Cara Mengubah Suara Ketika Orang Telefon di Android

Ubah suara anda menjadi lawan jenis dan bolehkah anda menggunakannya untuk bekerja pada orang di telefon? Jaka seterusnya memberitahu anda cara menukar suara semasa telefon menggunakan Android.

Membuat panggilan telefon biasa kini semakin ditinggalkan memandangkan banyak cara menarik untuk berkomunikasi seperti sembang dan panggilan video. Namun, telefon tetap menjadi pilihan untuk keadaan tertentu, apalagi mendesak.

Bercakap tentang telefon, Jaka akan memberi anda petua menarik. Kali ini adalah cara menukar suara semasa telefon menggunakan Android.

BACA JUGA
  • Cara membuat selfie boleh bergerak dan mengeluarkan suara
  • Cara Mengubah Suara di Android, Mungkin Robot dan Alien!

Cara Mengubah Suara Ketika Telefon di Android

Anda boleh menukar suara anda menjadi suara lawan jenis hanya dengan bantuan aplikasi Android yang disebut Voice Changer. Anda boleh memuat turunnya secara langsung dengan mudah dan percuma melalui pautan Jaka berikut.

MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

Lalu bagaimana anda menggunakan aplikasi tersebut? Ikuti langkah demi langkah di bawah:

  • Pastikan telefon pintar atau peranti Android anda memasang aplikasi Voice Changer Semasa Call Male To Female .
  • Buka aplikasi, kemudian rakam suara anda dan kemudian ubah menjadi lawan jenis. Pilih Mula Merakam untuk memulakan rakaman.
  • Setelah dirakam, anda boleh memilih salah satu watak suara yang tersedia. Pilih dengan menekan salah satu daripada lapan ikon yang ada.
LIHAT ARTIKEL
  • Berikan nama untuk rakaman suara, kemudian simpan. Suara disimpan dan siap digunakan setiap kali anda membuat atau menerima panggilan telefon.
  • Apabila anda membuat panggilan keluar atau ada panggilan telefon masuk, aplikasi akan secara automatik membuka suara yang dirakam yang telah disimpan untuk digunakan dalam panggilan telepon.

Itulah cara mudah untuk menukar suara untuk panggilan telefon di Android . Anda boleh bermain gurauan dan melayan rakan atau saudara anda menggunakan kaedah di atas. Tetapi ingat, jangan gunakan kaedah ini untuk perkara negatif terutamanya jenayah. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan