Kata kunci terlarang di Google yang Dijamin Mengagumkan Anda

Sebagai perkhidmatan enjin carian yang terkenal, Google ternyata memberikan kata kunci khas yang dibuat untuk memberi kemudahan dan menghiburkan anda.

Sebilangan daripada anda mungkin lebih biasa dengan Google sebagai penyedia perkhidmatan enjin carian terbesar di dunia. Selain itu anda mungkin juga tahu bahawa Google adalah tokoh raksasa di sebalik kejayaan Android yang menguasai pasaran telefon pintar. Tetapi adakah anda tahu bahawa Google penuh dengan kejutan?

Seperti yang anda ketahui, Google nampaknya mengembangkan permainan tersembunyi. Tetapi bukan hanya permainan, ternyata Google juga mempunyai kata kunci rahsia!

BACA JUGA
  • 6 Permainan Rahsia Google, Pernahkah Anda Bermain?
  • Kejutan! Anda Boleh Main Solitaire dan Tic Tac Toe di Carian Google
  • Fasih Cari Google dalam Bahasa Indonesia, Boleh Diundang untuk Berbual!

Kata kunci terlarang di Google

Sebagai penyedia perkhidmatan enjin carian, Google nampaknya menyediakan kata kunci khas yang direka untuk memberikan kejutan. Nah, beberapa kata kunci terlarang di Google, iaitu:

1. Lakukan Roll Barrel

Apabila anda terperanjat di tempat kerja dan bingung tentang apa yang harus dilakukan, cubalah untuk menaip kata kunci Do a Barrel Roll di Google. Keputusan? Kata kunci terlarang ini akan menjadikan paparan penyemak imbas anda berputar 180 darjah.

2. Askew

Dengan menaip kata kunci Askew di medan carian Google, anda boleh menggertak rakan. Sebabnya ialah ketika anda mengetik Askew di Google, sebaik sahaja tombol Enter ditekan, paparan penyemak imbas rakan anda akan condong. Condongkan seolah-olah monitor rakan anda rosak. Sesuai untuk gurauan kepada rakan bukan?

3. Penukaran Dolar

"Berapa nilai tukar dari US $ 500 ke Rupiah?" . Sekiranya anda keliru menjawab, taip segera kata kunci Dollar di medan carian Google. Keputusan? Anda akan mendapat hasil carian dalam bentuk lajur yang mengandungi nilai tukar dari dolar AS hingga rupiah. Selepas itu, yang perlu anda lakukan ialah menggandakan nilai dolar menggunakan kalkulator.

4. Kalkulator

Setelah mengetahui kadar pertukaran dolar ke rupiah, anda tidak perlu beralih ke aplikasi kalkulator. Masih di Google, ketik saja kata kunci kalkulator , kotak dialog kalkulator akan muncul untuk anda.

5. Jadual Penerbangan

Hampir sama dengan kata kunci Dollar yang membolehkan anda memeriksa penukaran dolar ke rupiah, anda boleh menggunakan kata kunci Penerbangan untuk memeriksa jadual keberangkatan penerbangan. Tidak memerlukan aplikasi khas untuk melihat keberangkatan yang dijadualkan kan? Setelah mencari jadual yang sesuai, maka anda menggunakan aplikasi Traveloka atau yang lain untuk mendapatkan tiket.

PT Traveloka Indonesia Apps Utilities DOWNLOAD

6. Zerg Rush

Keliru dengan permainan apa yang hendak dimainkan? Cukup ketik Zerg Rush di medan carian Google, kemudian tekan Enter. Hasilnya anda tidak akan dibawa ke pautan atau daftar permainan yang menarik, tetapi paparan penyemak imbas anda akan berubah menjadi kotak permainan!

Agak tidak sesuai jika disebut permainan, kerana kata kunci terlarang di Google yang satu ini akan membuat hasil carian anda hilang dan terkoyak. Sementara menunggu patah, anda dapat menembakkan O yang menyerang dengan menekan tetikus dan mengumpulkan poin.

7. Kotak Beat Google

Siapa di sini yang gemar menggunakan Terjemahan Google untuk menterjemahkan bahasa asing? Sekiranya anda salah seorang daripada mereka, cuba taip atau salin dan tampal kata-kata ini pv zk pv zk pv zk kz zk pv pv zk pv zk zk zk pzk pzk pvzkpvpvzk kkkkk bsch di Google Translate.

Setelah berada di Google Translate, terjemahkan kata-kata ini dari bahasa Indonesia ke bahasa Jerman. Terus pilih Terjemahan Audio . Keputusan? Anda akan mendengar muzik seperti beat box di Terjemahan Google.

Menarik kan? Berikut adalah 7 kata kunci terlarang di Google yang berguna untuk menghilangkan keletihan dan juga memudahkan aktiviti anda.

Artikel Berkaitan