Remake Resident Evil 2 Boleh Dimainkan di Android, Begini!

Resident Evil 2 Remake hadir di Android menggunakan Unreal Engine 4, lihat bagaimana memasangnya sepenuhnya di sini!

Resident Evil 2 Remake adalah permainan seram terbaru yang menjadi tren sekarang di konsol gen seterusnya seperti PS 4, XBOX One, dan PC.

Namun, tahukah anda bahawa permainan ini juga dapat dimainkan di Android?

Ya, sekarang anda boleh bermain permainan secara percuma di telefon bimbit Android anda. Inilah cara memasang Resident Evil 2 Remake Android sepenuhnya!

Cara Memasang Remake Resident Evil 2 di Android

Resident Evil 2 Remake Android tidak dibuat secara rasmi oleh pasukan Capcom atau Resident Evil 2 Remake, melainkan Fan Made.

Permainan ini dibuat menggunakan Unreal Engine 4 yang menjadikan grafiknya tidak kalah dengan PS 4. Resident Evil 2 Remake Android dibuat berdasarkan versi Demo dari permainan asal.

Anda masih boleh bermain Leon dan Claire dalam permainan. Begitu juga, musuh yang ditentang tidak jauh berbeza dengan versi konsol. Termasuk bos X sedia mengganas anda.

Permainan ini disediakan dalam bentuk APK dan tidak tersedia di Play Store. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun permainan di sini secara percuma.

Berikut adalah permainan Resident Evil 2 Remake Android yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah :

Resident Evil 2 Remake Android

Selepas memuat turun, anda akan menemui fail RAR . Fail ini boleh dibuka menggunakan Winrar . Sekiranya anda tidak tahu cara membuka fail RAR, anda boleh klik di sini untuk kaedah lengkap.

Setelah dibuka, fail APK dan OBB Resident Evil 2 Remake Android akan muncul. Anda harus memasang permainan secara manual, mudah bagaimana anda hanya mengikuti kaedah Jaka yang disenaraikan di bawah.

Inilah cara memasang permainan di telefon bimbit anda:

  • Buka fail APK dan pilih Pasang .
  • Salin dan tampal OBB ke dalam folder Android (obb) di storan dalaman HP anda, cara membuka Penyimpanan Dalaman> Android> OBB .
  • Buka permainan Resident Evil 2 Remake Android yang telah dipasang.
  • Selamat bermain!

Kaedah ini bukan tipuan dan 100% boleh dimainkan di telefon bimbit anda . Jaka telah mencuba memasang dan memainkannya sendiri di telefon bimbitnya.

Namun, untuk rekod bahawa permainan ini mungkin terasa ketinggalan dan gangguan pada peranti tertentu.

Itulah cara memasang Resident Evil 2 Remake di Android, sekarang anda boleh bermain permainan tanpa harus memiliki PC dewa.

Sekiranya anda mempunyai masalah atau pertanyaan semasa memasang permainan, tulislah di ruangan komen, kawan-kawan. Jumpa anda dalam petua permainan seterusnya!

Baca juga artikel mengenai permainan Android atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

Artikel Berkaitan