yang ada. Walau bagaimanapun, setelah semua aplikasi baru pasti patut dicuba dan berikut adalah beberapa pilihan aplikasi Android 2017 JalanTikus terbaru.

BACA JUGA
  • 7 Aplikasi Android Terkini dan Percuma Mac 2017
  • Cara Super Cepat untuk Membuka Aplikasi di Android
  • 7 Permainan Android Terkini dan Percuma Mac 2017

Aplikasi Android Terkini dan Percuma April 2017

1. Bard - Penyusun Video

Adakah anda pasti anda sangat kreatif? Sekiranya demikian, anda mesti mencuba aplikasi Bard - Video Assembler yang satu ini. Sebabnya, anda boleh membuat semula video dari kandungan video di YouTube.

Susun semula kata-kata yang mereka sebutkan mengikut kehendak anda, kemudian gabungkan dengan video lain untuk membuat klip video yang sangat kreatif dan unik mungkin. Tolong masukkan kreativiti anda dalam aplikasi baru Bard - Assembler Video.

2. Sudut

Sebilangan besar telefon pintar pada masa kini mempunyai reka bentuk dengan sudut bulat. Selain kelihatan lebih seksi, sudut bulat juga menjadikan telefon pintar lebih stabil di tangan.

Kini aplikasi Cornerfly ini membolehkan paparan antara muka telefon pintar mempunyai sudut bulat dan juga paparan LG G6. Jaka telah mencuba dan hasilnya cukup mengagumkan, yang mampu mengubah penampilan yang lebih halus dan lebih menggembirakan mata.

Sekarang aplikasinya percuma, tetapi anda boleh menaik taraf ke versi Pro untuk menyokong pembangun dan mendapatkan ciri yang lebih lengkap. Hanya IDR 14 ribu, jika anda suka

3. Tenaga Bar

Bosan dengan paparan bateri telefon pintar itu sahaja? Energy Bar adalah jawapannya. Aplikasi penyesuaian ini membolehkan anda memaparkan bateri di atas bar status dengan menarik.

Ya, mungkin ini remeh. Walau bagaimanapun, perlu dicuba untuk memberikan penampilan baru pada telefon pintar Android kegemaran anda. Sangat sesuai untuk anda yang selalu mahu berbeza.

4. Fokus Pemasa Reborn

Aplikasi terbaru seterusnya untuk pengguna Android adalah Focus Timer Reborn untuk meningkatkan produktiviti. Ya, ini bukan aplikasi dengan fungsi baru dan sudah ada aplikasi serupa seperti Brain Focus. Tetapi, dengan wajah baru.

LIHAT ARTIKEL

Kini Focus Timer Reborn juga bergantung pada teknik pomodoro untuk meningkatkan produktiviti. Di mana anda perlu bekerja fokus 25 minit, berehat 5 minit, setelah 4 rehat panjang 30 minit.

5. Hangouts Meet

Hangouts Meet dari Google adalah perkhidmatan perjumpaan video yang memberi tumpuan kepada persidangan video. Perkhidmatan baru ini menyokong persidangan video untuk 30 orang sekaligus, dan pengguna tidak perlu membuat akaun atau memuat turun aplikasi tambahan.

Di samping itu, Meet juga membolehkan pengguna menyertai persidangan video melalui aplikasi Kalendar dan jemputan yang dikongsi melalui e-mel. Perkhidmatan persidangan video ini juga diintegrasikan dengan G Suite, sehingga setiap pengguna dapat memperoleh informasi mengenai pertemuan secara otomatis yang datanya diambil dari Kalendar.

6. IQBoxy - Penerimaan & Perbelanjaan

Sekiranya anda memulakan perniagaan atau perniagaan, program pengurusan kewangan tentunya sangat penting. Sekiranya anda perlu membayar premium untuk menyewa pembangun, anda kini boleh bergantung pada aplikasi Android.

Yang terbaru ialah IQBoxy - Penerimaan & Perbelanjaan . Untuk membantu anda mengesan perbelanjaan dan mendigitalkan nota, resit, atau resit lain. Sekarang jika anda sepadan, versi pro tersedia untuk menikmati ciri yang lebih lengkap.

7. Meteor

Aplikasi Android terbaru yang lain adalah Meteor yang merupakan aplikasi untuk menguji kelajuan internet anda. Yang memaparkan aplikasi seperti muat turun, muat naik dan kecepatan ping.

Nilah menambah Meteor adalah aplikasi ini memaparkan cadangan mengenai aplikasi apa yang sesuai dengan sambungan internet anda. Aplikasi ini benar-benar percuma dan tanpa pembelian atau iklan dalam aplikasi, patut dicuba.

Itulah 7 aplikasi baru terbaik pada Android edisi April mengikut pilihan JalanTikus yang patut mendapat perhatian anda.

Sekiranya anda menganggap artikel ini berguna, jangan lupa untuk berkongsi dan tinggalkan tanda anda di ruangan komen di bawah.

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan