Cara Memasang Kerangka Xposed pada Android Lollipop dan Marshmallow

Bagi anda yang suka menggodam telefon pintar Android, alat bernama Xposed Installer adalah aplikasi yang mesti dipasang pada telefon pintar Android yang telah di-root. Inilah Cara Memasang Kerangka Xposed pada Android Lollipop dan Marshmallow.

Bagi anda yang gemar mengoprek telefon pintar Android, tentu anda sudah biasa dengan alat bernama Xposed Installer. Bagi anda yang tidak tahu, Xposed Installer adalah aplikasi yang berfungsi untuk memudahkan anda mengedit aplikasi Android dengan format APK tanpa perlu membongkar APK.

Secara teknikal, Xposed akan memperluas atau memperluas proses pelaksanaan di / system / bin / app_process untuk menjalankan fail yang mempunyai sambungan JAR. Alat ini adalah salah satu aplikasi yang mesti dipasang pada telefon pintar dan tablet Android yang telah di-root. Berikut adalah beberapa persiapan yang mesti anda lakukan sebelum memasang Xposed Installer pada telefon pintar Android Lollipop dan Marshmallow.

BACA JUGA
  • Muat turun Pemasang Rangka Kerja Xposed & Cara Memasangnya di Android
  • 7 Aplikasi Root Android Terbaik dan Percuma, Muat turun Langsung
  • Cara Mudah untuk Root Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Cara Memasang Xposed pada Android Lollipop dan Marshmallow

Keperluan Pasang untuk Pemasang Xposed

Sebelum meneruskan, anda perlu mengetahui versi SDK dan seni bina yang digunakan oleh OS Android yang dipasang pada telefon pintar anda pada masa ini. SDK atau API untuk tahap pengembangan Android Marshmallow adalah API Level 23 (SDK 23). Manakala senibina Android yang digunakan adalah 32-bit untuk peranti dengan chipset ARMv7 dan 64-bit untuk chipset ARMv8. Cara mudah untuk mengetahui ialah anda boleh memasang aplikasi AnTuTu . Selain itu, syarat untuk memasang Xposed ialah telefon pintar anda mesti berada dalam keadaan root dan mempunyai pemulihan tersuai. Jangan lupa membuat sandaran.

Cara Memasang Pemasang Xposed

Secara kebetulan Jaka menggunakan telefon pintar Android 6.0 Marshmallow dengan seni bina 64-bit, yang bermaksud Jaka menggunakan SDK23 dan ARM64. Jadi, Jaka mesti memuat turun fail Xposed Framework SDK23 ARM64 di pautan ini, pastikan memilih yang terbaru. Inilah langkahnya. Di samping itu, anda juga harus memuat turun aplikasi XposedInstaller_3.1.apk , yang boleh anda muat turun di JalanTikus.

  • Sekiranya anda telah memuat turun Framework yang sesuai, letakkan fail tersebut pada kad memori. Kemudian nyahaktifkan telefon pintar dan but semula ke menu pemulihan seperti TWRP .
  • Cara memasuki mod pemulihan, bergantung pada jenis telefon pintar. Biasanya dengan menekan dan menahan butang kelantangan + kuasa secara serentak.
  • Setelah memasuki mod pemulihan, kemudian pilih dan Pasang> cari fail Xposed Framework yang dipindahkan> Leret untuk mengesahkan kilat . Tunggu sehingga proses selesai.
  • Sekiranya demikian, anda boleh segera menghidupkan semula telefon pintar anda. Pilih but semula ke menu sistem dari mod pemulihan.
  • Seterusnya, pasang aplikasi Xposed Framework 3.1 . Selesai!

Dengan ini, anda boleh memasang pelbagai ciri baru yang keren, yang biasanya hanya terdapat pada telefon pintar Android terkini. Atau, anda juga boleh menukar paparan ikon bateri, isyarat, kad sim, jam atau ikon di bar status, dan lain-lain. Untuk berjaga-jaga , anda harus memahami akibat dari bootloop , tetapi anda tidak perlu terlalu risau kerana Xposed tidak akan mengalami masalah . Selamat mencuba!

Terima kasih kepada XDA Developer.

Artikel Berkaitan