Cara Mengubah Suara di Telefon atau Rakam di Android

Ternyata ada aplikasi unik yang dapat mengubah suara anda ketika berada di tablet ponsel. Anda boleh menukar ke optimus prime, hantu dan sebagainya. Lihat ulasan berikut.

Adakah anda pernah berfikir untuk menukar suara anda? Contohnya, bunyi robot seperti Optimus Prime atau hantu untuk dimainkan oleh rakan anda? Atau adakah anda mahu terdengar seperti raksasa untuk membuatnya terdengar garang? Saya fikir ia menyeronokkan! Terus mengemukakan soalan, bagaimana saya mengembalikan suara saya ke yang asli jika diubah kemudian?

Tenanglah! Suara anda tidak akan berubah secara kekal. Kerana yang dimaksudkan di sini adalah aplikasi pengubah suara ketika ponsel Anda di Android, alias suara anda, hanya berubah dalam rakaman. Suara asli anda tidak dapat diubah lagi, kecuali jika ada operasi pita suara, ia juga hanya sedikit perubahan. Kembali ke topik, pasti anda ingin tahu tentang apa aplikasinya dan bagaimana menggunakannya? Tidak perlu membuat perbincangan kecil lagi, lihat saja cara menukar suara ketika memanggil Android berikut.

BACA JUGA
 • Sejuk! Akses Suara Google Boleh Mengawal Telefon Pintar dengan Suara
 • 100+ Perintah Suara yang WAJIB Anda Ketahui di Google Now

Cara Mengubah Suara di Telefon atau Rakam di Android

1. Panggil Penukar Suara

Aplikasi pertama dalam artikel bagaimana mengubah suara ketika telepon di Android adalah Call Voice Changer . Aplikasi ini dapat mengubah suara anda semasa anda memanggil! Bagaimana caranya? Ikuti langkah di bawah:

 • Pertama, buka aplikasi kemudian masukkan nombor yang ingin anda hubungi.
 • Sekiranya ada, hubungi sahaja. Lalu bagaimana anda menukar suaranya? Sekarang, tukar suara semasa anda memanggil lagi. Anda hanya perlu memilih dari jenis suara yang ada.
 • Anda boleh menukar suara menggunakan kesan yang terdapat di bahagian atas. Anda juga boleh mengubah frekuensi suara anda dengan memilih mod rendah dan tinggi.

2. Pengubah Suara FunCall

Baiklah, jika Pengubah Suara FunCall ini tidak kurang baiknya . Dengan penampilan yang santai, aplikasi ini senang dipakai. Ini caranya:

 • Pertama, masukkan nombor yang ingin anda panggil alias nombor sasaran untuk mod anda.
 • Jika ya, ketuk ikon panggilan, dan tunggu sebentar. Baiklah, sementara menunggu, anda memilih kesan bunyi yang ingin anda gunakan kemudian. Oleh kerana Jaka adalah lelaki, jadi Jaka ingin bersenang-senang menggunakan suara gadis untuk memanggil lelaki. Biarkan ia menyeronokkan!

3. Pengubah Suara Dengan Kesan

Aplikasi seterusnya untuk menukar suara ketika telefon adalah Voice Changer with Effects . Aplikasi ini menyediakan pelbagai pilihan perubahan suara mulai dari suara tupai, suara robot, bahkan orang yang mabuk dan banyak lagi. Untuk menggunakan aplikasi ini, anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah di bawah:

 • Untuk memulakan, ketik gambar mikrofon .

 • Seterusnya, rakam suara anda dan ketik sekali lagi setelah selesai.

 • Selepas itu, anda hanya memilih perubahan suara yang anda mahukan. Cubalah satu persatu untuk terperangkap yang menggembirakan.

 • Setelah menyelesaikan jenis perubahan suara yang anda mahukan, anda juga dapat berkongsi melalui media sosial dengan memilih pilihan di sebelah ikon mainkan.

Seberapa mudah menggunakannya? Tetapi masih, Jaka masih merupakan aplikasi lain yang tidak kalah menariknya sebagai aplikasi pengubah suara.

