15 Permainan Simulator Pesawat Terbaik 2018 | PC & Android

Permainan simulator pesawat terbaik yang disyorkan yang boleh anda mainkan mengikut pilihan anda pada kedua-dua peranti Android dan PC.

Melalui permainan, kita dapat merasakan fantasi yang tidak dapat dilakukan dalam kehidupan nyata. Salah satunya ialah fantasi terbang kapal terbang atau pejuang.

Permainan simulator kapal terbang bukan hanya menawarkan fantasi, tetapi direka dengan menggabungkan permainan video dan kenyataan.

Ingin tahu? Berikut adalah 15 permainan simulator kapal terbang terbaik .

 • Simulator Penerbangan Tidak Terbatas
 • RC mutlak
 • Google Earth: Flight Simulator
 • Jane s USAF
 • Simulator Pesawat Terbaik yang Lain
 • Permainan Simulator Pesawat Fighter Terbaik 2018
  • Falcon 4.0: Angkatan Bersekutu
  • Star Wars Rogue Squadron II: Pemimpin Rogue
  • Kebangkitan Penerbangan
  • IL-2 Sturmovik
  • Pejuang Serangan 2
  • Simulasi Pesawat Fighter Terbaik yang lain
 • Sebelum memasukkan saranan, insiden di sekitar kecelakaan kapal terbang masih sering terjadi, termasuk di Indonesia. Kami juga sering menyalahkan pihak tertentu, termasuk juruterbang.

  Sebenarnya, kita sendiri tidak tahu betapa sukar dan rumitnya untuk memandu kapal terbang atau bahkan pejuang. Permainan di bawah ini pasti dapat menjawab rasa ingin tahu anda.

  Permainan Simulator Penerbangan Terbaik 2018

  Anda yang bercita-cita menjadi juruterbang atau hanya ingin merasakan sensasi terbang pesawat melalui simulasi pesawat. Tidak mempunyai akses untuk melakukannya? Jangan risau!

  Anda boleh mewujudkannya melalui permainan yang boleh anda mainkan di PC dan versi mudah alih (Android). Di sini Jaka memberikan cadangannya:

  LIHAT ARTIKEL

  1. Sim Juruterbang Pesawat

  Bercakap mengenai kapal terbang, anda pasti harus memasukkan Airplane Pilot Sim sebagai salah satu permainan simulator kapal terbang yang mesti anda cuba. Anda akan dijemput dan dicabar untuk bermain juruterbang profesional dalam penerbangan profesional.

  Walaupun secara grafik permainan yang satu ini tidak boleh dikatakan yang terbaik, tetapi pengalaman menunggang kapal terbang yang anda perolehi cukup realistik. Tidak perlu takut merasa bosan kerana semasa penerbangan, anda juga akan diberikan misi yang menarik dan mencabar.

  Muat turun: Sim Juruterbang Pesawat

  2. Simulator Penerbangan Tidak Terbatas

  Bagi anda yang masih belum biasa atau sama sekali tidak memahami mengenai pesawat, Infinite Flight Simulator adalah permainan yang mesti anda cuba mainkan terlebih dahulu.

  Permainan ini menawarkan anda untuk mencuba tutorial dan pengenalan komponen kemudi pesawat, sebelum anda mula menerbangkannya.

  Secara grafik, permainan yang satu ini boleh dikatakan sangat baik. Anda akan merasakan sensasi terbang yang cukup nyata dalam permainan ini. Anda juga tidak akan kekurangan pilihan kerana terdapat lebih dari 17 model pesawat yang boleh anda terbang.

  Muat turun: Simulator Penerbangan Tidak Terbatas

  3. RC mutlak

  Walaupun hanya menyediakan empat model pesawat untuk anda gunakan, Absolute RC boleh dikatakan salah satu permainan terbaik untuk anda yang ingin merasakan sensasi menjadi juruterbang.

  Masalah grafik, permainan ini tidak perlu diragui kerana memaparkan perincian pesawat dan langit serta pemandangan bandar lain yang sangat jelas dan nyata. Anda akan bermain sambil belajar prosedur penerbangan yang baik dan betul.

  Muat turun: RC Mutlak

  4. Google Earth: Flight Simulator

  Google Earth: Flight Simulator berbeza dengan permainan simulator lain, permainan ini tidak kelihatan realistik tetapi tidak ada salahnya jika meletakkannya sebagai yang terbaik. Selain percuma permainan ini menawarkan pelbagai ciri menarik.

  Pemain dapat melihat pemandangan 3D sebagai hasil pengimejan oleh satelit Google. Dengan dua pilihan pesawat yang hebat seperti F-16 Viper Propeller dan Cirrus SR22, kita dapat menjelajah bumi sejauh yang kita mampu.

  Selain itu, anda tidak perlu takut kehabisan bahan bakar. Anda juga boleh mendarat di lapangan terbang terkenal di dunia.

  5. Jane s USAF

  Jane s USAF adalah permainan yang dibuat pada awal tahun 90-an dan mampu mencatat inovasi baru dalam industri permainan. Selain tampil dalam 3D, permainan ini dapat menawarkan visual ruang kokpit yang lebih luas, pemain akan diundang untuk merasakan sensasi seperti juruterbang pejuang yang sebenarnya.

  Jane s USAF masih boleh dimainkan dan sesuai untuk pemain yang ingin merasakan kesederhanaan permainan lama.

  Simulator Pesawat Terbaik yang Lain

  6. Program Angkasa Kerbal

  Kerbal SpaceProram adalah salah satu permainan penerbangan simulator ruang terbaik dan paling realistik setakat ini.

  Sama seperti Astrofizik dalam kehidupan sebenar, kita perlu menghabiskan masa yang lama untuk mempelajari dan mempelajari beberapa peraturan sebelum terbang.

  Kedengarannya rumit tetapi kami akan memberikan beberapa panduan terlebih dahulu. Selepas itu kita boleh mula merancang, membina, dan mula melancarkan pesawat. Menariknya, kami akan melancarkan kapal angkasa berdasarkan reka bentuk kami sendiri.

  Dengan cara ini, permainan ini tidak mudah. Kita sering mengalami pesawat gagal terbang atau musnah di udara jika mereka dirancang dengan tidak betul.

  7. X-Plane 10

  Terdapat banyak perkara yang menjadikan X-Plane 10 lebih baik daripada permainan simulator penerbangan lain. Salah satunya ialah konsep model aerodinamik yang digunakan.

  Selain itu permainan ini juga menyokong dinamika penerbangan subsonik dan supersonik yang membolehkan pemain mempelajari ciri-ciri pesawat.

  X-Plane 10 juga merangkumi lebih daripada 1.400 model pesawat yang dapat dimainkan. Permainan yang ditawarkan oleh X-Plane cukup terperinci, bermula dari keadaan pesawat dan cuaca yang dapat kita alami setiap saat.

  Kita juga boleh mempunyai rakan atau tenaga pengajar yang sedia membantu sekiranya terdapat masalah dalam penerbangan. Bermain X-Plane 10 akan menjadikan kita seperti juruterbang sebenar.

  8. Simulator Penerbangan X

  Microsoft Flight Simulator X adalah salah satu simulator penerbangan yang luar biasa. Permainan ini menawarkan keupayaan simulasi yang boleh dikatakan paling hebat.

  Flight Simulator adalah permainan simulasi penerbangan yang memungkinkan kita mengalami terbang dengan berbagai jenis pesawat terbang, realisme yang ditawarkan oleh permainan ini sepertinya cukup untuk menjadi latihan bagi orang yang ingin mendapatkan lesen juruterbang sebenar.

  Terdapat satu siri misi yang mesti kita selesaikan dan ini menjadikan kita seperti juruterbang yang bertanggungjawab terhadap keselamatan penerbangan dan tentu saja pengumpan di dalamnya.

  Permainan Simulator Pesawat Fighter Terbaik 2018

  Selain pesawat komersial atau pesawat biasa, anda juga dapat belajar pada waktu yang sama jika anda ingin menjadi personel Angkatan Udara (AU) dengan berusaha mensimulasikan pesawat tempur.

  Berikut adalah cadangan Jaka untuk simulasi pejuang terbaik yang boleh anda mainkan di Android atau PC:

  1. Falcon 4.0: Angkatan Bersekutu

  Falcon 4.0: Allied Force adalah salah satu permainan terbaik yang pernah ada. Secara keseluruhan permainan ini menawarkan sensasi permainan yang menyeronokkan dan rumit.

  Tetapi inilah yang menjadikan permainan Falcon 4.0: Allied Force disukai oleh pencinta permainan simulator. Segala-galanya dalam permainan sangat terperinci dan menyerupai yang asli.

  2. Star Wars Rogue Squadron II: Pemimpin Rogue

  Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader adalah permainan simulator kapal terbang yang membolehkan kita membasmi makhluk asing dengan kapal angkasa futuristik.

  Bagi peminat dunia luar maka anda mesti bermain permainan ini, anda akan dijemput untuk merasakan realisme dan konsistensi keadaan luar angkasa yang sebenarnya.

  3. Kebangkitan Penerbangan

  Rise of Flight adalah permainan simulator penerbangan yang akan membawa kita kembali ke suasana perang dunia pertama. Bagaimana sensasi terbang kapal terbang yang dapat kita rasakan dalam permainan ini.

  Dengan bermain permainan Rise of Flight kita juga dapat belajar banyak, terutama betapa hebatnya taktik dan mekanik tempur pada waktu itu.

  Bahagian yang paling sukar ketika menembak sasaran yang bergerak di udara, mengingat bahawa pesawat purba masih tidak mempunyai sistem senjata canggih.

  4. IL-2 Sturmovik

  IL-2 Sturmovik juga merupakan salah satu permainan yang menawarkan sensasi perang udara di era Perang Dunia 2, dan permainan ini adalah salah satu permainan simulator penerbangan terbaik sepanjang masa.

  Selain mempunyai paparan grafik dan permainan yang menarik, kita dapat menikmati permainan ini dengan antara muka yang realistik seperti suasana di ruang kokpit dan semua panel di dalamnya yang kelihatan nyata.

  Satu ciri menarik adalah pilihan berbilang pemain yang membolehkan kita bermain dalam talian dengan maksimum 100 pemain sekaligus.

  5. Pejuang Pemukul 2

  Strike Fighters 2 adalah permainan simulator terbaik yang lebih menumpukan pada tindakan daripada aspek lain. Pemain akan diberi beberapa misi untuk meletupkan tempat atau gudang dengan peluru berpandu.

  Sekiranya misi berjaya, pemain akan mendapat wang yang boleh digunakan untuk meningkatkan komponen senjata dan pesawat.

  Salah satu perkara terbaik mengenai Strike Fighters 2 adalah sokongan daripada pemain lain, seperti pakej pengembangan yang boleh ditambahkan, banyak komuniti modding, dan banyak lagi yang lain.

  Terdapat pelbagai jenis pesawat yang dapat kita dapatkan melalui forum komuniti yang merupakan hasil modding atau dibuat oleh pemain lain.

  Simulasi Pesawat Fighter Terbaik yang lain

  6. Simulator Penerbangan Pesawat Perang

  War Plane Flight Simulator adalah satu permainan atau aplikasi yang sangat sesuai untuk anda yang ingin merasai pengalaman mencuba mensimulasikan pesawat pejuang.

  Tidak berpuas hati, anda boleh langsung memasuki suasana peperangan udara dan mencuba memenangkannya dengan unit skuad anda. Permainan ini dibuat oleh FOG.COM adalah salah satu yang paling banyak dimuat turun.

  7. F18 Airplane Simulator 3D

  Akhirnya, terdapat F18 Airplane Simulator 3D . Seperti yang dicadangkan oleh tajuknya, permainan ini akan mengundang anda untuk memandu pesawat perang dengan jenis F18 yang biasa digunakan oleh kuasa besar AU.

  Terdapat 20 tahap yang mesti anda menaklukkan untuk menyelesaikan permainan yang satu ini. Kembali ke pangkalan apabila anda menyelesaikan semuanya.

  Itulah cadangan Jaka untuk permainan simulator kapal terbang terbaik yang boleh anda mainkan di PC atau Android. Ayuh, muat turun secara langsung atau beli di kedai permainan terdekat.

  Tetapi sebelum itu jangan lupa tinggalkan komen atau kongsi kepada rakan anda jika itu berguna. Jumpa anda dalam artikel lain.

  Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel dari Reynaldi Manasse yang lain .

  Artikel Berkaitan