Cara Mendapatkan Anugerah Butang Main YouTube

pencipta kreatif yang secara konsisten menghasilkan karya yang menarik. YouTube juga memberikan penghargaan dalam bentuk plakat 'Play Button'. Bagaimana anda boleh mendapat anugerah YouTube?

Adakah anda bersetuju bahawa YouTube lebih daripada sekadar TV ? Ya, secara keseluruhan mungkin tidak pada masa ini, tetapi platform video Google jelas mempunyai potensi besar.

Perkembangan YouTube setakat ini, pastinya tidak bebas dari kerja keras dan kerja keras pencipta kreatif yang secara konsisten membuat karya menarik. YouTube juga memberikan penghargaan dalam bentuk plakat ' Play Button '. Bagaimana anda boleh mendapat anugerah YouTube?

BACA JUGA
  • Cara Strim YouTube Tanpa Penyangga pada Komputer
  • Ruang Youtube Jakarta: Buat Video YouTube Tempatan Lebih Berkualiti!
  • Cara Mudah Menonton Video YouTube Semasa Membaca Komen

Cara Mendapat Anugerah YouTube

1. Butang Main Perak

Anugerah YouTube pertama adalah " Silver Play Button ". Butang main perak ini boleh diperoleh sekiranya saluran YouTube diikuti oleh 100,000 pelanggan .

Di Indonesia, sudah ada banyak YouTuber yang telah menerima penghargaan YouTube ini, termasuk saluran YouTube JalanTikus, yang saat ini disertai oleh lebih dari 200,000 pelanggan.

2. Butang Main Emas

Sumber gambar: Foto: TechnoBuffalo

Anugerah YouTube kedua adalah " Golden Play Button ". Butang main emas berkilau besar ini dapat digantung di dinding anda jika saluran YouTube anda telah diikuti oleh 1 juta pelanggan .

Well YouTuber Indonesia yang telah menerima anugerah YouTube termasuk Raditya Dika, Edho Zell, Reza Arap, dan Tim2one Chandra Liow .

LIHAT ARTIKEL

3. Butang Main Berlian

Untuk mendapatkan anugerah " Diamond Play Button " YouTube ini, anda mesti mempunyai 10 juta pelanggan . Tetapi, menurut pemerhatian Jaka, tidak ada YouTuber Indonesia yang mendapat penghargaan tombol main berlian.

Ini adalah anugerah tertinggi dan menunjukkan bahawa anda adalah salah satu pencipta terbesar di YouTube.

4. Butang Main Ruby

Sebenarnya YouTube hanya menawarkan anugerah untuk tiga pencapaian, 100,000, 1 juta, dan 10 juta pelanggan terakhir. Namun, YouTube juga memberikan penghargaan apabila mempunyai 50 juta pelanggan .

Ya, PewDiePie kini merupakan saluran YouTube nombor 1 setelah mengalahkan Sorotan YouTube . YouTube menghantar anugerah PewDiePie untuk 8 butang bermain ruby kecil dan satu butang main ruby ​​besar. PewDiePie menjadi pencipta pertama yang mendapat butang main ruby ​​dari YouTube.

Itulah cara untuk mendapatkan anugerah YouTube. Sudah tentu, memerlukan kerja keras untuk mencapai pencapaian ini.

Oleh itu, jangan lupa untuk terus menyokong saluran YouTube JalanTikus, seperti, berkongsi, melanggan, dan menonton semua video JalanTikus. Oh ya, apa pendapat anda?

Baca juga artikel mengenai YouTube atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan