Cara Kuat untuk Memulihkan Isyarat Operator dan WiFi yang Hilang dari Telefon Android Anda

kami akan memberikan petua dan trik untuk mengatasi kehilangan isyarat dan mendapatkan isyarat kuat pada bila-bila masa di telefon pintar.

Kaedah Berkesan untuk Memulihkan Isyarat Pengendali dan WiFi yang Hilang dari Telefon Bimbit Android Anda - Adakah menjengkelkan apabila anda benar-benar memerlukan telefon pintar sebagai alat telekomunikasi, bukan sebagai pengganti isyarat atau isyarat yang tersedia dengan begitu buruk? Memperbaiki jika penyebabnya diketahui, jika anda mendapati bahawa anda berada di tempat terbuka dan masih tidak ada isyarat, maka anda harus bertindak seperti apa?

Sekarang melalui masalah klasik ini, kami akan memberikan petua dan trik untuk mengatasi kehilangan isyarat dan mendapatkan isyarat yang kuat setiap masa. Petua berikut yang kami dapat melalui OpenSignal dengan pelbagai penyesuaian oleh pengarang. Sedia? Mari mulakan perbincangan.

BACA JUGA
  • 4 Trik Untuk Mendapatkan Beban Dow Selesai Lebih Cepat Daripada Selalu
  • 10 Bahaya WiFi untuk Kesihatan Manusia, Termasuk Merosakkan SPERMA!
  • 7 Punca WiFi Lambat & Cara Mengatasinya, Internet Segera Dengan lancar!

Cara Kuat untuk Memulihkan Isyarat Operator dan WiFi yang Hilang dari Telefon Android Anda

1. OpenSignal

Bagi anda yang tidak tahu apa itu aplikasi OpenSignal , OpenSignal adalah aplikasi Android yang berguna untuk mencari isyarat terbaik dari operator selular yang digunakan, baik isyarat GSM dan WiFi. Aplikasi ini dilengkapi dengan kompas yang akan mengarahkan anda ke sumber isyarat WiFi yang baik, dan juga menara selular terdekat (BTS) sehingga anda dapat mendekatinya sesuai dengan petunjuk peta.

Rangkaian Aplikasi OpenSignal.com MUAT TURUN

2. Mulakan semula Telefon Pintar / Tukar ke Mod Pesawat

Biasanya, telefon pintar akan menangkap isyarat dari menara terdekat. Sekiranya anda berada dalam keadaan bergerak dan bergerak dari satu titik ke titik yang lain, sudah tentu menara yang digunakan akan berubah bergantung pada menara mana yang lebih dekat dengan telefon pintar anda. Dalam situasi tertentu, pemindahan penggunaan isyarat dari menara tidak berjalan dengan lancar. Dari telefon bimbit yang seharusnya mendapat isyarat dari menara terdekat, dia sebenarnya masih mengesan menara sebelumnya dan terputus hubungan. Penyelesaiannya mudah, mulakan semula telefon bimbit anda atau beralih ke mod pesawat dan kembali ke mod biasa untuk memulihkan isyarat yang hilang.

3. Tetapkan secara manual Jenis Rangkaian atau Pita pada Telefon Pintar anda

Dalam keadaan biasa, telefon pintar akan mencari jenis rangkaian yang tersedia secara automatik. Sekiranya di kawasan 4G tersedia walaupun lemah, telefon pintar akan memilihnya sebagai rangkaian utama. Anda juga boleh menetapkannya secara manual sehingga telefon pintar memilih jenis rangkaian yang diinginkan sehingga mendapat isyarat yang lebih baik. Biasanya pada Android, tetapan ini berada di Lebih Banyak Rangkaian> Rangkaian Mudah Alih> Mod Rangkaian .

4. Tambahkan Antena Luaran

Langkah ini sebenarnya sedikit berlebihan, tetapi jika anda benar-benar memerlukannya, mengapa tidak. Penggunaan antena luaran jarang dilihat dalam kehidupan seharian untuk telefon pintar konvensional, tetapi ada kemungkinan pelaksanaan antena ini dapat berjaya dalam keadaan tertentu yang sukar mendapat isyarat. Sekiranya anda benar-benar mempunyai niat, tidak salah untuk membeli antena luaran yang besar.

5. Tukar Pengendali

Penyelesaian terakhir dan paling biasa yang kami gunakan. Tukar operator memang dapat menyelesaikan masalah dengan cepat, kerana setiap operator mempunyai kedudukan menara yang berbeza. Satu pengendali mungkin mempunyai isyarat busuk di suatu kawasan, tetapi pengendali lain boleh menjadi cemerlang. Langkah ini memerlukan ujian satu persatu terhadap pengendali yang dikehendaki.

Sumber: OpenSignal

Artikel Berkaitan