11 Permainan Ini Dianggap Menghina Islam! Jangan Main Lagi!

Terdapat juga beberapa permainan yang ternyata menghina Islam tanpa kita sedari! Apa permainan ini? Mari pertimbangkan ulasan Jaka berikut!

Permainan sengaja dibuat untuk menjadi hiburan semua orang. Permainan video juga merupakan salah satu hiburan paling popular di seluruh dunia, dari kanak-kanak hingga orang dewasa. Semua orang mesti sangat gemar bermain permainan video , sama ada permainan Android, konsol, atau PC.

Dan kerana permainan ini sangat menyeronokkan, tanpa kita sedari bahawa permainan yang kita mainkan mempunyai kesan negatif , salah satu kesan buruk yang sering berlaku adalah bermain ibadah .

Namun, ibadah adalah sesuatu yang mesti kita laksanakan, termasuk untuk umat Islam. Selain itu ada juga beberapa permainan yang ternyata menghina Islam tanpa kita sedari! Apa permainan ini? Mari pertimbangkan ulasan Jaka berikut!

BACA JUGA
  • 6 Aplikasi Android Kontroversi Disekat oleh Google Play Store

11 Permainan Ini Dianggap Menghina Islam! Jangan Main!

1. Putera Parsi

Putera Parsi dipercayai menghina Islam kerana pedang yang dipegang di sana terdapat tulisan Arab yang berbunyi menyebarkan ajaran saya walaupun satu ayat. Pedang itu digunakan untuk membunuh dalam permainan. Sekiranya kita membuat kesimpulan dari makna tulisan Arab, ini bermaksud permainan ini mengajar kita untuk melakukan keganasan.

2. Counter Strike Condition Zero Dihapus Adegan

Counter Strike Condition Zero Delete Scenes , juga dipercayai telah menghina agama Islam . Ada perang. Apabila kita cuba menembak dengan tentera Islam, maka jika kamu dapat memerhatikan dengan teliti, kamu akan mendengar suara tentera ditembak dengan jeritan yang bertuliskan ALLAHU AKBAR dan JIHAD .

3. Guitar Hero 3 Legend Of Rock

Mungkin selama kita bermain Guitar Hero 3 di PlayStation, kita tidak menyedari bahawa permainan ini membawa mesej mengganggu di atas panggung.

Permainan Guitar Hero 3 ini membawakan lagu-lagu rock klasik, black metal, dan sebagainya yang merupakan aliran mistik (jahat). Lihatlah di pentas ketika anda bermain permainan ini, pasti anda akan melihat kalimat Tuhan yang mereka pijak .

4. Iblis Mungkin Menangis

Devil May Cry dipercayai dan ditakuti boleh menyebabkan perkara buruk yang mempengaruhi iman pemain kerana ada sesuatu yang menghina Islam ketika menunjukkan beberapa kalimat seperti Kaabah dan Allah.

Permainan ini membawa pemain untuk bertarung dengan syaitan, dengan tujuan mengalahkannya untuk menembus 12 pintu sebelum putera syaitan menunggu di pintu (Ka'bah).

Sangat jelas bahawa permainan ini mengganggu agama kerana ia juga dapat dilihat dengan jelas dalam firman Tuhan yang muncul di setiap pintu yang dikendalikan oleh iblis .

5. Perang Salib kubu kuat

Untuk permainan Stronghold Crusader, permainan ini mungkin tidak meninggalkan jejak, seperti pintu mengganggu atau sesuatu. Namun, permainan ini dipercayai menghina Islam kerana membawa pemain ke dalam Perang Salib .

Karakter permainan yang anda gunakan disebut Tentara Salib , untuk melakukan perang melawan orang Arab, semasa Perang Salib, orang Arab mesti melawan Islam .

6. Resident Evil 4

Adakah anda semua tahu permainan Resident Evil 4 yang mempunyai misi menyelamatkan anak perempuan presiden yang diculik oleh zombie ? Walaupun sangat seronok untuk dimainkan, mereka secara tidak sedar menghina Islam, yang dilihat dari simbol-simbol dalam permainan ini.

Simbol ini agak keterlaluan kerana simbol yang sangat mirip dengan simbol pintu Umar Bin Khatab Masjid Nabawi di Madinah dalam permainan ini dijadikan simbol Syaitan.

7. Dante's Inferno

Dante s Inferno membawa pemainnya dalam misi di neraka, watak itu mempunyai pilihan untuk memusnahkan dan menyucikan roh manusia yang telah dikutuk dengan cahaya Salib untuk menyerahkan mereka ke syurga.

Lokasi perkara yang dianggap penghinaan lain dalam permainan ini adalah kerana kisah yang mereka ambil melalui penyair Dante Alighieri "1265-1321" Inferno yang mengatakan bahawa Nabi Muhammad dan rakannya Ali bin Abi Talib dilemparkan ke neraka tahap lapan yang disebabkan oleh kekejaman memecah belah memecahbelahkan masyarakat dengan ajarannya.

8. AyoDance

AyoDance adalah permainan yang popular di kalangan remaja, kerana sangat menggembirakan kita tidak memerhatikan perkara-perkara dalam permainan ini. Sekiranya anda melihat seperti gambar di atas, anda akan melihat penghinaan. Ya, tentu saja Al-Quran yang diinjak oleh watak .

9. Kerajaan

Merupakan permainan kanak-kanak bangsa yang cukup terkenal dan popular, tetapi di sebalik semua itu, sama ada secara tidak sengaja atau sengaja, permainan ini membawa pemandangan cerita yang menghina agama. Terdapat dua watak dari negara yang menyerang dengan nama Muslim , iaitu Fauzan dan Hakim . Kedua-dua watak itu digambarkan sebagai sombong, kejam, pendek, dan licik. Maksudnya adalah seolah-olah umat Islam radikal.

10. Clive Barkers Meninggal Dunia

Pernah bermain permainan Clive Barkers Undying ? Sekiranya ada, maka anda akan mengetahui kisah permainan ini. Ya, kisah yang terdapat dalam permainan ini mengenai pertandingan atau pertempuran dengan syaitan , lokasi kesalahan dalam permainan ini adalah meletakkan hukuman Tuhan di istana yang dihuni oleh syaitan.

11. Burung Marah

Sejujurnya, lokasi kesalahan permainan ini tidak begitu jelas, tetapi ada yang mengatakan bahawa Angry Birds menghina Islam melalui burung yang terdengar berterima kasih kepada Tuhan ketika berusaha membunuh babi, dan digabungkan dengan suara monyet yang menyamar.

Itulah 11 permainan terkenal yang didakwa menghina agama Islam . Dari 11 permainan di atas, ada kemungkinan bahawa pembangunnya tidak berniat melakukan ini, tetapi sudah tentu ada satu permainan yang benar-benar disengajakan untuk menghina Islam kerana sudah sangat jelas adalah permainan Guitar Hero 3 Legend of Rock yang memaparkan kalimat Tuhan dan kemudian mereka melangkah- melangkah ke pentas.

Artikel Berkaitan