Butang Kuasa Telefon Pintar Rosak? Jangan Panik, Gunakan 3 Aplikasi Ini

Ini mengakibatkan butang mudah rosak. Sebagai tindak balas banyak aplikasi yang menyediakan ciri sebagai butang hidup / mati

Siapa yang tidak biasa dengan telefon pintar, telefon pintar menjadi sangat penting untuk kehidupan seharian terutamanya di era teknologi yang semakin canggih sekarang.

Semasa menggunakan, anda perlu menekan butang kuasa secara automatik. Ini mengakibatkan butang mudah rosak. Sebagai langkah mengatasi banyak aplikasi yang menyediakan ciri seperti butang hidup / mati , Baiklah mari kita teruskan, mari kita bincangkan 3 Aplikasi yang Berfungsi sebagai Butang Hidup / Mati pada Telefon Pintar

BACA JUGA
  • Cara Menjimatkan Kuota Internet Semasa Menggunakan 5 Aplikasi Android Popular Ini
  • Jangan Beli Telefon Pintar Utama, Inilah 8 Sebab!
  • 5 Telefon Pintar Android Terbaik dengan Kamera 2017

3 Aplikasi Yang Berfungsi Sebagai Butang Hidup / Mati pada Telefon Pintar

1. Skrin Kunci Udara

Aplikasi berikut adalah aplikasi yang menyediakan fitur dan bukannya butang hidup / mati pada telefon pintar anda. Dengan menggunakan aplikasi ini, Anda tidak perlu repot-repot untuk menyentuh layar atau menekan butang pada telefon pintar anda, hanya dengan menggerakkannya di layar seperti gerakan menggesek dan telefon pintar anda akan dihidupkan / dimatikan secara automatik .

2. Ketik Ketik Aplikasi

Aplikasi berikutnya adalah Aplikasi Ketuk Ketuk seperti namanya, itu berarti mengetuk layar dengan tab dua kali atau 2x , dengan aplikasi ini Anda dapat membebaskan butang kuasa dari risiko kerosakan akibat sering menekan.

3. Butang Kuasa ke Butang Kelantangan

Aplikasi berikutnya adalah Tombol Daya ke Tombol Volume , aplikasi ini menyediakan fitur yaitu mengubah tombol daya anda untuk menggunakan tombol volume . Aplikasi ini dapat anda gunakan jika butang power anda rusak, dengan aplikasi ini dapat menjadi jalan keluar bagi anda yang bingung bila butang power pada smartphone anda rosak.

Nah, begitulah cara anda melakukannya jika butang kuasa telefon pintar anda rosak . Ada cara lain? Kongsi di ruangan komen.

Artikel Berkaitan