Petua untuk Main Mobile Legends pada PC 2 GB RAM Tanpa Kelewatan

Kali ini Jaka akan memberi petua mengenai cara bermain Mobile Legends pada PC 2GB RAM tanpa ketinggalan. Mahu tahu bagaimana? Mari lihat sehingga selesai.

Anda pastinya telah menonton permainan YouTuber Gaming Mobile Legends dan ia kelihatan sedikit berbeza daripada permainan anda. Ya! Kerana rata-rata YouTuber bermain Mobile Legends bukan menggunakan telefon pintar Android, tetapi menggunakan PC atau komputer riba yang menjadi milik mereka.

Dengan bantuan aplikasi Android Emulator , anda sudah dapat menjalankan aplikasi dan permainan Android di PC atau komputer riba anda. Walau bagaimanapun, tidak semua komputer riba dapat menjalankan emulator dengan lancar, kadang-kadang sering terasa ketinggalan atau bahkan hang ketika menggunakan PC dengan spesifikasi kelas bawah. Bagi anda yang mempunyai PC dengan RAM hanya 2 GB, jangan risau. Kali ini Jaka akan memberi petua mengenai cara bermain Mobile Legends pada PC 2GB RAM tanpa ketinggalan . Mahu tahu bagaimana? Mari lihat sehingga selesai.

BACA JUGA
  • 4 Cara untuk Meretas Legenda Bergerak dengan Berlian untuk Lebih Kuat
  • 9 Petua Meningkatkan Pangkat Legenda Bergerak, Ada Petua dari Jess Tiada Had!
  • 6 Cara Mengatasi Kelewatan Semasa Bermain Legenda Mudah Alih

Petua untuk Main Mobile Legends pada PC 2 GB RAM Tanpa Kelewatan

1. Mesti Menggunakan Emulator Nox

Bagi anda yang menggunakan RAM PC 2GB, sangat digalakkan menggunakan emulator yang dinamakan Nox . Kenapa? Kerana menurut Jaka, emulator yang satu ini paling ringan dan halus berbanding dengan Bluestacks dan lain-lain. Untuk aplikasi tersebut, anda boleh memuat turunnya secara percuma di sini.

2. Laraskan Tetapan

Untuk tetapan, anda boleh menyesuaikan dengan tangkapan skrin yang sudah diambil di bawah.

  • Klik Tetapan , kemudian pada tab Umum , sila Matikan pada Akar .
  • Kemudian di tab Advanced , sila tetapkan Performance Settings untuk Customize , kemudian tetapkan CPU 1 dan 512 MB RAM . Pada Tetapan Permulaan pilih Telefon dan untuk resolusi sila pilih 480 x 800 . Akhirnya, dalam mod rendering Grafik, pilih yang Sesuai .
  • Untuk tetapan pada tab Properties , Shortcuts , dan Interface , tinggalkan default.

  • Akhirnya, jangan lupa klik Save Changes , kemudian pilih Restart Now dan emulator Nox akan dimulakan semula secara automatik, maka tetapannya akan berubah seperti yang telah anda tetapkan.

  • Pada ketika ini anda boleh bermain Mobile Legends tanpa ketinggalan. Tetapi jika masih terasa ketinggalan, anda boleh mengatur carta Mobile Legends dari Tinggi ke Sederhana atau Rendah seperti yang diperlukan.

OK, itu sedikit petua dari Jaka untuk dapat memainkan Mobile Legends pada PC RAM 2GB tanpa ketinggalan . Apa pendapat kamu? Sekiranya anda mempunyai cadangan atau komen, sila kongsikannya di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan