Tonton Drama Korea My Absolute Boyfriend (2019), Romance Romance with Fictionional Love

Adakah anda ingin menonton drama Korea romantis baru yang tidak monoton? Ayuh, Tonton Drama Korea My Absolute Boyfriend (2019) episod penuh Sub Indo di sini!

Genre romantik masih merupakan salah satu genre filem terkemuka untuk drama Korea. Filem seperti ini mempunyai banyak peminat bukan sahaja dari Korea tetapi dari seluruh dunia.

Salah satu filem percintaan terbaru yang boleh anda tonton ialah My Absolute Boyfriend. Drama ini adalah drama romantis dengan nuansa sisipan yang unik .

Filem ini boleh menjadi alternatif bagi anda yang tidak menyukai filem yang kini berada di pawagam seperti Blood Flesh dan Frozen II.

 • Fakta Menarik Filem Saya Teman Lelaki Mutlak
 • Tonton filem My Absolute Boyfriend
 • Sinopsis filem My Absolute Boyfriend

  Sumber gambar: amazon.com

  Filem ini mengisahkan tentang hubungan antara Da-Da (Bang Min-Ah) dan robot humanoid Young-Goo (Yeo Jin-Goo) .

  Da-Da sebenarnya mempunyai hubungan cinta lama dengan pelakon yang sedang meningkat naik Wang Joon (Hong Jong-Hyun) .

  Hubungan antara Da-Da dan Wang Joon menjadi renggang kerana kesibukan Wang Joon, jadi hubungan antara mereka harus berakhir.

  Kisah cinta tragis mereka menimbulkan luka mendalam pada Da-Da sehingga dia memilih untuk menjalani hubungan dengan humanoid.

  Filem ini mengisahkan kisah cinta segitiga antara Da-Da, Young-Goo, dan Wang Joon.

  Fakta Menarik Filem Saya Teman Lelaki Mutlak

  Sumber gambar: themoviedb.org
  • Drama ini adalah adaptasi dari manga Yuu Watase dengan tajuk yang sama. Manga ini mula diterbitkan secara berkala dari tahun 2003 hingga 2004.
  • Drama ini mengubah tajuknya dari konsep asalnya. Pada mulanya drama ini diberi tajuk Rokoking atau Romantic Comedy King tetapi pada akhirnya ia ditukar menjadi My Absolute Boyfriend.
  • Manga Yuu Watase telah disesuaikan di Jepun dan Taiwan . Drama Korea ini adalah drama ketiga yang mengadaptasi manga ini.
  • Drama ini adalah drama komedi romantis dengan sisipan fiksyen sains di dalamnya. Gabungan kedua genre ini diharapkan dapat memberikan kesan unik kepada penonton .
  • Waktu tayangan drama sebenarnya tergolong dalam drama Vagabond. Pada mulanya Vagabond dijadualkan untuk ditayangkan lebih awal tetapi kerana proses produksi yang belum selesai, My Absolute Boyfriend ditayangkan lebih awal.
  • Peranan Da-Da dan Wang Joon ditawarkan kepada pelakon dan pelakon lain terlebih dahulu . Peranan Da-Da pada mulanya ditawarkan kepada Song Ji Hyo sementara peranan Wang Joon ditawarkan kepada Chun Jung Myun tetapi mereka berdua menolak.
  • Drama ini adalah drama komedi romantis kedua yang ditayangkan di SBS tahun ini. Biasanya SBS menunjukkan drama genre yang lebih serius tetapi tahun ini dua drama komedi romantis telah ditayangkan di stesen televisyen ini .

  Tonton filem My Absolute Boyfriend

  TajukTeman lelaki saya yang mutlak
  Menayangkan 15 Mei 2019
  Jangka masa 40 Episod (35 minit)
  Pengeluaran Gambar Apollo
  Pengarah Jung Jung-hwa
  Pelakon Yeo Jin-goo, Bang Min-ah, hing Jong-hyun, et al
  Genre Komedi, Fantasi, Romantik

  Bagi anda yang ingin menonton drama Korea dengan konsep menarik ini, anda boleh menonton melalui pautan di bawah, geng!

  >>> Tonton Filem Pacar Mutlak Saya <<<

  Adaptasi filem manga Jepun ini boleh menjadi tayangan alternatif bagi anda yang bosan dengan filem aksi dan seram yang ditayangkan seperti filem Rumah Potatoes the Beginning dan filem Flesh Meat.

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan