3 Aplikasi untuk Mencari Hotspot WiFi pada bila-bila masa, di mana sahaja

Siapa yang tidak tergoda dengan WiFi percuma hari ini? Kali ini, Jaka akan berkongsi 3 aplikasi untuk mencari hotspot WiFi di mana sahaja.

Siapa yang tidak tergoda dengan WiFi percuma hari ini? Walaupun banyak peranti modem tersedia dengan gabungan paket internet yang menggoda, jika anda terus bergantung pada pakej internet, ia pasti dapat membuat dompet pecah. WiFi percuma adalah salah satu cara untuk menjimatkan kuota yang berpatutan selain menggunakan aplikasi penghemat kuota di Android. Kali ini, Jaka akan berkongsi 3 aplikasi untuk mencari hotspot WiFi pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Sejenak, cuba lupakan sindiran " Terus mencari WiFi, kapan anda akan menemui isteri? " Nah, aplikasi berikut akan memudahkan anda mencari hotspot WiFi di sekitar anda.

BACA JUGA
  • Cara Mendapatkan Hotspot WiFi Percuma
  • 10 Cara Memperkukuhkan Isyarat Wifi yang Paling Berkesan dan Pasti
  • 5 Petua Mengenai WiFi yang Mungkin Anda Tidak Tahu

3 Aplikasi Carian Hotpot WiFi

1. WeFi Pro - Wi-Fi automatik

Aplikasi ini akan memaparkan peta lokasi anda, serta menunjukkan lokasi hotspot WiFi lain yang terdapat di sekitar anda. Jadi, anda akan dapat dengan mudah mencari lokasi lepak yang mempunyai WiFi dengan sambungan internet terbaik. Aplikasi ini juga dilengkapi dengan fitur yang akan menghubungkan peranti anda secara automatik dengan rangkaian WiFi terbaik di setiap lokasi yang anda kunjungi.

Dengan memilih anak panah yang terdapat di tab Hotspot List, anda akan dipandu ke lokasi hotspot tersebut. WeFi Pro sendiri mempunyai lebih dari 200 juta titik WiFi yang boleh anda gunakan untuk melayari di dunia maya.

WeFi DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian

2. Instabridge

Dengan aplikasi ini, anda bukan sahaja akan dibantu untuk mendapatkan titik lokasi dengan rangkaian WiFi percuma, anda juga boleh mendapatkan kata laluan dari WiFi peribadi yang terletak di lokasi tersebut. Kerana Instabridge membolehkan anda berhubung dengan komuniti yang akan berkongsi kata laluan dari WiFi peribadi yang tersedia di lokasi.

Anda juga dapat berkongsi kata laluan dari WiFi peribadi yang anda gunakan di lokasi menggunakan aplikasi ini. Oleh itu, apabila orang lain menggunakan aplikasi ini, dia sudah mengetahui kata laluannya. Semakin banyak orang yang menggunakan aplikasi ini, semakin besar komuniti carian WiFi percuma, dan semakin besar peluang anda untuk mencari hotspot WiFi percuma di mana sahaja. Instabridge telah digunakan di lebih dari 200 negara.

Ayuh muat turun dan sertai pencari WiFi lain!

DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian Instabridge

3. Pencari WiFi

Dengan Pencari WiFi, anda dapat dengan mudah menemui banyak titik WiFi percuma atau berbayar (atau terkunci) di sekitar anda. Setelah memasang aplikasi ini, setelah anda membukanya, aplikasi secara automatik akan menawarkan untuk memuat turun pangkalan data dari hotspot WiFi yang ada di sekitar anda. Setelah proses muat turun pangkalan data selesai, anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk mencari rangkaian WiFi di luar talian.

Anda juga boleh menyusun mengikut lokasi dengan WiFi percuma atau berbayar, jadi lebih mudah bagi anda apabila anda ingin memilih lokasi yang anda rasa sesuai.

JiWire Apps Networking Inc. MUAT TURUN

Sekiranya anda mempunyai aplikasi pencari WiFi lain atau mencari lokasi dengan WiFi yang baik, bagikan melalui ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai WiFi percuma atau artikel menarik lain dari Naufal .

Artikel Berkaitan