7 Emulator PSP Android Terbaik November 2017

PlayStation Portable aka PSP adalah salah satu konsol mudah alih yang paling popular. Untuk bermain, berikut adalah 7 emulator PSP Android terbaik pada bulan November 2017.

PlayStation Portable aka PSP adalah salah satu konsol permainan mudah alih yang paling popular pada zamannya. Konsol permainan yang dibuat oleh Sony ini telah menghasilkan pelbagai permainan yang pasti akan membuat anda teringat untuk memainkannya lagi.

Tenanglah, dengan pelbagai emulator permainan yang tersedia hari ini, anda boleh bermain permainan PSP dengan mudah pada telefon pintar Android. Seterusnya Jaka ingin mengkaji dan memberi tahu saya 7 emulator PSP Android terbaik pada bulan November 2017.

BACA JUGA
  • GTA Pasti Ada, 7 Konsol Permainan Juga BERJAYA dalam Versi Mudah Alih
  • Banyak MOD! 6 Sebab Mengapa Bermain Permainan di PC Lebih Baik Daripada Konsol
  • 7 Permainan Android HD Bersaiz Kecil dengan Konsol Permainan Grafik Canggih

7 Emulator PSP Android Terbaik November 2017

1. PPSSPP - Emulator PSP

Sumber foto: Foto: play.google.com

PPSSPP boleh dikatakan emulator PSP paling popular di dunia sekarang. Selain tersedia di telefon pintar Android, anda boleh memainkan PPSSPP di komputer desktop. Menurut beberapa kalangan PPSSPP menjadi emulator PSP yang paling sesuai yang hampir dengan semua Android.

Bagi anda yang memerlukan prestasi, PPSSPP boleh dikatakan paling kuat kerana selalu mendapat kemas kini terkini. Terdapat dalam versi percuma, anda juga boleh membelinya untuk menyingkirkan iklan di emulator.

Henrik Rydgard DOWNLOAD Permainan Simulasi

2. AwePSP - Emulator PSP

Sumber foto: Foto: play.google.com

Bagi anda yang memerlukan kawalan mudah, anda boleh menggunakan AwePSP . Walaupun anda seolah-olah mencontohi PPSSPP sebagai emulator PSP terbaik, anda boleh bergantung pada AwePSP untuk melancarkan pelbagai genre permainan berkat prestasinya.

Di samping itu, AwePSP juga menyokong pelbagai format ROM PSP , seperti .iso / .cso / .elf / .ISO / .CSO / .ELF. AwePSP juga menawarkan pengawal maya dengan susun atur yang cukup baik selain sokongan untuk pengawal fizikal.

DOWNLOAD Produktiviti AweEmulator

3. Emulator PSP Pro 2017

Sumber foto: Foto: play.google.com

Emulator PSP Pro 2017 adalah emulator PSP terbaik yang hampir serupa dengan PPSSPP. Emulator ini menawarkan pelbagai ciri standard seperti fps viewer, menyimpan dan memuatkan menu data dan sebagainya. PSP Pro 2017 Emulator kini tersedia secara percuma.

Walaupun begitu, anda masih akan menemui beberapa iklan yang menjengkelkan semasa menggunakan emulator ini. Jangan risau, PSP Pro Emulator 2017 mampu bermain permainan seperti Persona 2, Dragon Ball Z hingga Grand Theft Auto .

Produktiviti Aplikasi Antivirus DOWNLOAD

4. Matsu Emulator - Multi Emu

Sumber foto: Foto: apk-dl.com

Matsu Emulator menawarkan konsep yang berbeza daripada emulator konsol lain. Aplikasi ini memberikan fleksibiliti dengan dapat memainkan beberapa konsol permainan sekaligus. Antara PlayStation 1, Game Boy Color, Game Boy Advance dan banyak lagi.

Pada masa akan datang, Matsu Emulator akan menyokong beberapa konsol lain seperti PlayStation Portable, Nintendo DS, dan Nintendo 64. Wow, anda tidak akan repot untuk menukar emulator jika anda menggunakan aplikasi terbaik untuk yang satu ini.

Aplikasi Produktiviti Studio MXE DOWNLOAD

5. RetroArch

Sumber foto: Foto: play.google.com

Sekiranya anda ingin membuka aplikasi, RetroArch adalah salah satu emulator konsol terbaik yang terdapat di telefon pintar Android. RetroArch adalah emulator PSP terbaik yang unik kerana dapat memainkan pelbagai permainan dari pelbagai platform konsol.

Sudah tentu ini disokong oleh sistem Libretro yang dibangunkan untuk aplikasi RetroArch. Emulator Android ini sangat sesuai untuk anda mencuba terlebih dahulu, kerana tersedia secara percuma tanpa iklan dan sokongan sumber terbuka.

Aplikasi Produktiviti Libretro MUAT TURUN

6. Sunshine Emulator untuk PSP

Sumber foto: Foto: apk-dl.com

Sunshine Emulator boleh menjadi alternatif bagi anda yang terbiasa menggunakan PPSSPP. Tetapi pada dasarnya, Sunshine Emulator menggunakan pangkalan PPSSPP yang sememangnya merupakan sumber terbuka dan menambah beberapa peningkatan dalam aplikasi.

Emulator ini menawarkan pengalaman permainan terbaik dengan tetapan grafik yang cukup bagus. Sunshine Emulator dapat digunakan pada berbagai perangkat Android dan bermain permainan PSP dengan permainan yang tampak halus.

Aplikasi Produktiviti ExpertArts Studio MUAT TURUN

7. Emulator PSP Roket

Sumber foto: Foto: play.google.com

Rocket PSP Emulator boleh menjadi penyelesaian bagi anda yang memerlukan emulator PSP tetapi pada peranti telefon pintar dengan spesifikasi rendah. Rocket PSP Emulator juga mengambil asas PPSSPP dengan pelbagai perubahan.

Aplikasi yang dibangunkan oleh Emul World Ltd. Ia menawarkan pengalaman permainan yang lancar bersama dengan pemprosesan grafik yang berkualiti. Selain itu, kualiti audio pada Rocket PSP Emulator boleh dikatakan cukup realistik pada pelbagai peranti.

Aplikasi Produktiviti Dunia Emul DOWNLOAD

Sekarang ini adalah 7 emulator PSP Android terbaik pada bulan November 2017. Dengan aplikasi ini, anda dapat mengenang pelbagai permainan PSP baik pada telefon pintar dan tablet Android anda. Permainan mana yang pertama kali anda mainkan? Mari berkongsi dengan Jaka di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Emulator atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan