Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Yang Paling Tepat & Tidak Diketahui (Kemas kini 2020)

Adakah anda sering risau ketika anda jauh dari kekasih anda? Ingin tahu bagaimana mengesan nombor telefon bimbit seseorang? Di sini Jaka mempunyai petua & trik bagaimana mengesan nombor telefon bimbit orang, mereka tidak terperangkap.

Pernah terfikir adakah anda ingin mengetahui lokasi orang yang paling dekat dengan anda? Ternyata anda dapat mengetahui lokasi mereka hanya dengan beberapa minit.

Dengan perkembangan teknologi yang pesat dan juga kualiti sambungan internet yang jauh lebih stabil, proses mengesan lokasi seseorang bukan lagi sesuatu yang hanya dapat dilakukan oleh polis sahaja.

Walaupun begitu, cara mengesan nombor telefon bimbit ini tidak banyak diketahui oleh orang ramai kerana fungsi ini jarang diperlukan, dan pembangun yang memfokus pada bidang ini masih sedikit.

Tapi tenang saja, geng. Jaka teap mempunyai beberapa petua dan trik bagaimana mengetahui lokasi seseorang yang boleh anda aplikasikan hanya dengan beberapa langkah.

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Tidak Diketahui 2020

Ketika teknologi berkembang, trik bagaimana untuk mengesan nombor telefon bimbit orang juga bertambah. Cara yang boleh anda lakukan tahun lalu, anda tidak semestinya dapat menerapkan tahun ini .

Dalam artikel ini, Jaka akan melakukan carian mengenai beberapa cara untuk mengesan nombor telefon bimbit melalui internet, baik menggunakan aplikasi tambahan, atau tanpa aplikasi dengan bantuan peranti GPS dan sejenisnya.

Perlu diingat bahawa cara mengesan nombor telefon bimbit yang dikongsi Jaka kali ini bertujuan untuk menjaga satu sama lain terutama di persekitaran ahli keluarga sendiri , bukan untuk mengejar dan sebagainya.

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Melalui WA, Peta Google, dan Lain-lain

Sebenarnya, beberapa aplikasi umum yang dipasang di telefon pintar Android mempunyai fitur pelacakan yang dapat anda gunakan untuk mengetahui keberadaan seseorang.

Anda boleh mengesan nombor telefon bimbit melalui Peta Google, WhatsApp, dan aplikasi lain yang biasanya meminta izin untuk mendapatkan akses ke peranti GPS yang anda gunakan.

Sebaliknya, anda juga dapat memanfaatkan aplikasi tambahan yang benar-benar dirancang untuk mengesan keberadaan seseorang, dan aplikasi seperti ini biasanya juga menampilkan data yang lebih tepat.

Tanpa berlama-lama, berikut adalah beberapa trik yang boleh anda lakukan untuk mengesan nombor telefon bimbit anda menggunakan telefon pintar Android.

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Melalui Internet Menggunakan Aplikasi

Cara mengesan nombor telefon bimbit orang yang akan anda bincangkan pada bahagian pertama memerlukan bantuan aplikasi khas untuk mengesan nombor telefon bimbit .

Sebenarnya, terdapat banyak aplikasi seperti ini yang boleh anda muat turun di Play Store, tetapi tidak semuanya menunjukkan hasil yang tepat dan memuaskan .

Di antara banyak aplikasi yang ada sekarang, berikut adalah beberapa cadangan untuk aplikasi penjejakan nombor telefon bimbit yang boleh anda gunakan sekarang.

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit melalui Life360

Permohonan pertama untuk cadangan Jaka adalah Life360 . Cara mengesan nombor telefon bimbit melalui internet boleh dilakukan dengan aplikasi ini selagi nombor yang ingin anda lacak masih aktif .

Bukan hanya nombor anda sendiri, dengan aplikasi ini anda dapat mengesan nombor telefon bimbit keluarga, rakan, atau teman lelaki anda selama anda mendaftarkan monor mereka terlebih dahulu .

Sekiranya berlaku, ini membantu anda meminta keluarga dan rakan sekerja anda untuk menggunakan aplikasi ini. Gunakan ciri Jemput Ahli Baru yang terletak di bahagian bawah skrin.

Masukkan mereka ke dalam lingkaran anda, sehingga jika pada bila-bila masa telefon bimbit anda hilang, anda boleh meminta rakan anda untuk membantu mengesan nombor telefon bimbit!

MaklumatLife360 - Pencari Keluarga, Penjejak GPS
Pemaju Kehidupan360
Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (1,191,557)
Saiz 33MB
Pasang 50,000,000+
Android Minimum 6.0

Muat turun Aplikasi Life360 di sini!

Kehidupan360

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit melalui Prey Anti theft

Aplikasi pengesanan nombor telefon bimbit kedua yang disyorkan oleh Jaka adalah Prey Anti Theft. Dengan menggunakan aplikasi ini, anda dapat mengesan lokasi telefon bimbit berdaftar anda dengan tepat .

Selain telefon bimbit, anda juga dapat memantau lokasi telefon bimbit yang dilacak melalui peranti lain seperti komputer riba dengan Windows atau Linux, Prey Anti Theft adalah aplikasi pelbagai platform .

Dengan ciri peranti yang hilang yang dapat diaktifkan ketika telefon bimbit anda yang didaftarkan tiba-tiba hilang, Prey Anti Theft akan mengumpulkan data mengenai persekitaran di sekitar telefon bimbit dari gambar ke sambungan WiFi.

MaklumatPrey Anti Theft: Cari Keselamatan Telefon & Mudah Alih Saya
Pemaju Prey, Inc.
Ulasan (Bilangan pengulas) 3.6 (61,815)
Saiz 7.1MB
Pasang 1,000,000+
Android Minimum 4.1

Muat turun Aplikasi Prey Anti Theft di sini!

Apps Utilities Prey Project MUAT TURUN
Cara Mengesan Nombor Telefon bimbit melalui Penjejak Telefon mengikut Nombor

Selain dua aplikasi di atas, anda juga dapat menggunakan aplikasi Phone Tracker by Number dari Family Locator Inc. untuk melacak nombor telefon bimbit anda dan mengetahui lokasi telefon bimbit anda.

Aplikasi ini sangat berguna untuk mengetahui kedudukan orang lain yang berada dalam senarai kenalan anda. Mereka hanya perlu menerima jemputan yang anda kirim untuk mendapatkan akses.

Kaedah pendaftarannya mudah, anda hanya perlu memasukkan nombor telefon anda . Anda juga boleh mendapatkan pemberitahuan segera apabila ahli keluarga berpindah dari satu lokasi ke lokasi lain.

Sayangnya, aplikasi ini tidak dapat digunakan sebagai cara untuk melacak nombor telefon bimbit penipu kerana orang yang ingin anda lacak mesti menerima jemputan terlebih dahulu untuk memasuki lingkaran anda.

MaklumatPenjejak Telefon Mengikut Nombor
Pemaju Family Locator Inc.
Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (552,062)
Saiz 7.2MB
Pasang 50,000,000+
Android Minimum 4.1

Muat turun Aplikasi Penjejak Telefon Mengikut Nombor di sini!

Apps Utilities Family Locator Inc. MUAT TURUN

Sekiranya anda masih memerlukan aplikasi penjejakan nombor telefon bimbit lain, anda boleh menyemak artikel di bawah.

LIHAT ARTIKEL

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Melalui Internet Tanpa Aplikasi Tambahan

Selain menggunakan serangkaian aplikasi yang sebelumnya disarankan oleh Jaka, Anda juga dapat menggunakan aplikasi yang pada umumnya sudah dipasang untuk melacak keberadaan seseorang.

Dengan tiga cara untuk mengesan lokasi nombor telefon bimbit yang dikongsi Jaka, anda dapat mengesan kehadiran seseorang dengan tepat tanpa perlu menambahkan aplikasi.

Tanpa berlama-lama, berikut adalah beberapa cara untuk mengesan lokasi nombor telefon bimbit seseorang tanpa aplikasi tambahan yang dapat anda gunakan.

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Melalui Peta Google Tidak Diketahui

Cara pertama yang disarankan oleh Jaka untuk menggunakan perkhidmatan Peta Google, di mana hampir semua telefon pintar Android memasang aplikasi ini.

Cara mengesan nombor telefon bimbit anda melalui Peta Google tanpa menyedarinya, anda juga boleh melakukannya melalui komputer , anda tahu, kerana akaun Google akan disambungkan ke semua peranti yang anda gunakan.

Bagi anda yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cara menggunakan Peta Google untuk mengesan nombor telefon bimbit seseorang, anda boleh menyemak artikel di bawah.

LIHAT ARTIKEL
Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Melalui WA

Dilihat melalui Peta Google, anda juga dapat menggunakan WhatsApp untuk mengetahui lokasi seseorang.

Dengan ciri perkongsian lokasi yang tersedia di aplikasi WhatsApp, anda dapat mengetahui lokasi orang yang paling dekat dengan anda walaupun dalam masa nyata .

Cara mengesan nombor telefon bimbit WA ini yang boleh anda gunakan untuk mencari lokasi ahli keluarga seperti kakak atau ibu bapa anda . Caranya cukup mudah, anda hanya perlu menyemak artikel di bawah ini.

LIHAT ARTIKEL
Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Telkomsel

Sebagai tambahan kepada dua kaedah di atas, anda juga dapat memanfaatkan perkhidmatan khas yang disediakan oleh operator selular untuk mengetahui di mana seseorang berada.

Dengan kemudahan lengkap yang dimiliki oleh pengendali selular , mengetahui keberadaan seseorang bukanlah perkara yang sukar dilakukan, termasuk untuk Telkomsel.

Cara mengesan nombor telefon bimbit Telkomsel dari penjelasan hingga langkah-langkahnya, semuanya telah dibincangkan secara terperinci dalam artikel di bawah.

LIHAT ARTIKEL

Itulah cara untuk mengesan nombor telefon bimbit anda yang boleh anda lakukan sekiranya berlaku sesuatu yang tidak dijangka kepada orang di sekitar anda.

Selain dapat mengetahui lokasi, cara melacak nombor telefon bimbit dapat menjadi petua berguna untuk mengesan telefon bimbit yang hilang.

Aplikasi ini telah diuji untuk mengesan nombor dan mendapat ulasan positif dari pengguna.

Baca juga artikel mengenai Track atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

Artikel Berkaitan