PERCUMA! Ini adalah 10 Permainan Aksi Android dan iOS Terbaik 2017

Dari sekian banyak permainan di platform Android dan iOS, salah satu genre yang paling popular adalah genre aksi yang menawarkan pelbagai kegembiraan mulai dari perlumbaan, pertarungan, dan sebagainya.

Permainan adalah salah satu jenis hiburan yang paling popular kerana beberapa faktor seperti permainan dan grafik. Selama bertahun-tahun, permainan kini telah menjadi industri besar yang terus berkembang dengan pesat. Pada masa ini, industri permainan juga mulai merambah ke platform Android dan iOS yang merupakan platform dengan pengguna yang sangat banyak dan menjanjikan.

Dari sekian banyak permainan di platform Android dan iOS, salah satu genre yang paling popular adalah genre aksi yang menawarkan pelbagai kegembiraan mulai dari perlumbaan, pertarungan, dan sebagainya. Nah, berikut adalah beberapa permainan genre aksi terbaik yang boleh anda mainkan secara percuma di platform Android dan iOS . Ayuh, lihat

BACA JUGA
  • 10 Permainan Terbaik Sepanjang Tahun 2017
  • 10 Permainan Pengembaraan Terbaik di Android 2017

PERCUMA! Ini adalah 10 Permainan Aksi Android dan iOS Terbaik 2017

1. Transformer Ditempa untuk Melawan

Foto: onlinefanatic.com

Transformers Forged to Fight adalah siri permainan francais Transfomers terbaru yang dikeluarkan untuk platform mudah alih. Anda di sini akan melakonkan watak Optimus Prime untuk menyelamatkan Transfomers dari penguasa jahat.

Permainan ini menggunakan sistem pertempuran 3D di mana anda boleh melakukan pelbagai kombo termasuk menukar bentuk kenderaan untuk mengatasi kerosakan yang lebih besar. Selain itu, apabila anda mengalahkan musuh, musuh akan bergabung dengan anda.

2. Kalah dalam Keharmonian

Foto: lostinharmony.com

Sekiranya anda memerlukan permainan jenis kasual, anda boleh mencuba permainan Lost in Harmony ini . Permainan permainan ini agak mudah kerana anda hanya perlu meluncur dengan papan selaju sambil mengelakkan pelbagai halangan dan juga mengejar anda dari kenderaan lain yang melintas dengan cepat ke ombak tinggi yang siap menenggelamkan anda.

3. Asfalt Xtreme

Foto: asphaltxtreme.com

Asphalt Xtreme adalah salah satu permainan perlumbaan terbaik yang boleh anda mainkan di platform Android dan iOS. Anda akan merasakan betapa seronoknya berlumba menggunakan pelbagai kereta kecil yang terbahagi kepada lima kelas dan tujuh kategori dalam lima trek perlumbaan iaitu Gobi (Mongolia), Phuket (Thailand), Lembah Nil (Mesir), Svalbard (Norway), dan Detroit (Amerika Syarikat).

4. Warhammer 40000 Freeblade

Foto: pcgamer.com

Warhammer 40000 Freeblade adalah permainan dengan tema sci-fi di mana anda akan bertindak sebagai juruterbang robot gergasi untuk bertempur dan pada masa yang sama menyelesaikan sejumlah misi tegang. Dalam permainan ini, anda juga dapat menyesuaikan watak dengan menggunakan pelbagai item yang anda jalani dalam misi yang anda jalankan.

5. Keperluan untuk Kelajuan tanpa Had

Foto: play.google.com

Need for Speed ​​no Limits adalah permainan lumba yang menawarkan grafik keren dan pemandangan perlumbaan yang menarik. Sama seperti siri Need for Speed ​​yang lain , anda boleh menjalankan pelbagai misi yang tentunya melibatkan perlumbaan dan setelah menyelesaikan misi semasa memenangi perlumbaan, anda akan mendapat wang yang dapat digunakan untuk membuat modifikasi pada kereta anda, membeli kereta baru, dan jangan lupa bahawa anda juga boleh membuka kunci sejumlah kereta sejuk.

6. Pencetus Mati

Foto: play.google.com

Bagi anda yang ingin membunuh zombie yang ingin memakan otak anda, Dead Trigger boleh menjadi permainan yang tepat untuk anda. Dalam permainan ini, anda akan mengikuti beberapa misi pembasmian zombie yang berakhir dalam usaha anda untuk mengetahui siapa sebenarnya yang menyebabkan wabak zombie ini. Dalam permainan ini terdapat dua jenis mata wang, wang tunai dan emas, yang boleh anda gunakan untuk membeli senjata dan pelbagai peralatan lain.

7. NOVA 3 Warisan / Kebebasan

Foto: gamesreview.net

NOVA 3 adalah pengalaman kualiti grafik yang berkualiti dan pengalaman yang menarik kerana di sini anda akan berperanan dengan tentera yang mempunyai misi mulia untuk mengambil balik bumi dari makhluk jahat. Sudah tentu untuk membunuh makhluk asing itu tidak mudah, kerana terdapat pelbagai jenis makhluk asing, yang masing-masing mempunyai kelemahan tersendiri sehingga anda harus menggunakan cara yang berbeza untuk membunuh setiap jenis makhluk asing ini.

8. Robot Perang

Foto: play.google.com

War Robots adalah permainan pertempuran bertema sci-fi yang dikembangkan oleh pemaju Rusia. Permainan ini menggunakan sistem pertempuran 6 vs 6 di mana anda secara automatik akan memasuki pasukan dengan sistem Matchmaking. Anda boleh memilih 24 robot canggih dengan lebih daripada 20 jenis senjata yang dapat digabungkan untuk menghasilkan senjata yang lebih kuat kemudian dan melengkapkan sejumlah mini untuk mendapatkan hadiah tambahan.

9. Ketidakadilan 2

Foto: ketidakadilan.com

Bagi anda peminat tema superhero, permainan Injustice 2 adalah permainan yang akan memuaskan hati anda. Permainan ini menggunakan sistem permainan pertempuran satu lawan satu dengan musuh dengan penambahan ciri baru dari versi sebelumnya, Sistem Gear .

Fungsi ini mirip dengan fitur Item Drop Rate dalam permainan dalam talian di mana pemain berpeluang mendapatkan pelbagai kostum dan peralatan untuk watak-watak itu digunakan. Kostum dan peralatan ini juga akan meningkatkan status watak. Untuk jumlah watak, permainan ini menyajikan 28 watak awal dengan 10 watak tambahan yang dapat diperoleh melalui DLC.

10. Vainglory

Foto: play.google.com

Vainglory adalah permainan MOBA yang mempunyai sistem seperti DOTA 2 dan League of Legends . Pemain akan bergabung dengan pasukan untuk mengalahkan pasukan lawan dengan menggunakan pahlawan terpilih, yang masing-masing mempunyai kebolehan khas. Sudah tentu untuk mengalahkan pasukan musuh tidaklah mudah, kerana anda harus menghancurkan bangunan lawan terlebih dahulu dan membunuh pahlawan lawan.

Itulah 10 permainan aksi terbaik untuk peranti Android dan iOS , semoga bermanfaat, semoga berjaya dan selamat bermain. Sekiranya anda memerlukan cadangan, anda boleh mencuba permainan Injustice 2, NOVA 3 dan Vainglory terlebih dahulu untuk merasakan kegembiraan yang sebenarnya.

sampai jumpa dan pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi artikel ini dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan