Koleksi Gambar DP BBM Nyinyir mengenai Bencana Bahaya Jerebu

Jerebu yang melanda wilayah Indonesia lebih membimbangkan. Kali ini Jaka ingin memberi anda maklumat dalam bentuk koleksi DP BBM Nyinyir mengenai Bencana Bahaya Jerebu.

Jerebu yang melanda sebahagian besar Indonesia lebih membimbangkan. Bukan sahaja mengganggu kesihatan, kabut asap ini malah meragut nyawa orang. Banyak pihak terus mendesak pemerintah untuk segera menyelesaikan masalah jerebu ini, tetapi nampaknya belum ada langkah yang tepat. Baiklah, kali ini Jaka ingin memberi anda info dalam bentuk koleksi DP BBM Nyinyir mengenai Bencana Bahaya Jerebu .

BACA JUGA
  • Cara Membaca Mesej BBM Tanpa Memberi Bacaan Kepada Pengirim
  • Koleksi Gambar DP BBM Lucu Tahun Baru Islam 1437 H Tahun 2015
  • Koleksi Gambar Lucu DP BBM Eid al-Adha 1436 H pada tahun 2015

Komuniti netizen juga tidak menyatakan kerisauan mereka melalui media sosial. Ada yang aktif di forum Twitter, Facebook dan internet untuk mendesak dan menyindir pemerintah. Salah satu caranya adalah dengan membuat gambar MEME lucu yang biasa digunakan sebagai DP BBM. Walaupun kelihatan kelakar, tapi DP BBM lucu tentang jerebu, ia memiliki makna yang cukup mendalam, dan diharapkan dapat mendorong berbagai pihak yang bersangkutan untuk segera menyelesaikan masalah jerebu ini. Inilah gambar-gambarnya.

Koleksi Gambar DP BBM Nyinyir mengenai Bencana Bahaya Jerebu

Itulah Koleksi Gambar DP BBM mengenai Bencana Jerebu Asap . Anda juga boleh membuat lebih banyak gambar depan. Bukan untuk menggoda saudara kita yang ditimpa bencana, tetapi siapa tahu langkah kita dapat mendesak pemerintah untuk segera menyelesaikan masalah jerebu ini. Sekiranya anda mempunyai pendapat lain, sila tulis di ruangan komen di bawah, ya!

Artikel Berkaitan