4. Pengubah Suara Terbaik

Nah, aplikasi Pengubah Suara Terbaik ini tidak kurang hebatnya dengan penampilannya yang menarik yang juga penuh dengan warna. Ikuti sahaja langkah di bawah:

 • Semasa pertama kali menjalankan aplikasi, anda akan memasuki halaman utama, di mana terdapat beberapa pilihan.

 • Sekarang, untuk merakam suara, pilih ikon mikrofon di tengah atas dan anda akan diarahkan ke halaman proses rakaman.

 • Setelah selesai merakam, anda hanya perlu memilih jenis perubahan suara. Contohnya, suara Alien, Optimus Prime atau hantu juga ada. Anda boleh menyemaknya secara langsung. Di samping itu, anda juga dapat menyimpan perubahan suara anda dengan memilih ikon Simpan .

 • Setelah disimpan , anda juga boleh berkongsi ke media sosial untuk bersenang-senang atau pamer, hahaha!

5. RoboVox Voice Changer Pro

Seterusnya, perkenalkan aplikasi RoboVox Voice Changer Pro . Dari namanya saja sudah dapat dilihat bahawa aplikasi ini membawa tema robot dengan gaya robot yang futuristik. Cara menggunakannya juga mudah. Lihat ulasan berikut:

 • Pertama, pilih jenis output suara yang anda suka. Contohnya, robot bionik, nyanyian, atau epik.

 • Selepas itu, anda hanya mengetuk ikon rakaman di bahagian atas. Kemudian jika ada, ketuk ikon rakam sekali lagi untuk mengakhiri rakaman.

 • Setelah selesai, anda memilih bermain untuk mendengar rakaman.

 • Selain itu, aplikasi pengubah suara ini mempunyai kelebihan tersendiri. Adakah anda melihat ikon burung nuri di bahagian atas? Jika anda memilih ikon burung beo , maka aplikasi ini dapat meniru suara anda! Seronok membuat hiburan ketika bersendirian.

6. Pengubah Suara

Aplikasi penukar suara Voice Changer tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya. Tetapi, aplikasi ini masih berbeza hasilnya berbeza. Lalu bagaimana dengan bunyi yang dihasilkan semasa menggunakan aplikasi ini? Mari mencubanya!

 • Seperti biasa, jika anda ingin merakam suara, ketuk ikon mikrofon . Paparan dalam aplikasi ini didominasi oleh warna-warna cerah, agak melekit.

 • Sekarang, jika anda mengetuk sekali lagi untuk mengakhiri prosesnya .

 • Kemudian anda hanya memilih jenis suara yang anda mahukan. Pilihan suara dalam aplikasi ini agak berbeza dengan yang lain. Anda boleh memilih kesan bunyi lebah, korus dan banyak lagi.

 • Setelah selesai memilih kesannya, anda boleh menyimpannya. Untuk memainkan suara yang telah disimpan, anda boleh menekan butang main dan jangan lupa untuk berkongsi ke media sosial anda.

7. Pengubah Suara untuk Kanak-kanak

Aplikasi terakhir yang dapat mengubah suara anda disebut Voice Changer for Kids . Dari nama sahaja telah diketahui bahawa aplikasi ini adalah untuk kanak-kanak. Tenang, bukan bermaksud aplikasi ini hanya boleh digunakan untuk anak kecil tetapi kelihatan menarik untuk kanak-kanak. Jadi, orang dewasa tetap boleh digunakan. Inilah cara menggunakannya:

 • Ketik gambar mikrofon seperti aplikasi rakaman suara biasa.

 • Sekiranya demikian, ketuk sekali lagi untuk mengakhiri sehingga memori Android anda tetap mencukupi

 • Sekiranya demikian, pilih saja jenis perubahan suara yang anda mahukan. Terdapat bunyi robot, suara gas helium, suara monster, suara itik, kambing, dan banyak lagi.

 • Nah, untuk berkongsi ke media sosial anda hanya memilih ikon yang betul. Menariknya, anda boleh membuat gambar dengan suara yang dirakam anda.

Ternyata ada banyak aplikasi pengubah suara juga? Hai, anda ingin mencuba aplikasi ini? Seronok untuk bersenang-senang selagi anda tidak keterlaluan. Ingatlah bahawa aplikasi ini tidak boleh disalahgunakan untuk perkara negatif. Kongsi pengalaman anda di ruangan komen, okey?

Artikel Berkaitan