6 Permainan yang sangat pelik, tidak masuk akal, dan paling tidak jelas yang pernah dikeluarkan, mahu dimainkan?

Seperti yang kita ketahui, ada banyak permainan video yang sekarang dapat kita mainkan di berbagai platform, seperti PC, konsol, alat, dan lain-lain.

Seperti yang kita ketahui, ada banyak permainan video yang sekarang dapat kita mainkan di berbagai platform, seperti PC, konsol, alat, dan lain-lain. Jumlah permainan video terdiri daripada pelbagai genre, permainan, dan tujuan yang berbeza .

Bercakap mengenai tujuan permainan, ternyata dalam industri permainan hari ini, terdapat banyak permainan video yang dibuat dengan tujuan berat sebelah, konsep kabur, dan akhirnya membentuk permainan yang tidak masuk akal , tetapi masih cukup menyeronokkan dan dapat dimainkan untuk dimainkan. Daripada ingin tahu, periksa permainan di bawah.

BACA JUGA
  • 20 Edisi Telefon Pintar Terkini Oktober 2017, Dari Apple hingga Xiaomi!
  • 10 Telefon Pintar Android Terkini pada Edisi September 2017
  • 10 Edisi Telefon Pintar Android Terkini pada Ogos 2017

6 Permainan yang sangat pelik, tidak masuk akal, dan paling tidak jelas yang pernah dikeluarkan, mahu dimainkan?

1. Pelaut (PlayStation 2 & Dreamcast)

Untuk generasi pemain era 2000-an, mungkin sudah biasa dengan permainan yang satu ini. Ya, permainan yang dibuat oleh Sega yang dirilis di Playstation 2 dan Dreamcast mempunyai permainan yang cukup tidak masuk akal, di mana kita berhadapan dengan seekor ikan yang memiliki wajah manusia di akuarium .

Tidak ada petunjuk atau misi permainan di awal permainan, yang bisa kita lakukan hanyalah memperhatikan ikan, jangan sampai mati kelaparan . Kadang-kadang kita juga diberi petunjuk, tetapi isi misi tidak begitu penting. Tidak lama kemudian, seekor katak datang untuk menemaninya. Ia tidak begitu jelas!

2. Piala Dunia Jepun (PC)

Japan World Cup adalah permainan dari Jepun dengan tema lumba kuda. Pada mulanya, permainan ini kelihatan normal dengan sebilangan orang berlumba-lumba untuk menunggang kuda mereka di trek. Namun, setelah memasukkan kotak dan garis permulaan, permainan ini bermula pelik dan tidak jelas .

Anda akan melihat kuda yang tidak lagi normal, beberapa tayar menunggang, kasut roda, rambut keriting , dan beberapa daripadanya bukan kuda lagi, tetapi kuda belang, gajah, zirafah, dan lain-lain. Walaupun cara perlumbaannya sangat tidak masuk akal, tetapi tidak dapat dinafikan bahawa permainan ini cukup lucu.

3. Enviro Bear 2010 (iOS & Android)

Permainan ini juga boleh dikatakan pelik dan tidak jelas sama sekali. Dalam permainan ini, anda akan bermain sebagai beruang yang memandu kereta . Anehnya, anda hanya boleh menggunakan sebelah tangan untuk memandu . Hasilnya, anda secara automatik hanya dapat melakukan satu perkara dalam satu masa.

Ditambah lagi semasa dalam perjalanan, anda akan berhadapan dengan pelbagai barang yang jatuh ke dalam kereta , seperti ikan, batu, dll tanpa tujuan yang jelas. Oleh itu, jika anda ingin mudah tertekan, mainkan permainan ini.

4. Bilas dan Ulangi (PC)

Mungkin ini adalah satu permainan yang sama sekali tidak jelas dan menjijikkan. Ya, permainan yang dibuat oleh pencipta dan aktivis LGBT membawa tema homoseksual yang juga digunakan untuk menyokong pergerakan LGBT.

Isinya sama sekali tidak jelas, hanya memandikan seorang lelaki yang berbogel . Kita juga harus menyikat dada, punggung, dan lain-lain dengan sabun. Setelah selesai, kami diberitahu untuk menunggu lelaki itu kembali memandikannya lagi. Ia tidak begitu jelas!

5. Icarus Proudbottom & The Curse of the Chocolate Fountain (PC)

Tidak kalah dengan permainan sebelumnya, permainan ini juga ternyata sangat pelik dan menjijikkan. Ini membawa konsep yang sangat tidak masuk akal, di mana watak utama dikutuk sehingga dia membuang air besar secara berterusan . Gila lagi, kerana kotoran yang keluar, watak yang kita gunakan dapat terbang sambil melawan banyak musuh.

Di samping itu, kami juga ditemani oleh burung hantu pelik yang dapat menyediakan watak utama ini dengan pelbagai keperluan yang diperlukan. Konsepnya memang sangat pelik dan ditujukan kepada sesiapa sahaja. Permainan ini boleh dimuat turun secara percuma dengan spesifikasi yang rendah juga.

6. Kerosakan Katamari (PlayStation 2)

Permainan ini mungkin dikatakan karya agung dari permainan yang tidak masuk akal. Dengan anggaran yang kecil, permainan ini mempunyai tujuan di mana kita harus menggulung sesuatu untuk membentuk bola besar , sehingga kemudian seorang pangeran dapat menggunakannya untuk menebus tingkah laku ayahnya.

Meski begitu, permainan yang dibuat dengan konsep matang ternyata berjaya menuai kejayaan besar dan juga sangat menguntungkan bagi pembangunnya. Permainan yang luar biasa dan tidak masuk akal tetapi sangat menguntungkan!

Terdapat 6 permainan video yang sangat tidak masuk akal, pelik, dan paling tidak jelas yang pernah dikeluarkan. Oleh itu, adakah anda pernah bermain permainan di atas, atau hanya mahu mencubanya? Tuliskan di ruangan komen.

Artikel Berkaitan