6 Aplikasi Android Keren yang Dibuat oleh Google yang Pasti Tidak Anda Ketahui

Aplikasi yang dibuat oleh Google terbukti menarik, tetapi masih ramai yang tidak mengetahui aplikasinya. Apa yang berlaku? Ketahui dalam artikel ini.

Sekiranya anda bercakap mengenai Google , apa pendapat anda? Sebilangan besar orang ketika bercakap mengenai Google biasanya secara langsung dibayangkan dan tertumpu pada enjin carian, atau kebanyakan yang lain akan diarahkan ke penyemak imbas. Tetapi kali ini berbeza.

Bercakap tentang Google tidak berkesudahan. Kerana, banyak produk buatan sendiri, mulai dari telefon pintar, sistem operasi, mesin pencari, penyemak imbas, hingga aplikasi. Sekarang, melalui artikel ini, Jaka memberitahu beberapa aplikasi Android yang dibuat oleh Google bahawa anda pasti tidak tahu, apa sebenarnya anda?

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Android yang DIJAMIN Membuat Anda Berjaya
  • 5 Aplikasi Android Semasa yang WAJIB MEMPUNYAI Youth
  • 5 Aplikasi Android Hebat yang WAJIB Dimiliki oleh Pengguna Instagram

6 Aplikasi Android Keren yang Dibuat oleh Google yang Pasti Tidak Anda Ketahui

1. Google Duo

Tidak lama dahulu, sebuah aplikasi bernama Google Allo secara rasmi dikeluarkan untuk telefon pintar Android. Google Allo sendiri mendapat sambutan yang baik walaupun ciri-cirinya masih kurang. Namun, tahukah anda bahawa ada aplikasi keren selain Google Allo yang dipanggil Google Duo ?

Ya, Google Duo adalah aplikasi yang dibuat oleh Google yang mengkhususkan diri dalam panggilan video. Sekiranya anda merasakan sensasi istimewa dalam panggilan video, anda boleh menggunakan aplikasi Google Duo. Kerana, aplikasi panggilan video selain LINE, nampaknya hanya Google Duo yang menarik.

Apl Sosial & Pemesejan Google Inc. MUAT TURUN

2. Snapseed

Adakah ada yang pernah mendengar nama Snapseed ? Ya, aplikasi Snapseed adalah aplikasi pengeditan foto yang dibuat oleh Google yang menyediakan banyak fitur di dalamnya. Apabila anda menggunakan aplikasi Snapseed, anda dapat bermain dengan segera, kerana antara muka sangat mudah.

Selain itu, ciri seperti memotong, memutar, menambahkan teks, pelekat, dan lain-lain akan menjadikan pengalaman menyunting foto anda lebih tinggi lagi. Jadi, adakah anda berminat untuk mencuba aplikasi penyuntingan foto Snapseed?

Google LLC MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

3. Androidify

Aplikasi keren lain yang dibuat oleh Google yang menarik adalah Androidify . Aplikasi ini akan mencipta pelbagai watak yang boleh anda edit sendiri. Selepas itu, anda boleh membaginya dengan rakan anda melalui aplikasi sembang.

Anda boleh menyesuaikan avatar anda sendiri dengan menambahkan rambut, pakaian, warna, kasut, ke aksesori lain. Keren sekali lagi, anda juga boleh mempunyai animasi yang dapat dipilih sesuai keinginan, seperti menari, ketawa, dan beberapa gerakan unik lainnya.

Aplikasi Foto & Pengimejan Google Inc. MUAT TURUN

4. Carian Isyarat Google

Sekiranya anda menyukai perkara praktikal semasa menggunakan telefon pintar Android, anda mesti memuat turun aplikasi Google Gesture Search . Kenapa? Kerana, ketika anda ingin mencari aplikasi, anda dapat segera membuat surat awal dari aplikasi yang keren.

Setelah anda menulis huruf dengan jari anda, anda akan ditunjukkan senarai aplikasi mengikut huruf yang anda buat. Jadi, anda tidak perlu bersusah payah meluncur skrin telefon pintar hanya untuk mencari aplikasi.

DOWNLOAD Aplikasi Peningkatan Desktop Google

5. Google Fit

Adakah anda suka menjaga kesihatan anda? Nah, jika anda ingin memuat turun aplikasi kecergasan , anda boleh menggunakan aplikasi Android keren yang dibuat oleh Google. Memang, itu tidak bermaksud aplikasi ini adalah yang terbaik, tetapi sekurang-kurangnya aplikasi ini menampilkan antaramuka yang sederhana berbanding dengan aplikasi kecergasan yang lain.

Google Fit akan mengesan aktiviti sukan yang anda lakukan pada bila-bila masa. Apakah bentuk latihan? Walaupun terdapat pelbagai jenis sukan, ada berjalan, berlari, dan juga berbasikal. Aplikasi ini juga boleh disambungkan ke peranti lain seperti jam tangan pintar.

Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN

6. Input Tulisan Tangan Google

Aplikasi hebat lain yang dibuat oleh Google yang boleh anda cuba ialah Input Tulisan Tangan Google . Apa fungsinya? Aplikasi unik ini akan membuat anda mengetik dengan menulis surat melalui gerak isyarat. Selain huruf, anda juga boleh membuat emoji sehingga anda tidak perlu mencarinya secara individu.

Ya, mungkin anda tidak suka membuat pengetikan lebih rumit. Tetapi, sekurang-kurangnya anda harus mencuba dulu kegembiraan aplikasi kerja Google ini. Dijamin, anda pasti akan ketagih.

Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN

Itulah senarai aplikasi hebat dan unik yang dibuat oleh Google yang pasti anda tidak tahu. Manakah antara aplikasi di atas yang akan anda muat turun dan cuba? Kongsi jawapan dan pendapat anda melalui ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan