6 Alternatif Pembayaran Dalam Talian Terbaik Selain PayPal

Berikut adalah 6 media pembayaran dalam talian yang terbaik, mudah dan selamat yang boleh anda gunakan selain PayPal.

Bercakap mengenai pembayaran dalam talian, PayPal adalah salah satu media pembayaran dalam talian terbaik hari ini. Dengan PayPal, setiap pengguna dapat mengirim wang atau membeli produk dari luar negara dengan sangat mudah, tentu saja dalam talian.

Bagaimana jika anda tidak mempunyai PayPal atau anda mempunyai masalah dengan PayPal? Nampaknya anda harus mencuba alternatif pembayaran dalam talian terbaik selain PayPal di bawah.

Melaporkan dari makeuseof, berikut adalah 6 media pembayaran dalam talian terbaik dan paling selamat selain PayPal yang boleh anda gunakan.

BACA JUGA
  • 5 Sebab Mengapa Anda Perlu Mempunyai PayPal
  • Nulis Fun, Bayar Gede Besar Hanya di JalanTikus dan BABE
  • 5 Aplikasi Berbayar dan Laman Muat turun Permainan menjadi Percuma

Alternatif Pembayaran Dalam Talian Selain PayPal

1. Venmo

Sumber gambar: Foto: makeusof

Venmo mempunyai rupa dompet digital dan garis masa media sosial. Venmo menjadikan pembayaran dalam talian lebih mesra untuk anda dan rakan anda. Anda boleh menambahkan komen atau nota kepada pengguna Venmo lain seperti media sosial.

Apabila anda mengirim wang menggunakan baki Venmo , akaun bank, kad debit atau kad prabayar lain, anda tidak akan dikenakan yuran transaksi. Sementara untuk kad kredit, bayaran 3 peratus dikenakan.

2. Pembayaran Amazon

Sumber gambar: Foto: makeusof

Amazon sendiri telah melancarkan sistem pembayaran dalam talian mereka sejak tahun 2008. Dengan menggunakan Amazon Payments , pengguna dapat log masuk dan melakukan pembelian di ribuan laman web dan aplikasi tanpa takut data kad kredit dicuri.

3. Google Wallet

Sumber gambar: Foto: makeusof

Google Wallet menjadikan pembayaran lebih mudah. Salah satu kelebihan Google Wallet ialah ia dapat mengirim wang kepada orang lain hanya dengan alamat e-mel atau nombor telefon, walaupun orang itu tidak menggunakan Google Wallet.

4. Kemahiran

Sumber gambar: Foto: makeusof

Skrill adalah salah satu saingan terkuat PayPal hari ini. Skrill semakin popular apabila dapat digunakan pada berbagai pembayaran, seperti Skype, eBay dan laman perjudian dalam talian utama.

Pembayaran dana di Skrill juga agak mudah. Pengguna boleh terus memindahkan ke logo Skrill MasterCard untuk digunakan di luar talian atau dalam talian.

Skrill menawarkan bayaran transaksi yang cukup kompetitif. Semasa menghantar wang, ada bayaran tambahan 1.9 persen dan jumlah penghantaran akan dibatasi hingga 20. Wang boleh dihantar melalui akaun Skrill atau alamat e-mel. Tidak ada bayaran tambahan semasa menerima wang.

5. 2 Bayaran

Sumber gambar: Foto: makeusof

2Checkout adalah perkhidmatan akaun bersama yang akan merapatkan pembayaran anda dengan penjual. Kaedah pembayaran dengan 2Checkout boleh menggunakan kad kredit, cek, dan PayPal itu sendiri. Sekiranya anda ingin membuka kedai atau membeli-belah dalam talian, nampaknya 2Checkout boleh menjadi pilihan yang tepat.

6. Pembayaran Tradisional

Sumber gambar: Foto: makeusof

Pembayaran tradisional yang dimaksudkan adalah membayar secara langsung menggunakan kad kredit yang anda miliki, tanpa menggunakan pihak ketiga. Cuma, kadangkala mendapatkan kad kredit tidaklah mudah, terutama di Indonesia.

Tetapi, berita baiknya, anda boleh menggunakan kaedah ini untuk mendapatkan kad MasterCard percuma: Cara Membuat Kad Kredit MasterCard secara Percuma!

Itulah beberapa cara lain yang boleh anda lakukan untuk membuat pembayaran dalam talian tanpa menggunakan PayPal. Sekiranya anda mempunyai alternatif lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan