7 Pasangan dalam Filem Superhero Terburuk & Tidak Benar, No. 6 pasti setuju!

Tidakkah anda setuju bahawa Joker dan Harley dalam Suicide Squad sama sekali tidak sepadan? Ketahui pasangan tidak masuk akal lain yang muncul dalam filem superhero.

Filem superhero telah menjadi salah satu genre filem yang paling banyak ditonton akhir-akhir ini. Ini dibuktikan dengan kejayaan Avengers: End Game menjadi filem berpendapatan terbesar di dunia.

Konsep cerita dan watak yang unik dalam filem superhero menjadi magnet bagi banyak orang untuk menonton filem dengan genre ini.

Salah satu dinamika watak yang sering muncul dalam filem superhero adalah nuansa romantis yang dialami oleh watak superhero utama, sama ada dengan pahlawan super lain atau dengan orang biasa.

 • Logan & Jean Gray - X-Men Series
 • Reed Richard & Susan Storm - Fantastic 4 Series
 • Daredevil & Elektra - Daredevil
 • Peter Parker & MJ - Spider-Man Series
 • Thor & Jane Foster - Seri Thor
 • Joker & Harley - Skuad Bunuh Diri
 • 7 Pasangan Superhero dalam Filem Paling Tidak Sesuai

  Seperti kesan pemanis lain, kewujudan pasangan superhero ini tidak selalu memberi kesan positif kepada keseluruhan filem.

  Dalam beberapa filem, kewujudan pasangan ini sebenarnya terasa seperti drama yang tidak perlu dan diselitkan sebagai tambahan untuk jangka masa filem ini.

  Dari sekian banyak pasangan dalam filem superhero, beberapa pasangan di bawah ini termasuk dalam pasangan superhero sekurang-kurangnya dalam keadaan harmoni. Siapa yang anda ingin tahu? Berikutan maklumat lengkap.

  1. Bruce Banner & Betty Ross - Hulk yang Luar Biasa

  Sumber gambar:

  The Incredible Hulk menjadi salah satu filem Marvel yang kurang berjaya , dan pada akhirnya gergasi hijau dalam filem ini harus dilakonkan semula.

  Banyak elemen yang tidak sesuai digabungkan dan dipadankan dalam filem baru ini, dan salah satunya adalah kisah cinta antara Bruce Banner dan Betty Ross.

  Penulis skrip mungkin ingin mempermanis filem ini dengan menambahkan kisah cinta terlarang antara dua puak yang bermusuhan, seperti Romeo dan Juliet, tetapi pada akhirnya ia menjadi kesalahan.

  Tidak ada latar belakang cerita yang meyakinkan yang dapat membuat penonton percaya bahawa kedua orang ini benar-benar jatuh cinta, dan pada akhirnya adegan intim mereka kelihatan dibuat-buat.

  2. Logan & Jean Gray - X-Men Series

  Sumber gambar: geektyrant.com

  X-Men adalah salah satu francais filem superhero yang berjaya mengembangkan kisah mereka menjadi beberapa filem.

  Malangnya, panjang cerita ini tidak dapat menjadi latar belakang yang kuat untuk kisah cinta yang berlaku antara Logan dan Jean Gray yang sudah mempunyai hubungan rapat dengan Scott.

  Dinamik segitiga cinta ini tidak dibuat dengan meyakinkan yang menjadikan penonton kurang dapat bersimpati dengan kisah cinta mereka .

  3. Reed Richard & Susan Storm - Fantastic 4 Series

  Sumber gambar: lettherebemovies.com

  Reed Richards dan Susan Storm sebenarnya adalah salah satu pasangan superhero terbaik dalam komik, tetapi ini tidak diterjemahkan dengan baik oleh Ioan Gruffudd dan Jessica Alba .

  Watak Susan Storm dalam siri filem Fantastic Four seolah-olah dijadikan watak wanita manja tanpa motivasi yang kuat , jauh berbeza dari sosoknya dalam komik. Kesannya, watak ini sukar dikembangkan dalam filem ini.

  Ini juga mempengaruhi bagaimana hubungan antara dirinya dan Tuan yang hebat dalam filem ini, hubungan mereka menjadi tidak berat seperti kisah cinta remaja sekolah menengah.

  4. Daredevil & Elektra - Daredevil

  Sumber gambar: pinterest.com

  Daredevil adalah salah satu filem superhero yang tidak diterima dengan baik ketika dirilis, dan salah satu faktor terbesar yang menyebabkan ini adalah ketiadaan kimia di kalangan pemain .

  Penonton sukar dibuat untuk bersimpati dengan jalan cerita yang akan disajikan dalam filem ini kerana kekurangan kimia, termasuk kisah cinta antara Daredevil dan Elektra.

  Dalam filem ini apabila kedua-dua watak itu bertembung dengan lakonan, sangat sukar untuk mencari gambaran perasaan yang benar-benar konkrit di dalamnya.

  5. Peter Parker & MJ - Seri Spider-Man

  Sumber gambar: insider.com

  Tobey Maguire dan tokoh Spider-Man yang dimainkannya sangat sukar untuk dipisahkan berkat lakonannya yang cemerlang dalam siri filem ini. Toby berjaya membawa sosok Peter Parker yang serupa dengan persona dalam komiknya.

  Malangnya, ini tidak disokong oleh watak Marry Jane, yang disampaikan oleh Kristen Dunst yang sepanjang filem superhero itu kelihatan cengeng dan berubah-ubah.

  Apabila digabungkan kedua-dua watak ini tidak sepadan antara satu sama lain dalam hubungan cinta . Ini menyebabkan konflik yang berlaku antara keduanya pada tahap francais ini terasa tiruan.

  6. Thor & Jane Foster - Seri Thor

  Sumber gambar: screencrush.com

  Kisah cinta antara dewa dan manusia digunakan beberapa kali sebagai tema dalam filem dan ia berfungsi, tetapi sayangnya ini tidak berlaku dalam kisah cinta antara Thor dan Jane Foster .

  Sepanjang francais filem Thor, hubungan pasangan luar biasa ini tidak berkembang dengan baik. Motivasi antara mereka berdua dalam membina hubungan juga kelihatan sangat lemah .

  Kisah cinta mereka berdua akhirnya dihentikan dalam filem Thor kedua dan tidak pernah dibangkitkan lagi selepas itu.

  7. Joker & Harley - Skuad Bunuh Diri

  Sumber gambar: defpen.com

  Dinamika hubungan antara duo penjahat ini sebenarnya berpotensi untuk dikembangkan menjadi sangat menarik , seperti yang ditunjukkan dalam komik.

  Malangnya, dalam Suicide Squad pencirian kedua penjahat ini dibuat dengan sangat canggung dan kisah romantis yang dihasilkan akhirnya kelihatan biasa-biasa saja.

  Sepanjang filem ini, Joker malah kelihatan seperti kekasih penyayang yang selalu berusaha menyelamatkan Harley dari masalah.

  Pasangan ini akhirnya kelihatan seperti kekasih dalam filem drama, dan tidak menjadi penjahat super yang cuba menguasai satu sama lain.

  Itulah dia pasangan dalam filem superhero yang kehadirannya terasa kurang penting, malah terkesan.

  Membina pasangan yang menarik dalam filem aksi tidaklah mudah, dan beberapa pasangan ini adalah bukti.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini dapat menggembirakan anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan