Cara Mengetahui Android Sudah Berakar atau Tidak

Keraguan sama ada Telefon Pintar Android telah di-root atau tidak? Cuba gunakan kaedah ini untuk memastikan bahawa Android anda di-root atau tidak.

Root adalah salah satu perkara terpenting bagi pengguna Android, terutamanya pengguna yang suka mempelajari perkara baru atau pengguna yang suka bereksperimen. Bagi mereka yang tidak tahu membuat root Android, anda boleh membaca salah satu artikel berikut:

  1. Cara Mudah untuk Root Semua Jenis Android Tanpa PC dengan Framaroot
  2. Cara Root Semua Jenis Android dengan Towelroot
  3. Cara Mudah untuk Root Semua Jenis Android dengan KingoApp

Sekiranya anda telah mengikuti tutorial di atas atau anda mencari tutorial untuk telefon pintar anda, tetapi tidak pasti sama ada Android berjaya di-root atau tidak. JalanTikus mempunyai cara untuk memastikan bahawa Android di-root atau tidak.

Bagaimana untuk mengetahui sama ada Android telah di-rooting atau tidak

  • Muat turun Root Checker kemudian pasangkannya seperti biasa pada Android anda.

    DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Joeykrim
  • Selepas itu buka Root Checker, klik Verify Root .

  • Tunggu sekejap. Sekiranya Android telah di-root, Tahniah! Pemberitahuan akan muncul . Akses root dipasang dengan betul pada peranti ini! warna hijau.
  • Sekiranya tidak, maka yang akan muncul ialah Maaf! Akses root tidak dipasang dengan betul pada peranti ini. berwarna Merah.

Dengan aplikasi ini, anda tidak akan ragu sama ada Android telah di-root atau tidak. Sekiranya anda ingin mencabut Android, anda boleh membaca artikel Cara Mudah Membongkar Android dengan Satu Klik. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan