10 Laman Perkongsian Fail Terbaik untuk Menghantar Fail Besar

Adakah anda ingin menghantar lampiran besar dengan mudah? Ini adalah 10 Laman Berkongsi Fail Terbaik untuk Menghantar Data dengan Ukuran Besar.

Adakah anda pernah menghadapi masalah ketika menghantar fail besar melalui e-mel? Manakala lampiran fail dalam e-mel mempunyai had maksimum 25MB. Salah satu penyelesaiannya ialah anda boleh memuat naik fail anda ke laman perkongsian fail.

Pada masa ini, keperluan untuk menghantar fail besar semakin meningkat. Melapor dari Fossbytes, memuat naik fail ke perkhidmatan penyimpanan awan sememangnya boleh menjadi alternatif praktikal, tentunya anda harus menjaga keselamatan privasi fail-fail ini. Oleh itu, Jaka telah merangkum 10 laman perkongsian fail percuma terbaik untuk menghantar fail besar dalam talian.

BACA JUGA
  • 5 Laman Berkongsi Fail yang Perlu Anda Ketahui
  • 8 Aplikasi Penyimpanan Awan PERCUMA Terbaik untuk Memperluas Storan Telefon Pintar
  • Petua Paling Berkesan untuk Melindungi Akaun Google Anda

1. KongsiByLink

ShareByLink adalah salah satu laman perkongsian dan muat naik fail terbaik untuk menghantar fail besar, percuma, tidak diperlukan pendaftaran, dan tidak ada kerumitan. Anda boleh memuat naik fail secara langsung melalui web atau melalui aplikasi yang tersedia untuk Windows, MacOS, dan Linux.

Menariknya, apabila anda memuat naik, anda akan mendapat pautan yang boleh dikongsi secara langsung. Ini bermaksud anda tidak perlu menunggu sehingga muat naik selesai untuk menghantar pautan. Oh ya, pautan ini sah selama 30 hari.

2. Droplr

Droplr adalah laman perkongsian fail yang popular yang memudahkan penghantaran fail besar. Droplr menyokong semua jenis fail, tetapi sangat sesuai untuk berkongsi fail gambar kerana mempunyai kemampuan untuk menambahkan kapsyen pada foto.

Anda boleh log masuk menggunakan akaun Google, selepas itu anda dapat berkongsi fail dengan mudah, hanya seret dan lepas. Versi percuma Droplr mempunyai satu kelemahan utama, iaitu pautan dari fail hanya berlangsung satu minggu. Dalam versi premium, anda akan mendapat lebih banyak ciri tambahan seperti perlindungan kata laluan, ciri pemusnahan diri, dan URL tersembunyi.

3. PlusTransfer

Laman perkongsian fail terbaik seterusnya untuk menghantar fail besar adalah PlusTransfer . Menggunakannya lebih mudah dan sederhana, ia tidak memerlukan pendaftaran atau membuat akaun. Anda juga tidak perlu memasang perisian. Anda hanya perlu membuka pemuat naik dalam talian, klik butang besar +, pilih fail, kemudian masukkan alamat e-mel anda, dan tekan kirim.

Perkhidmatan ini 100% percuma dan membolehkan anda memuat naik fail berukuran hingga 5GB secara percuma. Ya, PlusTransfer benar-benar menawarkan kaedah paling mudah untuk berkongsi fail besar dan anda tidak memerlukan pengetahuan teknikal.

4. KirimThisFile

Kelebihan laman perkongsian fail SendThisFile adalah ciri keselamatannya , yang membolehkan anda menghantar dan menerima fail besar dengan selamat. Di samping itu, SendThisFile juga kaya dengan ciri-ciri dan boleh dilanggan dengan murah untuk mendapatkan semua ciri yang ada.

Sama ada untuk individu atau perniagaan, anda boleh menghantar fail dengan pelbagai saiz di mana sahaja di dunia dengan selamat dan mudah. Untuk berkongsi fail dengan selamat, SendThisFile menggunakan enkripsi 128-bit. Anda boleh melanggan untuk mendapatkan simpanan dalam talian 500GB dan akses fail 14 hari. Untuk versi percuma, ia terhad kepada 2GB.

5. Dropcanvas

Dropcanvas adalah laman web perkongsian fail dalam talian yang cukup popular untuk berkongsi banyak fail dengan orang lain. Antaramuka mudah dan interaktif sehingga menjadikan semuanya mudah. Anda cukup buat drap dan drop file untuk dibagikan, anda juga dapat melihat pratonton fail yang telah anda muat naik.

Dropcanvas membolehkan anda berkongsi fail data sehingga had maksimum 5GB dengan penyimpanan 14 hari untuk versi percuma. Terdapat juga versi berbayar, di mana Dropcanvas menyediakan ruang penyimpanan hingga 100GB dengan waktu penyimpanan tanpa had.

6. GE.TT

Kelebihan GE.TT ialah ia membolehkan anda memuat naik banyak fail secara serentak, anda hanya boleh drag and drop. Terdapat pilihan untuk berkongsi fail secara langsung di Facebook dan media sosial lain. Fail yang dimuat naik akan dihapus secara automatik dalam 30 hari.

Dengan mendaftar, anda mendapat 2 GB ruang simpanan percuma. Sekiranya kurang, anda boleh memutuskan untuk melanggan dengan menaik taraf ke akaun premium untuk mendapatkan lebih banyak ciri dan ruang simpanan.

7. Menyakitkan

Snaggy pada dasarnya adalah alat untuk berkongsi foto. Untuk berkongsi fail dalam talian dan tangkapan skrin dengan cara mudah tanpa memasang atau memuat turun perisian. Dengan menekan beberapa butang, anda boleh menyalin gambar ke papan keratan dan menampalnya terus ke antara muka web. Anda boleh mengedit tangkapan skrin secara langsung sebelum membagikannya.

8. Fail2U

Sama seperti aplikasi di atas, Files2U adalah salah satu laman web perkongsian fail percuma terbaik untuk menghantar fail besar. Untuk menggunakan perkhidmatan ini, anda tidak perlu mendaftar. Cukup masukkan beberapa alamat, beri nama, pilih fail, dan tekan butang muat naik. Files2U akan menghantar nombor pin kepada penerima yang dapat digunakan untuk membuka fail. Jadi, sudah pasti failnya selamat.

9. Wikisend

Seterusnya adalah Wikisend, perkhidmatan perkongsian fail percuma yang dapat menyelesaikan keperluan dalam talian anda. Pengunggah web ini mempunyai antara muka sederhana yang membolehkan ukuran fail maksimum 100MB. Harap maklum bahawa fail dengan jangka hayat 1-7 hari, dapatkan sokongan kelajuan penuh. Anda juga dibenarkan menetapkan kata laluan untuk melindungi fail.

10. Fail Penitis

File Dropper adalah laman perkongsian fail alternatif yang mempunyai penampilan yang sederhana. Antara muka pengunggah web cukup bersih, dan hanya meminta anda memilih fail dan kerja yang dilakukan. Anda boleh memuat naik fail berukuran hingga 5GB dan segera memberikan pautan untuk dikongsi. Fail juga akan bertahan sehingga 30 hari. Setelah muat naik selesai, anda akan mendapat kod penyisipan untuk dikongsi di laman web dan forum. Masih tidak mencukupi, hanya naik taraf ke premium untuk mendapatkan akses kepada 250GB.

10 laman web perkongsian fail untuk menghantar fail besar di atas, tentunya mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. ShareByLink yang terkenal adalah yang paling lengkap kerana percuma dan tersedia di aplikasi muat naik desktop dan web. Tetapi, bahagian yang menarik adalah bahawa kod sumbernya adalah sumber terbuka, dan anda boleh menggunakan pelayan anda sendiri untuk meningkatkan tetapan keselamatan.

Artikel Berkaitan