Inilah Cara Log Keluar dan Tukar Akaun BBM di Android Tanpa Nyahpasang

Keliru tidak ada butang log keluar atau log keluar tetapi anda ingin menukar akaun BBM anda, berikut adalah cara mudah untuk menukar akaun BBM anda di Android tanpa perlu menyahpasang.

Sekiranya akaun media sosial yang lain menyediakan butang Log Keluar untuk mengeluarkan akaun anda dan menggantinya dengan akaun lain, anda tidak akan menemui butang BBM (BlackBerry Messenger). Cara untuk mengganti akaun BBM dengan akaun lain adalah dengan menyahpasang BBM dan memasangnya semula.

Memasang semula BBM untuk dapat menukar akaun BBM dan log keluar dari akaun BBM di Android adalah cara yang kurang berkesan untuk melakukannya. Dalam artikel ini, saya akan menerangkan cara mengganti akaun BBM Android dengan akaun.

Cara Menukar Akaun BBM di Android Tanpa Nyahpasang

Dengan cara berikut, anda boleh mengganti akaun BBM anda dengan e-mel BlackBerry ID baru atau sedia ada tanpa perlu menyahpasang BBM Android. Cara logout BlackBerry ID BBM di Android yang boleh anda lakukan pada semua jenis Android.

BACA JUGA
  • Cara Membaca Mesej BBM Tanpa Memberi Bacaan Kepada Pengirim
  • Matikan ciri BBM ini jika anda tidak mahu lagi tertangkap menonton pornografi
  • BBM Mod iOS: Tukar Paparan BBM Android Seperti Versi BBM iPhone Terkini

Cara Menukar Akaun BBM di Android

Bagaimana anda menukar akaun BBM di Android? Berikut adalah cara log keluar BBM dan menukar akaun BBM serta menukar PIN BBM di Android tanpa perlu menyahpasang.

  • Pastikan anda menggunakan BBM versi terkini.

    Aplikasi Pemesejan & Pemesejan BlackBerry DOWNLOAD
  • Pergi ke Tetapan> Aplikasi> Semua Aplikasi kemudian cari aplikasi Android BBM.

  • Lakukan aplikasi Clear Data BBM kemudian klik OK .

  • Sekiranya anda telah melakukan Clear Data, anda boleh menukar akaun BBM anda secara automatik. Untuk log masuk lagi, buka aplikasi Android BBM.

Itulah cara menukar akaun BBM dan logout BBM. Anda perlu tahu, sebelum melakukan Clear Data, pastikan anda mengingat akaun BlackBerry ID anda. Sekiranya anda lupa akaun BBM anda, anda boleh menggunakan kaedah termudah untuk mengatasi kata laluan BBM yang terlupa di Android untuk memulihkan kata laluan BBM anda.

Artikel Berkaitan