50+ Foto Sampul Facebook Keren Terbaik 2020, Sedia Digunakan!

Sekali lagi memerlukan inspirasi untuk mencari gambar muka depan FB yang sejuk dan siap digunakan? Cuma lihat di sini, semuanya lengkap dan terbaik!

Pada tahun 2020, Facebook masih memantapkan dirinya sebagai salah satu platform media sosial yang paling popular di dunia. Tidak hairanlah, beratus-ratus juta akaun masih aktif berinteraksi di sana, sama ada menyiarkan aktiviti harian atau komen berulang.

Itulah yang membuat banyak pengguna mencari inspirasi untuk foto profil atau kulit FB yang paling menarik dan terbaik. Ini dilakukan biasanya untuk menggambarkan siapa mereka di akaun media sosial.

Baiklah, bagi anda yang mencari sampul Facebook terbaik, inilah tempatnya, kerana Jaka akan berkongsi koleksi gambar kulit FB yang hebat untuk anda. Tidak sabar, kan? Mari lihat ulasan berikut!

 • Foto Sampul FB Romantik
 • Foto Sampul FB Islami
 • Foto Sampul FB Landskap Semula Jadi
 • Foto Sampul FB Anime
 • Foto Sampul FB Word of Wisdom
 • Koleksi Hebat Foto Sampul FB

  Biasanya, orang yang pandai mengedit foto akan menggunakan foto muka depan FB / Facebook mereka sendiri. Biasanya mereka mengedit menggunakan rangkaian aplikasi penyuntingan foto terbaik .

  Sementara itu, bagi mereka yang tidak dapat mengedit atau tidak memiliki stok foto peribadi, pengguna media sosial biasanya menggunakan gambar atau foto yang berkualiti tinggi, baik itu sifat , anime , atau bahkan keperibadian terkenal .

  Baiklah, bagi anda pengguna media sosial yang mencari inspirasi gambar sampul sejuk untuk FB pada tahun 2020, sila pilih foto siap di bawah ini untuk memenuhi selera anda!

  Foto Sampul FB Sejuk

  Pertama, Jaka akan berkongsi gambar muka depan Facebook atau FB yang, menurut Jaka, sangat menarik. Bagi anda yang suka barang yang sangat keren, anda harus memuat turunnya. Inilah senarai!

  1. Prisma dan Pelangi

  2. Bintang Berwarna

  3. Lingkaran Mozek

  4. Pengumpulan Barang

  5. Cat

  6. Mosaik Tengkorak Sejuk

  7. Siluet Michael Jackson

  8. Kitaran Hidup Manusia

  Foto Sampul FB Romantik

  Selepas itu, Jaka akan berkongsi sampul Facebook romantis. Penutup FB ini tentunya sangat sesuai untuk pasangan, terutamanya suami atau isteri atau mereka yang sedang bercinta dengan kekasih anda.

  Sekiranya misalnya anda mahu membuatnya sendiri, anda boleh membuatnya lengkap dengan kata-kata romantis yang anda dapat dalam artikel Jaka ini . Tanpa perlu berlama-lama, berikut adalah senarai!

  1. Buku kecil Menciptakan Hati

  2. Bergandengan Tangan Bersama Cinta

  3. Kami Sepasang Kasut

  4. Bunga dan Air

  5. Petikan Romantik

  6. Dua Saling Mengasihi

  7. Siluet Matahari dan Hati

  8. Berkahwin dengan Kekasih

  9. Petikan Romantik

  10. Saya dan Anda Menjadi Cinta

  Foto Sampul FB Islami

  Bukan sekadar tema romantis, banyak orang juga mencari gambar sampul FB berbau Islam. Terutama ketika menghampiri cuti besar seperti Eid al-Fitr, ramai yang ingin menyatakan iman mereka melalui catatan agama dan gambar. Inilah senarai!

  1. Sentiasa Bersyukur

  2. Petikan Islam

  3. Petikan Islam

  4. Petikan Islam

  5. Petikan Islam

  6. Petikan Islam

  7. Petikan Islam

  8. Masjid Mozek

  Foto Sampul FB Landskap Semula Jadi

  Siapa yang suka gambar pemandangan semula jadi? Selain menjadikan mata dan hati kita segar, tentunya kita benar-benar ingin mampir ke sana. Oleh itu, Jaka akan berkongsi gambar pemandangan semula jadi yang pastinya sangat sejuk. Inilah senarai!

  1. Pokok dan Tasik

  2. Ladang Bunga

  3. Pantai dan Terumbu Karang

  4. Pemandangan Pantai

  5. Pokok Rimbun

  6. Cahaya matahari di antara Hutan

  7. Musim luruh

  8. Pergunungan yang sejuk

  Foto Sampul FB Anime

  Jangan lupa, Jaka akan berkongsi Sampul FB bertema anime, terutama bagi anda yang sangat menyukai segala yang berkaitan dengan anime. Dijamin sangat sejuk dan anda boleh memilih mengikut citarasa anda. Inilah senarai!

  1. Gambar Anime Comel

  2. Gambar Anime Misteri

  3. Gambar Anime Kegemaran

  4. Gambar Anime Naruto

  5. Gambar Anime One Piece

  6. Gambar Anime Sensasi

  7. Gambar Anime van Alucard

  8. Gambar Koleksi Anime

  Foto Sampul FB Word of Wisdom

  Akhirnya, Jaka akan berkongsi foto sampul FB yang mengandungi kata-kata hikmat yang unik dan sangat keren. Ramai orang juga mencari Penutup FB dengan tema hidup seperti ini, anda tahu! Tidak perlu berlama-lama lagi, berikut adalah senarai yang boleh anda pilih!

  1. Petikan mengenai Kesendirian

  2. Petikan mengenai Persahabatan

  3. Petikan dari Lagu

  4. Petikan mengenai Kehidupan

  5. Petikan mengenai diri anda

  6. Petikan dari kata-kata Mahatma Gandhi

  7. Petikan mengenai diri anda

  8. Petikan mengenai diri anda

  9. Petikan mengenai impian

  10. Petikan mengenai Kematian

  Oh ya! Sebagai tambahan kepada rangkaian gambar gambar penutup FB yang sejuk, terbaik, dan siap pakai di atas, anda juga boleh mencari pelbagai gambar wallpaper HD yang sejuk melalui artikel Koleksi Wallpaper HD Keren untuk Telefon bimbit dan Laptop yang telah dibuat oleh Jaka.

  Itu adalah koleksi gambar sampul FB yang menarik, terbaik, dan siap digunakan pada tahun 2020. Sekiranya anda mempunyai pelbagai gambar gambar profil keren yang lain, anda boleh membagikannya di ruangan komen di bawah!

  Baca juga artikel mengenai foto atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan