5 OS Terbaik untuk Penggodam, Jangan Cuba Tampan!

Pada masa kini banyak orang mencari, apakah OS yang digunakan oleh penggodam? Oleh itu, kali ini Jaka telah menyiapkan maklumat mengenai OS terbaik yang digunakan oleh penggodam.

Penggodam adalah profesion yang kontroversial di pelbagai bahagian dunia. Di satu pihak ada yang menganggap penggodam itu baik , di pihak lain ada yang menganggap mereka jahat. Oleh kerana itu penggodam berpecah menjadi beberapa kumpulan , secara amnya penggodam topi putih dan topi hitam.

Selain itu, banyak perkara menarik dari profesion penggodam. Salah satunya ialah Sistem Operasi atau OS yang digunakan penggodam untuk menjalankan proses penggodaman. Pada masa kini banyak orang mencari, apakah OS yang digunakan oleh penggodam? Oleh itu, kali ini Jaka telah menyiapkan maklumat mengenai OS terbaik yang digunakan oleh penggodam .

BACA JUGA
  • 5 Fakta Ini Membuat Peretas Indonesia Takut Di Seluruh Dunia
  • Inilah Jenis Penggodam di Dunia, Nombor 7 Paling Berbahaya!
  • Untuk selamat! Cara membuat Peretas Senjata Pencegah Flash

5 OS Terbaik untuk Penggodam, Jangan Cuba Tampan!

1. Kali Linux

Kali Linux adalah OS yang paling popular untuk penggodam profesional. Bermula dari penggunaan dan antara muka yang sangat dekat dengan aroma penggodam, menjadikan OS ini sangat disukai oleh penggodam. Lebih-lebih lagi, ciri-ciri yang ditawarkan sangat khusus untuk penggodam. Bermula dari Exploition hingga Password Attack , semua yang boleh anda lakukan pada OS ini.

2. Pentoo

Untuk OS kedua, ia menjadi sangat popular bagi penggodam kerana ciri live CD , yang tidak memerlukan anda memasangnya jika anda ingin menggunakan Pentoo OS . Dilengkapi dengan antara muka yang sederhana dan ciri-ciri penuh, menjadikan semua penggodam selesa menggunakan OS yang satu ini .

3. Arch Linux

Arch Linux adalah OS yang paling sering digunakan oleh penggodam kerana antara muka yang sangat canggih dan mewah. Menerapkan banyak ciri seperti Explotion dan banyak lagi, akan membuat anda lebih selesa menggunakan OS ini untuk melakukan penggodaman .

4. Kotak Belakang

Backbox adalah OS Linux berdasarkan Ubuntu yang sangat pelbagai fungsi. Dalam OS ini anda boleh melakukan penggodaman dan bekerja secara serentak. Untuk ciri-cirinya, anda akan menemui Eksploitasi, Penembusan , dan lain-lain yang boleh dicuba secara percuma.

5. Latar Belakang

Backstrack adalah OS pilihan bagi banyak penggodam. Antara muka yang sangat tipikal dengan penggodam menjadikan OS ini tidak asing lagi bagi anda yang sering melakukan penggodaman. Dengan ciri utama, Network Cracking dan Pen Testing, anda boleh menjadi penggodam sebenar dengan OS ini.

Bagaimana untuk Adakah anda bersedia untuk menjadi penggodam menggunakan lima penggodam OS terbaik di atas? , jangan lupa untuk meninggalkan tanda anda di ruangan komen.

Artikel Berkaitan