7 Fakta Menarik Di Sebalik Filem 365 Hari, Modal Terkenal dengan Adegan Kritikal?

Di sebalik pelbagai adegan lucah dalam 365 Hari, ada fakta yang tersembunyi di baliknya. Apa benda itu?

Baru-baru ini, peminat filem dikejutkan dengan kehadiran filem Poland berjudul 365 Days . Ditayangkan di laman streaming Netflix, filem ini mengundang kebaikan dan keburukan kerana adegan-adegannya yang dianggap sangat vulgar dan ngeri.

Namun, di sebalik semua itu, ada fakta menarik yang perlu anda ketahui mengenai filem ini. Tanpa perlu berlama-lama, Jaka akan memberitahu 7 fakta menarik di sebalik filem 365 Days . Inilah ulasannya!

 • Menuai Kontroversi Kerana Melayan Adegan Mentah
 • Berbanding dengan "Fifty Shades of Grey"
 • Dapatkan Penarafan Rendah pada Rotten Tomato dan IMDb
 • Paling Dikehendaki di Netflix
 • Pelakon Utama Menyumbang Lagu Soundtrack
 • Akan Dijadikan Sekuel Bersambung
 • Fakta Menarik Di Sebalik Filem 365 Hari

  Filem 365 Days mengundang banyak perhatian kerana memaparkan pelbagai adegan kontroversial. Ingin mengetahui fakta di sebalik itu? Inilah senarai!

  1. Diadaptasi dari Novel

  Filem 365 Days adalah salah satu filem yang diadaptasi dari novel berjudul "365 Dni". Novel ini adalah siri trilogi pertama yang ditulis oleh Blanka Lipi ska.

  Filem ini kemudiannya dilantik sebagai drama visual oleh pengarah Barbara Bia ows dan Tomasz Mandes. Cerita ini dicuba sama seperti novel.

  Secara umum, 365 Days menceritakan kisah Laura Biel, seorang peniaga Poland yang membuat perjanjian untuk menjalin hubungan intim dengan pewaris gangster mafia Itali yang kasar dan dominan, Don Massimo Torricelli.

  2. Menuai Kontroversi Kerana Melayan Adegan Mentah

  Filem ini menimbulkan kontroversi daripada orang ramai kerana memaparkan adegan lucah. Saya sangat tidak sopan, Jaka tidak yakin filem ini akan mendapat penapisan jika ditayangkan di Indonesia.

  Kemudian, anda akan melihat otot Michele Morrone dan keindahan tubuh Anna Maria yang bertembung dengan katil tanpa sensor sama sekali.

  Kerana adegan lucah yang sering muncul dalam filem ini, sebilangan pemerhati berpendapat bahawa 365 Days sangat mirip dengan genre semi-porno.

  3. Berbanding dengan "Fifty Shades of Grey"

  Adegan curang yang ditunjukkan dalam filem ini boleh dikatakan sangat panas dan sangat mementingkan. Itulah yang membuat 365 Hari disandingkan dengan filem Fifty Shades of Grey.

  Walaupun begitu, banyak yang berpendapat bahawa 365 Hari jauh lebih erotik . Ini kerana pemandangan tidak disensor dan dapat dilihat oleh semua orang di skrin.

  Mungkin, seperti Fifty Shades of Grey, 365 Days akan dimasukkan dalam senarai filem yang dilarang ditayangkan di pawagam dunia .

  4. Dapatkan Penarafan Rendah pada Rotten Tomatoes dan IMDb

  Ditayangkan di laman streaming Netflix , 365 Days sememangnya terkenal kerana memperlihatkan adegan intim dengan lebih kekasaran dan keseluruhan.

  Tetapi membawa maut, filem ini sebenarnya masih mendapat penilaian buruk dari dua laman web tinjauan filem terkenal, Rotten Tomatoes dan IMDb .

  Laman web Rotten Tomatoes sendiri memberikan penilaian 0% , sementara IMDb berada pada kedudukan 3.6 / 10 daripada 12,552 responden.

  5. Paling Dikehendaki di Netflix

  Filem 365 Days pertama kali dirilis di Poland pada 7 Februari 2020. Filem ini ditayangkan dalam jumlah terhad di sejumlah teater sebelum akhirnya ditayangkan di Netflix.

  Menariknya, walaupun mempunyai penilaian buruk, filem ini sangat popular dan diminati oleh banyak pengguna Netflix di seluruh dunia.

  Sebut sahaja beberapa negara Eropah seperti Jerman, Lithuania, Switzerland, Belanda, Belgium, Turki, Britain, Israel, walaupun Emiriah Arab Bersatu!

  6. Pelakon Utama Menyumbang Lagu Soundtrack

  Baiklah, satu perkara yang unik dari filem ini, ternyata watak utamanya, Michele Morrone juga memberikan sumbangan besar dalam mengisi runut suara filem ini.

  Selidiki kaliber, pelakon Itali itu juga mempunyai suara merdu. Malah, dia telah melancarkan beberapa album dan single lagu beberapa kali.

  Terdapat empat lagu Michele Morrone dari albumnya yang berjudul "Dark Room" yang dipaparkan dalam filem ini, termasuk Feel It , Watch Me Burn , hingga Dark Room .

  7. Akan Terus Dibuat Sekuel

  Walaupun penilaian dan kritikan buruk muncul dari orang ramai, filem ini masih mendapat populariti tinggi.

  Sebenarnya, sekuel filem kedua sedang diusahakan dalam masa terdekat. Walau bagaimanapun, proses pengeluaran ditangguhkan kerana pandemi Covid-19 yang bersifat endemik di dunia.

  Walaupun begitu, kedua-dua pasukan produksi dan pemeran filem optimis 365 Hari akan menggegarkan dunia berkat popularitinya.

  Itulah pelbagai fakta menarik dan tersembunyi yang dapat anda ketahui dari filem 365 Days. Apa pendapat kamu?

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan