9 Urban Legend Di Sebalik Legenda Anime | Shin-chan Adakah Hanya HalusinasiNya?

Seiring dengan popularitinya, beberapa anime legenda berikut nampaknya tidak luput dari netizen kreatif legenda bandar.

Apabila bercakap mengenai legenda bandar, ini sering timbul dengan populariti filem, permainan, buku, teknologi, atau perkara lain.

Legenda bandar itu sendiri adalah kisah atau mitos yang tersebar luas dari mulut ke mulut. Itu belum terbukti, tetapi juga tidak terbukti berbohong, geng.

Sebenarnya, hiburan berbahasa Jepun seperti anime tidak lepas dari legenda bandar yang diciptakan oleh orang ramai yang anda kenal, geng.

Tanpa menghiraukan kebenaran cerita ini, harus diakui bahawa legenda bandar ini masih menarik untuk diikuti, terutama jika anda seorang pencinta anime, geng.

Dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan mengenai legenda bandar di sebalik anime legenda yang mungkin menjadi kegemaran anda, geng!

 • Crayon Shin-chan adalah kisah kilas balik ketika Shin-chan masih hidup
 • Siri Doraemon muncul secara misteri
 • Spirited Away adalah kisah mengenai industri seks
 • Urban Legend Anime Legendary Lain ...
 • Anime Legendary Urban Legend

  Tertanya-tanya kisah legenda bandar yang dilekatkan pada beberapa anime legenda ini?

  Berikut adalah beberapa legenda bandar yang mengelilingi beberapa kartun anime Jepun yang legenda.

  1. Pengembaraan Pelik JoJo Meramalkan Acara WTC

  Anime JoJo's Bizarre Adventure atau apa yang dipanggil Jepun JoJo no Kimy na B ken adalah siri manga Jepun yang ditulis dan digambarkan oleh Hirohiko Araki.

  Menarik menurut legenda bandar yang semakin meningkat, siri manga ini dipercayai berjaya meramalkan kejadian Pusat Perdagangan Dunia 11 September, anda tahu, geng.

  Ini dilihat dalam jilid ke-20 siri JoJo's Bizarre Adventure yang ditayangkan pada bulan Februari 1991.

  Dalam episod itu, anda dapat melihat nombor "911" yang tertera dengan jelas pada pakaian 'Nabi Berdiri' atau kekuatan ghaib JoJo yang berbentuk seperti manusia.

  Tidak hanya itu, di latar belakang juga ada gambar bulan sabit dan kapal terbang yang sedang melintas.

  Dari tanda-tanda ini, siri JoJo's Bizarre Adventure kemudian dianggap berjaya meramalkan kejadian WTC 9/11.

  2. Crayon Shin-chan Adalah Kisah Kilas Balik Semasa Shin-chan Masih Hidup

  Bagi anda, tahun 90an, anda pasti biasa dengan program kartun Jepun ini, bukan?

  Malangnya, siri kartun yang mengisahkan seorang budak lelaki berusia 5 tahun bernama Shin-Chan mesti 'lemas' tanpa jelas mengenai kisah itu di episod terakhir.

  Menurut teori yang dikembangkan dalam masyarakat, episod terakhir Crayon Shin-chan akan mengungkap watak Shin-chan yang sebenarnya meninggal pada usia 5 tahun.

  Perwatakan Shin-chan dipercayai mati setelah menyelamatkan adiknya yang hampir dilanggar oleh sebuah kereta.

  Mitos-mitos yang berkembang di dalam masyarakat juga percaya bahawa sebenarnya semua kisah tentang kegilaan dan pengembaraan Shin-chan yang dipaparkan hanyalah khayalan ibunya.

  Betul atau tidak mengenai legenda bandar yang melekat pada siri manga ini, tetapi kehilangan episod terakhir Crayon Shin-chan masih menjadi misteri, geng.

  3. Siri Doraemon muncul secara misteri

  Tidak kurang popular daripada Crayon Shin-chan, siri manga Jepun Doraemon juga ternyata dikelilingi oleh legenda bandar misterius tetapi ia juga menyentuh kumpulan itu.

  Ia berlaku pada hari kematian dua mangaka yang merupakan kumpulan penulis siri Doraemon, Fujio dan Fujiko.

  Pada hari itu tepat tengah malam, secara misterius siri Doraemon ini muncul di TV, geng.

  Apa yang menyentuh hati ialah program misteri itu menunjukkan sosok Nobita yang muncul di belakang kameranya dan mengucapkan selamat tinggal kepada penontonnya.

  Menurut saksi, tidak lama setelah Nobita mengatakannya, skrin TV menjadi hitam dan tidak menunjukkan sedikit pun tajuk kredit.

  Sementara itu, legenda bandar lain mengenai Doraemon menyebutkan bahawa keseluruhan kisah Doraemon sebenarnya hanyalah mimpi yang dialami Nobita ketika berada dalam keadaan koma.

  4. Spirited Away Adalah Kisah Mengenai Industri Seks

  Spirited Away adalah sebuah filem yang dikeluarkan di Jepun pada bulan Julai 2001 dan berjaya menarik penonton sekitar 23 juta orang, kumpulan.

  Memenangi anugerah Oscar pada tahun 2002 dalam kategori filem animasi terbaik, yang menyangka bahawa menurut legenda bandar yang semakin meningkat, Spirited Away sebenarnya adalah kisah mengenai industri seks.

  Spirited Away dipercayai merupakan gambaran kehidupan seks di Jepun di mana tempat mandi awam di mana watak Chihiro bekerja sebenarnya adalah rumah pelacuran.

  Di samping itu, ketika bekerja di pemandian, Chihiro juga mengubah namanya menjadi "Sen", di mana pertukaran nama ini adalah amalan terkenal dalam industri seks.

  Urban Legend Anime Legendary Lain ...

  5. Minky Momo Meramalkan Gempa Bumi di Jepun

  Bukan hanya siri JoJo's Bizarre Adventure, menurut legenda, yang dapat meramalkan peristiwa masa depan, tetapi juga siri anime Minky Momo, Anda tahu.

  Minky Momo dipercayai telah meramalkan bukan hanya sekali, tetapi dua kali gempa yang terjadi di Jepun.

  Ramalan pertama terjadi pada tahun 1983, di mana ketika episod ke-46 siri ini disiarkan, kisah di dalamnya memaklumkan bahawa gempa kecil telah melanda wilayah Kanto.

  Sama ada tidak sengaja atau tidak, tetapi sebenarnya gempa laut Jepun melanda negara itu dengan nama samaran sakura dan membunuh 104 orang.

  Ramalan kedua berlaku ketika episod itu disiarkan semula pada 17 Januari 1995, dan bencana serupa tetapi jauh lebih buruk berlaku yang menewaskan 6000 orang.

  6. Watak dalam Jiran Saya Totoro mati di tengah-tengah cerita

  Bagi anda yang suka menonton anime My Neighbor Totoro, anda mungkin pernah melihat keanehan dalam episod, di mana dua watak Mei dan Satsuki tidak mempunyai bayangan.

  Dari keanehan yang akhirnya muncul teori bahawa dua watak anime protagonis wanita telah mati di tengah-tengah cerita.

  Di samping itu, pertemuan antara Mei dan Satsuki dengan Totoro yang dianggap sebagai semangat kematian menjelaskan bahawa teori itu benar, geng.

  Namun, mitos itu akhirnya dibantah oleh Ghibli yang merupakan studio filem anime dan mengatakan bahawa kehilangan bayangan dua watak itu adalah muslihat untuk mengurangkan kos.

  7. Kehilangan episod terakhir Sazae-san

  Hampir serupa dengan nasib siri manga Crayon Shin-chan, episod terakhir Sazae-san hilang begitu sahaja tanpa kejelasan.

  Menurut teori yang sedang berkembang, episod terakhir dari siri anime Sazae-san akan menunjukkan bahawa seluruh keluarga Sazae sebenarnya telah mati dalam nahas pesawat.

  Teorinya berdasarkan penamaan watak dalam siri Sazae-san yang dinamakan sempena nama objek yang dapat anda temui di laut.

  Sangat lucu, ya, teori netizen ini, geng.

  8. Putera Tenis Tidak Boleh Menggunakan Nama Tenis

  Siri manga Prince of Tennis yang terkenal telah melahirkan legenda bandar di kalangan masyarakat kerana pergerakan tenisnya yang semakin tidak masuk akal.

  The Urban Legend percaya bahawa organisasi tenis rasmi di negara ini keberatan dengan penamaan tenis dalam siri gelaran Prince of Tennis.

  Kerana itu, organisasi tenis rasmi akhirnya meminta untuk menukar nama siri manga ini, anda tahu, geng.

  9. Laputa: Istana di Langit Telah Berpanjangan

  Teori legenda bandar yang mengelilingi filem animasi Jepun Laputa: Castle in the Sky percaya bahawa filem ini mempunyai akhir yang panjang.

  Kemudian, akhir yang panjang akan menampilkan pemandangan di mana Pazu mengunjungi Sheeta di kampung halamannya.

  Bukan hanya pemandangan itu, mereka yang mempercayai mitos ini juga percaya bahawa akan ada pemandangan yang menunjukkan Sheeta menyembunyikan kristal di perapian.

  Namun, khabar angin legenda bandar ini akhirnya ditolak oleh studio filem Ghibli, kumpulan tersebut.

  Itulah beberapa teori atau legenda bandar yang mengelilingi anime Jepun legenda, geng.

  Walaupun kebenarannya tidak diketahui dengan pasti, tetapi legenda bandar ini telah menjadi perkara biasa dan sukar untuk dihentikan.

  Baca juga artikel menarik lain mengenai Out of Tech dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan