5 Laman Penyedia eBook Terbaik 2019 (untuk Memuat turun e-Buku Percuma & Undang-undang)

Selamat membaca buku? Perlukan sumber muat turun eBook percuma dan sah? Di sini, Jaka mempunyai senarai laman web penyedia eBook yang boleh dipilih.

Buku adalah jendela kepada dunia . Kami telah mendengar istilah itu sejak kecil. Menambah pandangan dengan membaca buku adalah aktiviti yang harus dijadikan rutin.

Lebih-lebih lagi, sekarang anda boleh mengakses buku secara tablet juga! Banyak laman web yang menyediakan e-book percuma.

Anda tidak perlu bingung di mana memuat turun eBook kerana Jaka sudah mengumpulkan 5 laman web penyedia eBook terbaik!

 • Centslessbooks.com
 • Openlibrary.org
 • Pdfbooksworld.com
 • Gutenberg.org (Paling Lengkap)
 • Laman Muat turun eBook Terbaik 2019

  Walaupun baru-baru ini berkembang pesat, eBook mempunyai sejarah yang cukup panjang, geng!

  Sekiranya ditelusuri, konsep eBook adalah wacana oleh Bob Brown pada tahun 1930 setelah dia melihat sebuah filem.

  Beberapa tahun kemudian, Michael S. Hart yang bekerja untuk Xerox berjaya membuat eBook pertama pada tahun 1971. Sejak itu, kami dapat menikmati eBook pada pelbagai peranti, mulai dari e-pembaca hingga telefon bimbit biasa.

  Sekarang, kita juga dapat membaca e-book melalui telefon pintar canggih kita, tanpa perlu memuat turun aplikasi apa pun.

  Datang, lihat senarai laman muat turun eBook percuma berkualiti!

  1. Manybooks.net (Boleh Baca Dalam Talian)

  Laman web pertama yang akan dicadangkan oleh Jaka untuk anda ialah Manybooks.net . Laman web ini mempunyai banyak koleksi eBook dengan pelbagai genre, yang boleh dibaca secara percuma.

  Anda boleh membaca buku genre roman, biografi, sejarah, hingga kisah bertema seram. Selain itu, laman web ini juga menyediakan buku bukan fiksyen yang berkualiti.

  Sekiranya anda malas memuat turun kerana ia akan mengurangkan kapasiti penyimpanan telefon bimbit anda, anda masih boleh membacanya dalam talian, geng!

  2. Centslessbooks.com

  Laman web lain yang tidak kurang lengkapnya koleksi eBook adalah Centlessbooks.com . Bukan hanya fiksyen, laman web ini menyediakan banyak sastera seperti buku seni dan kesihatan.

  Hanya untuk membaca buku dari sini, anda memerlukan aplikasi Kindle yang dibangunkan oleh Amazon.

  Tetapi dengan tenang, anda boleh memuat turun aplikasi di bawah secara langsung!

  DOWNLOAD AMAZON KINDLE: Pautan

  3. Openlibrary.org

  Sekiranya anda memerlukan laman web yang menyediakan sastera dari perpustakaan universiti, anda mesti berhenti di sini, geng!

  Openlibrary.org akan memberi anda akses untuk membaca koleksi eBook dari kampus-kampus utama di dunia. Sesuai untuk anda yang mencari bahan untuk menulis tesis.

  Anda hanya perlu mendaftarkan akaun seperti kebanyakan laman web lain. Setelah selesai mendaftar, anda boleh menikmati semua koleksi eBooknya, termasuk klasik yang jarang berlaku!

  Makan, bukan hanya buku anda yang boleh anda akses. Anda juga dapat melihat koleksi gambar, kualiti audio dan video!

  4. Pdfbooksworld.com

  Laman web lain yang tidak kurang lengkapnya adalah pdfbooksworld.com .

  Anda boleh membaca eBook yang terdapat di laman web ini secara percuma, secara langsung di laman web! Lebih-lebih lagi, koleksi yang dimiliki oleh pdfbooksworld.com cukup lengkap dengan pelbagai genre.

  Tetapi, jika anda ingin memuat turun e-buku dari laman web ini untuk dibaca di luar talian, anda mesti mendaftar dahulu.

  5. Gutenberg.org (Paling Lengkap)

  Adakah anda tahu siapa Gutenberg ? Dialah yang mencipta mesin cetak sehingga kita dapat menghasilkan buku seperti sekarang.

  Nama Gutenberg digunakan untuk laman web eBook yang mempunyai koleksi super lengkap ini. Laman web ini sesuai untuk anda yang memerlukan sastera untuk menyelesaikan kerja kampus.

  Cara memuat turun eBook dari laman web ini juga mudah. Anda boleh memuat turunnya ke perkhidmatan awan baik Dropbox dan Google Drive .

  Jadi itu geng, 5 dari laman web muat turun eBook Jaka. Dengan cara ini, tidak ada alasan untuk malas membaca! Adakah anda mempunyai cadangan laman web eBook yang lain? Sekiranya ada, komen di bawah, geng!

  Baca juga artikel mengenai laman web ini atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan