Cara Melanggan Premium VIU untuk Menonton Drakor Terkini

Adakah anda sering menonton drama Korea? Sekiranya demikian, anda boleh memanfaatkan perkhidmatan penstriman filem seperti Viu dengan mengikuti langganan Viu di bawah.

Bagi peminat drama Korea, streaming filem sering dilakukan, malah sebagai hobi. Anda juga mesti mengetahui pelbagai platform perkhidmatan penstriman yang semakin popular.

Salah satunya adalah VIU. Perkhidmatan streaming filem ini memberikan akses percuma untuk menonton filem untuk beberapa tajuk filem atau drama. Anda juga bebas memilih tajuk mana yang ingin anda tonton.

Selain percuma, Viu juga menyediakan premium alias perkhidmatan berbayar untuk anda yang ingin mendapatkan lebih banyak faedah. Kemudian, bagaimana untuk melanggan VIU premium ? Penjelasan berikut.

 • Cara Melanggan VIU Premium melalui Penyemak Imbas
 • Cara Melanggan Viu Premium

  Sekiranya anda sering menonton filem dan drama Korea terbaru dalam talian melalui perkhidmatan penstriman filem satu ini, mula melanggan perkhidmatan premium pastinya bermanfaat.

  Cara melanggan Viu, anda juga boleh melakukannya dengan senang, geng. Pembayaran juga berbeza-beza, mulai dari kredit, OVO, hingga Gopay. Sudah tentu anda boleh memilih kaedah pembayaran mengikut kehendak anda.

  Oleh itu, jadi saya tidak ingin tahu, Jaka telah menyediakan penjelasan mengenai cara melanggan di VIU supaya pengalaman streaming filem lebih menarik. Mari, lihat penjelasan berikut!

  1. Cara Melanggan VIU Premium melalui Aplikasi

  Untuk melanggan VIU melalui aplikasi, anda mesti mempunyai aplikasi terlebih dahulu. Dengan aplikasi menonton filem ini, anda dapat menonton drama kegemaran anda dengan lebih selesa, geng.

  - Langkah 1: Muat turun aplikasi Viu di Play Store atau klik di sini. Setelah muat turun selesai, buka aplikasi.

  - Langkah 2: Pastikan telefon pintar disambungkan ke internet dengan sambungan yang stabil. Ini untuk memastikan proses langganan premium VIU berjalan lancar.

  - Langkah 3: Daftar terlebih dahulu jika anda tidak mempunyai akaun. Tetapi jika sudah, anda boleh segera mengikuti langkah seterusnya.

  - Langkah 4: Klik butang hamburger di sudut kiri atas. Kemudian pilih pilihan Mula Langganan .

  - Langkah 5: Di sini anda akan melihat pelbagai pilihan pakej perkhidmatan premium dari VIU . Anda cukup memilih pakej perkhidmatan yang anda mahukan.

  - Langkah 6: Klik pakej perkhidmatan premium. Kemudian, pilih kaedah pembayaran tanpa tunai yang anda mahukan.

  Anda boleh memilih cara melanggan VIU secara kredit atau kaedah pembayaran lain seperti OVO dan Gopay. Proses pembayaran adalah mudah dan tidak rumit, geng.

  - Langkah 7: Setelah proses pembayaran selesai, tunggu beberapa saat untuk disahkan .

  - Langkah 8: Selesaikan. Anda berjaya melanggan premium VIU melalui aplikasi.

  Itulah cara melanggan premium VIU pada iPhone dan Android melalui aplikasi tersebut. Dengan memiliki aplikasi VIU, pengalaman menonton akan terasa lebih selesa dan menarik.

  2. Cara Melanggan VIU Premium melalui Penyemak Imbas

  Selain aplikasi, anda juga boleh melanggan VIU premium pada iPhone dan Android melalui penyemak imbas. Kaedahnya juga mudah seperti yang dijelaskan Jaka sebelumnya.

  Jadi, selain menonton laman web filem percuma, anda juga dapat menonton filem dan drama lain melalui laman web rasmi VIU. Ingin tahu bagaimana caranya? Lihat penjelasan berikut!

  - Langkah 1: Buka penyemak imbas pada peranti iPhone atau Android. Kemudian, buka laman web rasmi VIU atau klik di sini. Pastikan sambungan internet anda stabil, geng.

  - Langkah 2: Daftar dahulu. Setelah berjaya log masuk, klik ikon hamburger di sudut kiri atas.

  - Langkah 3: Klik ikon anak panah di sebelah nama profil anda. Kemudian, pilih pilihan Tukar ke Premium .

  - Langkah 4: Pilih pelan perkhidmatan VIU premium yang anda mahukan. Selepas itu, tentukan pilihan pembayaran tanpa tunai yang sesuai.

  Cara melanggan VIU dengan Gopay, kredit, atau OVO, anda boleh menyesuaikannya mengikut kehendak anda. Sekiranya masih ada baki Gopay, anda juga dapat menggunakannya untuk pilihan pembayaran.

  - Langkah 5: Setelah memilih kaedah pembayaran, selesaikan proses pembayaran sehingga anda dapat disahkan.

  - Langkah 6: Selesaikan. Anda boleh mula menikmati perkhidmatan premium dari VIU.

  Ia mudah, bukan? Cara melanggan VIU di iPhone dan Android melalui penyemak imbas ini memang sangat mudah. Selain itu, kaedah pembayaran juga berbeza-beza, seperti melalui kredit, Gopay, dan OVO.

  Di samping itu, anda juga boleh mencuba cara melanggan premium VIU percuma dengan menggunakan kod promo yang anda dapat dari rakan rasmi VIU, geng. Ia juga mudah dilakukan!

  Anda cukup memilih pakej perkhidmatan teratas yang berbunyi Kod Promo Rp . Kemudian, masukkan kod promo yang anda ada dan anda boleh mengakses kandungan VIU premium secara langsung.

  Itulah cara untuk melanggan VIU premium pada iPhone dan Android yang dapat anda akses dengan mudah, baik melalui aplikasi atau melalui laman web rasmi VIU, geng.

  Kaedah pembayaran juga berbeza-beza, seperti melalui Gopay, OVO, baucar Google Play, dan pelbagai pulsa operator, mulai dari Telkomsel, Indosat, XL, dan sebagainya.

  Baca juga artikel mengenai Streaming Movies atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan