Cara Menggodam DNS Supaya Internet Mencecah!

Pasti mengecewakan sekiranya internet di komputer riba lambat? Oleh itu, JalanTikus akan memberi anda kaedah untuk menggodam DNS untuk mempercepat sambungan internet yang anda gunakan.

Internet telah menjadi keperluan utama. Apabila internet lambat atau terputus, produktiviti akan terganggu. Terutama jika pekerjaan anda bergantung sepenuhnya pada internet.

Untuk menjadikan pengalaman bekerja atau bermain permainan di internet lebih selesa, sangat penting untuk memiliki jaringan internet yang pantas. Oleh itu, JalanTikus akan memberi anda kaedah untuk menggodam DNS untuk mempercepat sambungan internet yang anda gunakan.

BACA JUGA
  • Shhh, Inilah Rahsia Rahsia Untuk Meningkatkan Prestasi Komputer Hingga 150%!
  • Cara Menggunakan Internet HTTP Injector, Dapatkan Internet Percuma!
  • Penjelasan Ping, Inilah Inilah Yang Menjadikan Internet Anda Stabil!

Peranan DNS dalam Sambungan Internet

Internet lambat tidak selalu menjadi kesalahan penyedia rangkaian internet anda. Ini mungkin kerana anda menetapkan DNS dengan tidak betul pada rangkaian yang anda gunakan. Macam mana boleh jadi? Masalahnya ialah DNS berperanan mengubah alamat IP ke alamat domain, dan sebaliknya.

Cara Meretas DNS untuk Mempercepat Internet

Untuk mempercepat internet dengan menggodam DNS, anda boleh melakukan langkah-langkah berikut:

  • Buka menu Tetapan - Panel Kawalan - Rangkaian dan Internet di komputer atau komputer riba anda.
  • Kemudian pilih Pusat Rangkaian dan Perkongsian , kemudian klik pada pilihan Change Adapter Settings .
  • Klik kanan pada nama rangkaian yang anda gunakan, kemudian pilih Properties .
  • Pilih menu Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) , kemudian klik Properties . Isi nombor dengan pelayan DNS Pilihan 208.67.222.222 dan pelayan DNS Alternatif 208.67.220.220 .
  • Setelah selesai, pindah ke menu Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) kemudian isi Pelayan DNS pilihan: 2620: 0: ccc :: 2 dan pelayan DNS Alternatif: 2620: 0: ccd :: 2 .

Setelah semua tetapan selesai, sambungan internet di komputer atau komputer riba anda dijamin lebih pantas. Hanya dengan itu anda boleh memuat turun apa sahaja dan bermain permainan dalam talian tanpa halangan!

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan