4 Aplikasi Karaoke Android Terbaik

Karaoke adalah kaedah terbaik untuk menghiburkan diri. Tetapi jika karaoke dan karaoke, maka ia pasti akan pecah, bukan? Baiklah, memperbaiki karaoke menggunakan Android anda. Berikut adalah 4 aplikasi karaoke Android terbaik.

Apabila anda bosan dengan aktiviti harian anda di kampus atau di pejabat, banyak kemudahan hiburan dapat dinikmati di bandar-bandar besar seperti Jakarta. Sama ada melepak di kafe yang menyajikan muzik langsung, hanya melepak sambil minum kopi, ke karaoke untuk menghilangkan tekanan. Mengujakan!

Seiring kemajuan teknologi, karaoke dapat dinikmati melalui telefon pintar. Dengan rakan atau bersendirian, anda dapat melepaskan keletihan sepanjang hari melalui lagu demi lagu yang anda nyanyikan. Tidak perlu membayar mahal, berikut adalah 4 aplikasi karaoke Android terbaik untuk anda.

BACA JUGA
  • 3 Aplikasi Streaming Muzik Android Terbaik untuk 2015 PERCUMA!
  • 10 Aplikasi Android yang 'Mungkin' Tetap Popular pada tahun 2016
  • 15 Aplikasi Android Unik yang Perlu Anda Cuba pada tahun 2018

Aplikasi Karaoke Android Terbaik

Daripada membazirkan wang karaoke di NAV , DIVA , Masterpiece atau INUL VISTA , lebih baik menggunakan aplikasi karaoke yang tersedia di telefon pintar Android anda. Cukup hanya dengan memanfaatkan jaringan internet, anda boleh puas menyanyi untuk melepaskan keletihan. Sekiranya anda ingin sibuk, ada salah satu aplikasi karaoke Android terbaik yang boleh digunakan bersama. Kerana selain digunakan untuk membuat telefon pintar anda lebih akrab, perkembangan teknologi juga menjadikan telefon pintar dapat digunakan sebagai alat hiburan.

1. SING! Karaoke oleh Smule

Di antara anda, anda mesti biasa dengan aplikasi ini. Anda boleh mengatakan SING! Karaoke by Smule adalah aplikasi karaoke terbaik dan terlengkap di Android. Aplikasi karaoke ini menyediakan banyak pilihan lagu dari penyanyi dalam dan luar negara. Bukan hanya koleksi lagu yang lengkap, kini aplikasi Smule karaoke di Android juga dapat membuat Anda merekam video ketika Anda juga berkaraoke! Oleh itu, anda boleh berkaraoke sambil merakam suara dan persembahan anda, kemudian berkongsi di Facebook atau Twitter. Menarik kan?

Oh ya, Smule percuma, tetapi ada beberapa ciri berbayar. Antaranya ialah anda hanya boleh menyanyikan lagu VIP dalam duet jika anda tidak melanggan VIP SING! Karaoke oleh Smule. Tetapi anda masih boleh solo solo untuk lagu yang tidak termasuk VIP. Seronok dapat berkaraoke dengan rakan dengan telefon pintar sahaja.

Permainan Muzik Smule DOWNLOAD

2. Yokee Karaoke Menyanyi & Merakam

Yokee Karaoke Sing & Record adalah aplikasi karaoke Android terbaik seterusnya. Jaka memasukkan Yokee ke dalam aplikasi karaoke Android terbaik kerana ciri-cirinya agak menarik dan unik. Yokee membolehkan anda menyanyikan banyak lagu, baik itu bahasa Indonesia atau asing. Menariknya, semua carian lagu di Yokee disambungkan ke YouTube, yang menjanjikan hasil carian lagu yang lengkap.

Walaupun Yokee boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store, tetapi Yokee menghadkan ciri-cirinya. Anda perlu membayar beberapa ciri sekiranya anda ingin menggunakannya. Tetapi, Yokee menyediakan sistem titik untuk membuka ciri berbayar. Semakin banyak anda berkaraoke menggunakan Yokee, semakin banyak mata yang dapat anda kumpulkan.

Yokee MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

3. Karaoke Merah

Sama seperti SING! Karaoke by Smule, aplikasi karaoke Karaoke Merah juga menyediakan puluhan ribu katalog lagu yang dapat anda nyanyikan. Selain itu, aplikasi karaoke ini juga menyediakan fitur untuk merakam persembahan semasa nyanyian anda. Tidak seperti Smule, Red Karaoke juga menyediakan pilihan untuk menyanyikan solo atau duet. Jaka Karaoke Merah berjaya memasukkan aplikasi karaoke Android terbaik kerana mampu memberikan prestasi yang lancar di rangkaian mudah alih dan WiFi. Di samping itu, walaupun digunakan, ringan dan mudah digunakan.

Malangnya dari segi langganan, Karaoke Merah dianggap mempunyai yuran langganan yang lebih mahal daripada Smule. Tetapi dengan membayar yuran langganan, anda dapat membuka pelbagai ciri audio yang hanya tersedia untuk ahli VIP, tanpa iklan dan akses terbuka ke pelbagai lagu VIP.

Aplikasi Video & Audio Karaoke Merah DOWNLOAD

4. SingPlay

Bagi anda yang mahukan karaoke percuma ketika kuota hampir habis , cubalah SingPlay . Aplikasi karaoke Android terbaik ini membolehkan anda hanya menggunakan telefon pintar dengan karaoke, tetapi tanpa memerlukan akses internet. SingPlay menggunakan koleksi lagu di Android anda, kemudian menghasilkannya untuk penggunaan karaoke.

Kerana tidak tersambung ke internet, anda mesti menambahkan lirik lagu secara manual. Oh ya, kegembiraan menggunakan aplikasi ini adalah kerana aplikasi ini adalah percuma! Tanpa iklan dan tanpa perlu membayar untuk ini. Anda tidak boleh menggunakannya untuk bersama rakan anda, tetapi anda boleh berkongsi rakaman anda di Facebook.

Aplikasi Video & Audio KineMaster Corporation DOWNLOAD

Jadi sekarang anda tidak perlu risau lagi apabila tempat karaoke penuh, atau ketika anda ingin berkaraoke tetapi anda tidak mempunyai wang. CUkup dengan telefon pintar Android dan aplikasi karaoke Android terbaik di atas, anda boleh berehat sambil berkaraoke di bilik anda bersama rakan anda.

Di mana aplikasi karaoke Android kegemaran anda?

Artikel Berkaitan