Cara Membuat Instagram Tidak Dapat Diikuti, 100% Berfungsi!

Salah satu ukuran populariti di Instagram adalah jumlah pengikut. Daripada meningkat, kita sering merasa kesal apabila jumlah pengikutnya berkurang terutama dalam jumlah yang banyak. Di sini Jaka memberi petua bagaimana menjadikan Instagram tidak dapat diikuti.

Dunia media sosial sekali lagi merasa ngeri dengan hilangnya jumlah pengikut Twitter secara beramai-ramai kesan membersihkan akaun palsu oleh Twitter. Tidak sedikit pengguna yang kecewa kerana kehilangan banyak pengikut.

Selain Twitter, Instagram juga telah menjadi media sosial yang mungkin mengalami perkara yang sama. Tidak perlu takut kehilangan pengikut, kali ini Jaka akan memberi anda petua bagaimana menjadikan Instagram tidak dapat diikuti .

BACA JUGA
  • Dedahkan! Rahsia Di Sebalik 13 Penapis Instagram Boleh Banjir Seperti
  • 3 kaedah termudah untuk memuat turun orang lain & Instagram Instagram Live anda sendiri
  • Cara menggunakan Panggilan Video dan Panggilan Video Berkelompok di Instagram

Cara Membuat Instagram Tidak Dapat Diikuti

Sumber foto: Sekatan Video

Selain daripada membersihkan banyak akaun palsu, anda boleh kehilangan pengikut di Instagram kerana orang yang mengikuti anda tiba-tiba memutuskan untuk berhenti mengikuti. Ini boleh disebabkan oleh pelbagai perkara, misalnya, akaun anda jarang dikemas kini atau bahkan sering memuat naik kandungan yang tidak berguna.

Bersantai sahaja, petua yang akan diberikan Jaka dijamin menjadikan akaun Instagram anda tidak dapat diikuti oleh siapa pun. Tanpa memerlukan aplikasi tambahan atau rooting telefon pintar Android anda, anda hanya perlu mengikuti langkah demi langkah di bawah:

  • Bukan aplikasi Instagram, langkah pertama yang perlu anda lakukan adalah membuka penyemak imbas di telefon pintar anda.
  • Buka Instagram melalui penyemak imbas, kemudian log masuk menggunakan akaun anda.
  • Setelah log masuk, pilih menu profil yang terletak di kanan bawah halaman.
LIHAT ARTIKEL
  • Terus pilih Edit Profil .
  • Luncurkan skrin ke bahagian paling bawah, kemudian pilih pilihan untuk mematikan akaun saya buat sementara waktu . Mengapa mematikannya? Kerana dengan menyahaktifkan akaun, akaun Instagram anda secara automatik akan hilang dari edaran buat sementara waktu. Sekiranya hilang, tiada siapa yang akan berhenti mengikuti akaun anda secara automatik.
  • Langkah seterusnya adalah memilih alasan mengapa anda ingin menyahaktifkan akaun, kemudian masukkan semula kata laluan alias kata laluan akaun anda. Kemudian pilih Akaun Dinyahaktifkan Sementara .

Itulah cara mudah untuk membuat akaun Instagram anda tidak dapat dihentikan oleh siapa pun. Bagi anda yang tidak mahu menyahaktifkan akaun anda, Jaka mengesyorkan agar anda menyimpan suapan dan cerita anda agar sentiasa menyiarkan kandungan yang berguna dan menarik, supaya pengikut anda merasa seperti di rumah. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan