10 Permainan Memburu Haiwan Terbaik yang Anda Perlu Mainkan, Buat Nagih!

Adakah anda ingin mengalami pemburuan tanpa perlu mencederakan haiwan? Berikut adalah 10 permainan memburu haiwan terbaik di semua platform!

Memburu haiwan adalah sesuatu yang jarang dijumpai di dunia moden. Walaupun masih sering dipraktikkan di kawasan terpencil, di bandar-bandar besar tidak ada geng.

Walaupun dianggap menyenangkan bagi sekelompok orang, sebenarnya banyak kumpulan juga melarang berburu binatang kerana dianggap mempromosikan keganasan terhadap haiwan.

Sekiranya anda ingin mengalami pemburuan haiwan tanpa mencederakan haiwan asli, anda mesti mencuba beberapa permainan memburu haiwan terbaik.

Lihat artikel Jaka berikut, geng!

 • Permainan Memburu Haiwan PC Terbaik
  • theHunter: Panggilan Liar
  • Pemburu Permainan Besar Cabela: Pro Hunts
  • Pemburu Simulator
  • Permainan Memburu PC yang lain. . .
 • Permainan Memburu Haiwan Android Terbaik
  • Dino Hunter: Deadly Shores
  • Pemburu Rusa 2018
  • Deer Hunter Classic
  • Permainan Memburu Android yang lain. . .
 • Permainan Memburu Haiwan Terbaik Yang Harus Anda Mainkan

  Memburu adalah aktiviti yang telah dilakukan sejak zaman manusia purba, tentunya dengan tujuan mencari makanan.

  Bagaimanapun, sekarang, perburuan hanya dilakukan untuk meneruskan tradisi atau hanya bersukan.

  Walaupun hanya permainan, tetapi permainan memburu di luar talian dan dalam talian juga memerlukan tumpuan dan kemahiran yang layak untuk membunuh sasaran anda.

  Perbezaannya adalah, anda tidak menyakiti atau membunuh haiwan, geng. Ingin tahu, bukan? Berikut adalah 10 permainan memburu haiwan terbaik yang mesti anda mainkan.

  Permainan Memburu Haiwan PC Terbaik

  Bukan sekadar memburu binatang, geng. Jaka juga akan mengesyorkan permainan memburu raksasa yang tidak kurang menarik daripada memburu binatang.

  Berikut adalah senarai permainan memburu haiwan terbaik yang boleh anda mainkan melalui komputer, geng.

  1. theHunter: Panggilan Liar

  theHunter: Call of the Wild adalah permainan memburu PC yang mempunyai permainan yang realistik. Anda akan dijemput untuk mengalami pemburuan haiwan yang sebenar.

  Pandangan yang ditunjukkan oleh permainan ini sangat keren, geng! Anda akan melihat suasana kawasan berburu yang indah dan kesan bunyi yang realistik. Sekiranya anda menggunakan alat dengar VR, ia akan menjadi lebih menarik, geng.

  Anda harus bersabar dalam mencari dan memburu haiwan yang anda harapkan. Permainan memburu haiwan ini mengharuskan anda memperhatikan semua perincian.

  PerincianSpesifikasi Minimum
  Pemproses Intel Core i5-2500
  Ingatan RAM 8GB
  Grafik NVidia GTX 660 / ATI HD7870 - 2GB VRAM
  Penyimpanan 20 GB

  2. Cabela's Big Game Hunter: Pro Hunts

  Permainan dari penerbit Activision ini pernah menjadi raja permainan memburu PC dan konsol. Ini dapat dilihat dari 20 siri Big Game Hunter yang telah dirilis sejak dua dekad yang lalu.

  Di Cabela's Big Game Hunter: Pro Hunts , anda akan mula memburu di hutan Amerika Utara menggunakan pelbagai senjata seperti anak panah, senapang dan senapang.

  Hutan terbahagi kepada 4 kawasan yang berbeza di mana setiap kawasan mempunyai pelbagai jenis haiwan. Dengan sistem ini, anda dijamin tidak akan bosan bermain permainan ini.

  PerincianSpesifikasi Minimum
  Pemproses Intel Core 2 Duo E4600 / AMD Athlon 64 X2 4000+
  Ingatan RAM 2GB
  Grafik NVidia GeForce 8800 GT 512MB / AMD Radeon HD 4850 512MB
  Penyimpanan 5 GB

  3. Pemburu Simulator

  Hunting Simulator adalah permainan yang mempunyai kualiti grafik yang baik. Sememangnya, geng. Permainan ini dibuat menggunakan Unreal Engine 4 .

  Anda boleh bermain sendiri atau dengan rakan anda. Permainan ini tidak akan membuat anda cepat bosan kerana mempunyai kandungan permainan yang banyak.

  Terdapat 12 kawasan yang boleh anda terokai. Anda juga boleh memburu 37 spesies haiwan yang ada di sana, geng. Agar tidak begitu, anda boleh memburu semasa menyelesaikan misi.

  PerincianSpesifikasi Minimum
  Pemproses Intel Core i5-3470, 3.20 GHz / AMD FX-6300, 3.5 GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik GeForce GTX 970 / Radeon RX 470
  Penyimpanan 7 GB

  Permainan Memburu PC yang lain. . .

  4. Monster Hunter: Dunia

  Monster Hunter: World adalah permainan terbaru dari siri Monster Hunter yang telah dilanggan menjadi permainan terbaik Nintendo.

  Walaupun bukan permainan memburu binatang, memburu monster tidak kurang menarik, geng.

  Bagi mereka yang tidak pernah mencuba siri Monster Hunter, permainan ini adalah genre Capcom RPG yang menceritakan kisah seseorang misi untuk memburu raksasa raksasa.

  Ukuran monster dalam permainan ini berbeza-beza, begitu juga kesukaran untuk mendapatkannya, geng.

  Raksasa yang telah anda kalahkan akan menjatuhkan bahagian badan yang boleh anda jadikan senjata atau perisai baru yang lebih kuat.

  Oh ya, permainan ini adalah salah satu permainan paling laris di PS4, anda tahu! Anda mesti mencuba permainan yang satu ini, geng.

  PerincianSpesifikasi Minimum
  Pemproses Intel Core i5-4460, 3.20GHz / AMD FX-6300
  Ingatan RAM 8GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 760 / AMD Radeon R7 260x (2GB VRAM)
  Penyimpanan 20 GB

  5. Far Cry Primal

  Far Cry Primal adalah salah satu permainan memburu PC terbaik yang boleh anda mainkan. Walaupun begitu, permainan ini yang dikembangkan oleh Ubisoft pada asalnya adalah permainan Action RPG , anda tahu.

  Far Cry Primal membolehkan anda meneroka dunia primitif yang luas dan liar. Kisah dalam permainan memburu binatang kuno ini juga disokong oleh jalan cerita yang sejuk.

  Memburu adalah perkara penting dalam permainan ini. Bukan hanya untuk keseronokan, geng.

  Anda memerlukan haiwan ini untuk membuat peralatan dan senjata yang membantu anda bertahan.

  PerincianSpesifikasi Minimum
  Pemproses Intel Core i3-550 / AMD Phenom II X4 955
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB VRAM) / AMD Radeon HD 5770 (1GB VRAM)
  Penyimpanan 20 GB

  6. Tabut: Kelangsungan Hidup Berkembang

  Sama seperti Far Cry: Primal, Ark: Survival Evolved bukan permainan memburu haiwan biasa.

  Permainan yang satu ini sebenarnya adalah permainan survival, di mana anda harus bertahan dalam dunia yang penuh dengan dinosaur.

  Dalam permainan ini, anda harus bertahan dengan membuat senjata dan peralatan untuk melindungi diri anda.

  Dinosaur dalam permainan ini bukan sahaja dapat diburu, tetapi anda juga dapat menjinakkan, geng.

  Apabila anda dapat menjinakkan dinosaur ini, anda boleh menggunakannya untuk terbang dan juga menyelam bersama anda. Memburu haiwan semasa menunggang T-Rex pasti kelihatan sangat keren ya, geng.

  PerincianSpesifikasi Minimum
  Pemproses Intel Core i5-2400 / AMD FX-8320
  Ingatan RAM 8GB
  Grafik NVIDIA GTX 670 2GB / AMD Radeon HD 7870 2GB
  Penyimpanan 60 GB

  Permainan Memburu Haiwan Android Terbaik

  Bukan hanya untuk PC dan konsol, ada juga, anda tahu, permainan memburu haiwan terbaik untuk telefon pintar.

  Jadi, anda akan lebih mudah bermain permainan ini di mana sahaja dan bila-bila masa. Lihat senarai penuh di bawah, mari!

  1. Dino Hunter: Deadly Shores

  DOWNLOAD Permainan

  Seperti tajuknya, anda akan bermain sebagai pemburu dinosaur seperti Ark: Survival Evolved. Perbezaannya adalah, di sini anda hanya akan fokus pada penggambaran sahaja.

  Dino Hunter: Deadly Shores mengharuskan anda memburu haiwan dinosaur. Anda hanya perlu mengarahkan senjata anda untuk mencari sasaran.

  Kemahiran menembak anda menjadi titik penjualan utama dalam permainan ini. Arah angin dan bahagian badan dinosaurus mana yang anda tuju akan menjadi faktor utama kejayaan menembak dinosaur.

  MaklumatDino Hunter: Deadly Shores
  Pemaju Glu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (1.445.029)
  Saiz 81MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.1

  2. Pemburu Rusa 2018

  DOWNLOAD Permainan

  Deer Hunter 2018 adalah salah satu permainan memburu haiwan terlaris. Tidak seperti tajuknya, di sini anda bukan sahaja akan memburu rusa, tetapi juga binatang liar yang lain.

  Grafik yang dikemukakan oleh Deer Hunter 2018 sangat menarik, geng. Oh ya, dalam permainan ini, anda juga boleh memburu haiwan bawah laut, anda tahu. Selain itu, anda boleh dibantu oleh anjing peliharaan anda untuk memburu.

  Anda memerlukan tumpuan dan ketepatan tinggi untuk memburu haiwan dalam permainan ini. Sekiranya anda tergesa-gesa, haiwan yang anda cari mungkin melarikan diri atau malah berpusing untuk menyerang anda, geng.

  MaklumatPemburu Rusa 2018
  Pemaju Glu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (1,002,710)
  Saiz 86MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.1

  3. Deer Hunter Classic

  MUAT TURUN Permainan D

  Deer Hunter Classic adalah permainan yang masih keluarga dengan permainan Deer Hunter 2018, tetapi permainan ini masih mengekalkan kandungan aslinya sehingga terasa asli.

  Permainan memburu yang satu ini percuma untuk anda mainkan, tetapi anda boleh mengeluarkan wang untuk mempercepat kemajuan anda. Sekiranya anda sultan, teruskan, geng.

  Jangan tertipu dengan namanya, geng. Terdapat kira-kira 100 spesies haiwan yang boleh anda perburu dalam permainan ini. Anda juga boleh memainkan permainan ini di telefon bimbit sekolah lama kerana spesifikasi minimum yang rendah.

  MaklumatDeer Hunter Classic
  Pemaju Glu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (3,965,002)
  Saiz 85MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 3.0

  Permainan Memburu Android yang lain. . .

  4. Wild Hunt: Permainan Memburu Sukan. Hunter & Shooter 3D

  DOWNLOAD Permainan

  Sebagai entri terakhir dalam senarai permainan memburu terbaik, Wild Hunt adalah permainan yang harus anda cuba seterusnya, geng.

  Permainan ini menawarkan permainan yang menarik dengan grafik 3D yang menakjubkan. Permainan ini juga agak realistik kerana perburuan anda akan dipengaruhi oleh cuaca, geng.

  Selain itu, anda juga boleh bermain dalam mod PvP. Mod ini membolehkan anda bersaing dalam berburu 1-1 dengan yang lain.

  MaklumatWild Hunt: Permainan Memburu Sukan. Hunter & Shooter 3D
  Pemaju Permainan Ten Square
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (253,421)
  Saiz 98MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.4

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 10 permainan memburu haiwan terbaik yang mesti anda mainkan. Semoga permainan di atas dapat menghiburkan anda, geng.

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Permainan Terbaik atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan