Cara Panggilan Video Percuma di Android Tanpa Internet dan Kredit

Walaupun menarik, membuat panggilan video sebenarnya memerlukan bayaran yang besar. Senyap! Inilah Jaka, memberikan petua mengenai cara melakukan panggilan video percuma di Android tanpa internet atau kredit.

Membuat panggilan video atau panggilan video kini menjadi kaedah komunikasi yang paling popular kerana dapat bertemu secara langsung dengan orang yang berada jauh. Malangnya, panggilan video lebih mahal daripada berbual atau panggilan suara.

Tetapi jangan risau! Bagi anda yang selalu berfikir dua kali mengenai panggilan video, kali ini Jaka akan memberi anda petua mengenai cara membuat panggilan video percuma di Android tanpa internet atau kredit.

BACA JUGA
  • 6 Cara Mengelakkan Jenayah Siber Semasa Menggunakan Panggilan Video
  • FaceTime Kuno, Aplikasi Panggilan Video Google Duo Secara Rasmi Tersedia di Indonesia!
  • Canggih! Sekarang Anda Masih Boleh Membalas Berbual di WhatsApp Walaupun Itu Panggilan Video

Cara Panggilan Video Percuma di Android Tanpa Internet dan Kredit

Untuk melakukan ini, anda memerlukan bantuan aplikasi yang dipanggil P2P Video Call . Anda boleh mendapatkannya secara percuma di Play Store atau lebih mudah, anda cukup klik butang muat turun pada aplikasi yang telah disediakan oleh Jaka di bawah.

MUAT TURUN Apl

Jika ya, teruskan untuk anda yang ingin membuat panggilan video di Android tanpa perlu risau kredit dan kuota anda habis, ikuti langkah-langkah pasti dari Jaka di bawah:

  • Pasang aplikasi P2P Video Call pada telefon pintar atau peranti Android anda.
  • Setelah dipasang, buka aplikasi. Pertama sekali, beri kebenaran aplikasi untuk merakam suara dan gambar pada telefon pintar Android anda.
  • Aplikasi P2P Video Call kemudian akan mencari peranti Android terdekat secara automatik. Syaratnya, rakan atau saudara Android yang ingin anda hubungi dengan panggilan video juga mesti mempunyai aplikasi ini. Keperluan lain ialah kedua-dua telefon pintar atau peranti Android anda dan rakan anda mesti berada dalam rangkaian yang sama.
LIHAT ARTIKEL
  • Setelah peranti rakan anda berjaya dikesan, anda dapat membuat panggilan video dengan segera dengan menekan " VIDEO CALL " di kotak merah pada gambar di bawah.
  • Permohonan kemudian akan membuat panggilan. TARAA !! Anda dan rakan anda dihubungkan melalui panggilan video dan boleh menggodam seberapa banyak yang anda mahukan tanpa takut kuota atau kredit anda habis.

Itulah petua dari Jaka untuk anda yang ingin membuat panggilan video di Android secara percuma . Bagaimana? Panggilan video tidak semestinya mahal, bukan? Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan