Permainan Perang Kerajaan Terbaik 2018 di HP & PC | Untuk Mabar!

Adakah anda suka permainan strategi perang? Mesti mencuba cadangan permainan perang kerajaan terbaik untuk Android dan PC 2018, ada pautan DOWNLOAD!

Seperti genre perang kolosal yang penuh dengan tetapan strategi seperti Age of Empire, Stronghold Crusader, dan seumpamanya?

Sekiranya demikian, maka anda perlu mencuba permainan perang kerajaan Jaka.

Anda boleh memilih, anda mahu bermain di telefon bimbit atau bermain di PC, bermain dengan latar Roman atau Viking.

 • Tergesa-gesa Arasy
 • Lords Mudah Alih
 • Baca lebih lanjut ...
 • Permainan Perang Kerajaan yang disyorkan di PC
  • Rom: Perang Total
  • Perang Salib kubu kuat
  • Rise of Nations: Rise of Legends
  • Baca lebih lanjut ...
 • Saranan untuk 8 Game Perang Kerajaan di Android yang Harus Anda Cuba

  Sekiranya anda suka permainan perang terutama yang mempunyai tema perang kerajaan di telefon bimbit, artikel ini sangat sesuai untuk anda. Bagi anda yang ingin mengetahui permainan perang Android 2018, baca artikel di bawah ini betul-betul!

  LIHAT ARTIKEL

  Lihatlah cadangan Jaka yang semestinya menarik dan mesti dicuba. Anda juga boleh memuat turun permainan perang kerajaan secara langsung di sini!

  1. Benteng Empayar

  Permainan bertema perang kerajaan pertama yang disyorkan oleh Jaka untuk anda adalah Forge of Empires , yang dikeluarkan oleh InnoGames GmbH .

  Dalam permainan ini, anda akan memimpin sebuah bandar dari era batu ke era moden. Anda mesti dapat membangun kerajaan anda dengan mencari sumber dan terus mengembangkan teknologi yang anda miliki.

  Di samping itu, anda juga dapat menjelajah kawasan baru untuk memperluas wilayah anda. Jangan lupa menukar barang dengan negara jiran anda sehingga anda mendapat apa yang anda perlukan.

  Benteng Empayar

  MaklumatBenteng Empayar
  Pemaju InnoGames GmbH
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (676,978)
  Saiz 87MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  2. Tergesa-gesa Arasy

  Permainan perang kerajaan seterusnya adalah Throne Rush . Sekiranya anda bermain dengan jaminan ini, anda tidak akan bosan, kerana ada usaha harian yang menarik untuk anda lakukan.

  Anda boleh menyertai banyak pilihan puak, serikat, dan pakatan. Selepas itu, tetapkan strategi untuk mengawal lawan anda.

  Selain itu anda juga boleh bermain dalam mod PVP, anda tahu. Datang mencabar rakan anda dan buktikan siapa yang paling kuat!

  Tergesa-gesa Arasy

  MaklumatTergesa-gesa Arasy
  Pemaju SETERUSNYA
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (1,193,576)
  Saiz 90MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.0.3
  MUAT TURUN LINK

  3. Lords Mudah Alih

  Mungkin anda sering melihat iklan dari permainan yang satu ini ketika melihat Youtube atau bermain permainan yang mempunyai iklan. Lords Mobile adalah permainan strategi masa nyata MMO yang dipilih sebagai salah satu Permainan Paling Kompetitif.

  Anda akan merasa menjadi jeneral perang yang dapat mengatur pembentukan pasukan sesuai dengan strategi yang telah anda rencanakan untuk mengalahkan musuh.

  Permainan ini telah dimuat turun oleh ratusan juta orang, jadi anda akan selalu dapat mencari lawan untuk ditakluki. Lebih-lebih lagi, grafik 3D sangat menarik sehingga kita akan ketagih memainkannya.

  Lords Mudah Alih

  MaklumatLords Mudah Alih
  Pemaju IGG.COM
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (3,527,979)
  Saiz 99MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  4. Viking: War of Clans

  Bosan dengan konsep perang di darat? Bagaimana jika perang dilancarkan di lautan luas yang kita ingin menjadi negara Viking yang hebat?

  Anda boleh mencuba Vikings: War of Clans untuk merasakan sensasi permainan perang yang berbeza. Walaupun ada perang di laut, anda mesti terus membangun kerajaan anda di darat.

  Sekiranya anda menghadapi kesukaran untuk berurusan dengan lawan, anda boleh meminta rakan anda untuk membantu menghantar pasukan mereka. Tenggelam kapal lawan seperti Puan Susi, dan ambil wilayah!

  Viking: War of Clans

  MaklumatViking: War of Clans
  Pemaju Plarium LLC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (776,690)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.0.3
  MUAT TURUN LINK

  5. Permainan Pahlawan

  Adakah tidak ada permainan perang dengan watak lucu? Oh tenang, memang ada. Sekiranya itu yang anda mahukan, Jaka akan mengesyorkan anda bermain Game of Warriors .

  Permainan ini adalah permainan dengan genre pertahanan menara di mana anda harus mempertahankan kubu anda dari serangan lawan.

  Anda mesti dapat mempersiapkan pasukan anda sebaik mungkin agar lawan anda tidak dapat menembusi pertahanan anda. Jangan lupa untuk menaik taraf bangunan dan pasukan anda!

  Permainan Pahlawan

  MaklumatPermainan Pahlawan
  Pemaju Main365
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (565,736)
  Saiz 75MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  6. Grow Empire: Rom

  Permainan ini adalah permainan perang Rom yang menarik, yang secara konseptual menggabungkan genre pertahanan menara, strategi dan permainan peranan.

  Anda akan melakonkan watak Caesar, salah seorang pemimpin Rom yang terhebat. Sebagai maharaja, anda mesti menakluki kawasan lain untuk mengembangkan kerajaan anda.

  Di samping itu, anda juga harus dapat mempertahankan wilayah anda dari serangan barbar. Pada hakikatnya, anda seharusnya dapat menjadi penguasa Eropah terkuat sepanjang masa!

  Grow Empire: Rom

  MaklumatGrow Empire: Rom
  Pemaju Stesen Permainan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (1,852,932)
  Saiz 57MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  7. Pertembungan Istana: Pasukan Berani

  Permainan Castle Clash ini telah dimuat turun oleh lebih daripada 50 juta orang. Terbukti betul jika permainan ini hebat!

  Bangun kerajaan anda kemudian kumpulkan sebanyak mungkin pahlawan untuk mencapai kemenangan. Anda juga boleh memilih 'haiwan peliharaan' untuk melengkapkan kekuatan wira anda.

  Dari segi penampilan dan grafik, permainan ini sungguh hebat. Disyorkan untuk anda peminat MMORPG. Plus ukurannya juga kecil sehingga tidak menjadikan memori telefon bimbit penuh setelah memuat turunnya.

  Castle Clash: Pasukan Berani

  MaklumatCastle Clash: Pasukan Berani
  Pemaju IGG.COM
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (4,615,354)
  Saiz 24MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  8. Clash of Clans

  Untuk yang ini, Jaka tidak perlu menjelaskan dengan panjang lebar. Clash of Clans adalah permainan perang dalam talian yang telah dimuat turun lebih dari 500 juta kali di Play Store dan telah disemak lebih daripada 40 juta kali.

  Mungkin Jaka hanya akan memberitahu anda beberapa ciri yang agak baru, seperti balai raya yang boleh dinaik taraf ke tingkat 12.

  Di samping itu, sekarang dalam permainan ini ada mesin pengepungan untuk menembusi pertahanan yang sukar. Anda juga boleh bekerjasama dengan klan anda dalam permainan klan untuk mendapatkan barang sihir yang berharga.

  Pertembungan kaum-kaum

  MaklumatPertembungan kaum-kaum
  Pemaju Supercell
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (46,594,776)
  Saiz 99MB
  Pasang 500,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  Permainan Perang Kerajaan yang disyorkan di PC

  Sekarang, untuk menjadikannya lebih lengkap, Jaka juga akan memberi anda beberapa cadangan untuk permainan perang PC yang sesuai untuk anda mainkan.

  Beberapa permainan sudah cukup lama, tetapi permainan ini masih layak dimainkan sekarang. Sekiranya anda mencari permainan perang luar talian, buka artikel di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  1. Rom: Perang Total

  Dibangunkan oleh Creative Assembly pada 22 September 2004, Rome: Total War adalah permainan perang kerajaan Rom yang boleh dimainkan di PC.

  Permainan ini merangkumi strategi berdasarkan giliran dan strategi masa nyata yang menetapkan latar belakang republik Rom dan perubahan pada sistem kekaisaran.

  Anda akan memainkan peranan sebagai salah satu pemimpin dari tiga klan terbesar di Rom: Julli, Brutii, dan Scipii. Anda mesti menaklukkan pemimpin lain untuk menegakkan ketuanan kuasa anda.

  Rom: Perang Total

  Keperluan MinimumRom: Perang Total
  OS Windows 98SE
  Pemproses Pentium III atau Athlon
  Ram 256MB
  Carta Kad Video serasi DirectX (R) 9.0b (GeForce3 + atau Radeon 8500+)
  Pemacu keras 300MB
  MUAT TURUN LINK

  2. Perang Salib kubu kuat

  Permainan seterusnya yang akan disarankan oleh Jaka adalah Stronghold Crusader, yang dirilis pada tahun 2001 oleh Firefly Studios.

  Permainan ini tidak hanya bertema kerajaan Eropah abad pertengahan, tetapi juga kerajaan Timur Tengah sehingga ada pasukan seperti pembunuh.

  Stronghold Crusader mempunyai 4 mod permainan. Terdapat beberapa watak untuk dipilih, dari Richard the Lionheart hingga Saladin the Wise.

  Perang Salib kubu kuat

  Keperluan MinimumPerang Salib kubu kuat
  OS Windows XP
  Pemproses Intel Pentium 4 1.6Ghz
  Ram 512MB
  Carta 64MB DirectX 8.1 Sesuai
  Pemacu keras 850MB
  MUAT TURUN LINK

  3. Kebangkitan Bangsa: Kebangkitan Legenda

  Rise of Nations: Rise of Legends adalah salah satu versi lanjutan dari siri Rise of Nations. Dua yang lain adalah siri Thrones and Patriots dan Extended Version

  Permainan ini adalah permainan strategi masa nyata jenis PC yang dilancarkan pada 20 Mei 2003. Anda boleh memilih 18 negara dari 8 era yang berbeza.

  Dalam siri Rise of Legends, yang membezakannya adalah tema yang cenderung ke arah fantasi.

  Keperluan MinimumRise of Nations: Rise of Legends
  OS Windows XP
  Pemproses Pentium III / Athon
  Ram 256MB
  Carta 64MB
  Pemacu keras 3.3GB
  MUAT TURUN LINK

  4. Tamadun V

  Dalam permainan Civilization V , anda akan memimpin peradaban dari zaman prasejarah hingga masa depan.

  Permainan ini adalah permainan kelima dalam siri Tamadun. Sebagai permainan strategi berdasarkan giliran, anda dapat memilih peradaban apa yang anda mahukan, dari Byzantine, Celts, hingga Huns.

  Setelah dilancarkan, Civilization V mempunyai dua versi yang diperbaharui, iaitu Civilization V: Gods & Kings dan Civilization V: Brave New World .

  Tamadun V

  Keperluan MinimumTamadun V
  OS Windows XP SP3
  Pemproses Intel Core 2 Duo 1.8 GHz

  AMD Athlon X2 64 2.0 GHz

  Ram 2GB
  Carta 256MB ATI HD2600 XT

  256MB NVIDIA 7900 GS

  Pemacu keras 8GB
  MUAT TURUN LINK

  5. Zaman Empayar III

  Sekiranya ini Jaka pasti anda sering memainkannya. Age of Empires III atau sering disingkat sebagai AoE III adalah permainan strategi masa nyata yang dikembangkan oleh Microsoft's Ensemble Studios.

  Permainan ketiga dalam siri Age of Empires mengambil tema penjajahan Eropah ke benua Amerika pada tahun 1492 hingga 1850.

  Dilancarkan pada 18 Oktober 2005, permainan ini menambahkan Home City yang menjadikan AoE III permainan yang menyatukan strategi masa nyata dan permainan main peranan.

  Zaman Empayar III

  Keperluan MinimumZaman Empayar III
  OS Windows XP
  Pemproses Intel Core 2 Duo 2.2 GHz

  AMD Athlon 64 X2 2.0 GHz

  Ram 2GB
  Carta 64MB NVIDIA GeForce 6800 atau ATI Radeon X1300
  Pemacu keras 12GB
  MUAT TURUN LINK

  6. Jumlah Perang: Shogun 2

  Permainan perang empayar PC terakhir yang akan disarankan oleh Jaka adalah Total War: Shogun 2 . Tidak seperti permainan sebelumnya, permainan ini mempunyai latar belakang di Jepun pada abad ke-16.

  Permainan ini bermula setelah berakhirnya perang Onin semasa kepimpinan Ashikaga. Jepun dibahagikan kepada puak yang bersaing untuk menguasai Jepun. Anda akan memilih salah satu klan ini.

  Dikembangkan oleh Creative Assembly , permainan ini dirilis pada 15 Mac 2011 dan merupakan sejenis strategi berdasarkan giliran dan strategi masa nyata.

  Total War: Shogun 2

  Keperluan MinimumTotal War: Shogun 2
  OS Windows XP
  Pemproses Intel Ganda Teras 2 GHz

  2.6 GHz Intel Single Core, atau setara dengan AMD (dengan SSE2)

  Ram RAM 1GB (XP)

  RAM 2GB (Vista / Windows 7)

  Carta 256MB
  Pemacu keras 20GB
  MUAT TURUN LINK

  Ini dia, 14 permainan perang kerajaan terbaik yang disyorkan oleh Jaka. Permainan perang ini pasti menyeronokkan untuk dimainkan dengan rakan-rakan kita.

  Atau adakah anda mencari permainan perang terkini? Lihat pautan ini!

  Bagaimana, ada satu permainan yang pernah anda mainkan? Cuba kongsi pengalaman anda dengan Jaka.

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Tag Berkaitan:

  permainan terbaik

  Artikel Berkaitan