Cara Menyesuaikan Suara di Android Jika Tombol Kelantangan Rosak

Tidak kira betapa canggihnya telefon pintar, ia tetap merupakan produk elektronik yang rentan. Sekarang jika butang perkakasan kelantangan anda tiba-tiba rosak, berikut adalah cara menyesuaikan butang kelantangan.

Bercakap tentang telefon pintar, tidak kira betapa canggihnya. Telefon pintar masih merupakan barang elektronik , yang terdedah kepada kerosakan. Walaupun anda membeli produk yang paling mahal dan canggih hari ini, seperti Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 6s, LG G5, dan telefon pintar utama lain. Jatuhkannya dengan sengaja dari poket anda dan mungkin anda harus membeli telefon pintar baru lagi. Walaupun anda menggunakannya dengan berhati-hati, masih ada kemungkinan bahagian-bahagian tertentu yang tiba-tiba rosak.

Dipetik dari DroidViews, salah satu masalah yang paling biasa dihadapi oleh pengguna telefon pintar adalah butang perkakasan yang tidak berfungsi. Contoh di sini ialah butang kawalan kelantangan yang tiba-tiba tidak dapat digunakan. Jangan putus asa, mengikuti JalanTikus memberi anda jalan supaya anda tetap dapat menyesuaikan kelantangan walaupun tanpa menekan butang perkakasan.

BACA JUGA
  • Cap Jari Lama, Mari Tukar Masa dan Tarikh menjadi Kunci Telefon Pintar!
  • Bukan Sihir tetapi Sihir, Inilah Cara Menghidupkan Telefon Pintar Tanpa Menekan Butang Kuasa
  • Cara Menggunakan Android sebagai Mikrofon untuk Komputer

Cara Menyesuaikan Suara di Android Jika Tombol Kelantangan Rosak

1. Pasang Aplikasi Volume ChopCUT

Sudah tentu agak menyusahkan jika butang kelantangan perkakasan tidak berfungsi, penyelesaiannya ialah anda boleh menggunakan aplikasi yang disebut Volume ChopCUT . Aplikasi ini membolehkan anda mengawal tahap suara melalui bar pemberitahuan. Terdapat 4 ciri utama, bersama dengan JalanTikus, menggambarkan satu persatu.

Muat turun Volume ChopCUT.

2. Pemberitahuan Asas

Pemberitahuan Asas ini adalah pilihan yang sangat ringan dengan paparan yang sangat sederhana di tetingkap pemberitahuan. Anda boleh menyesuaikan kelantangan media, nada dering, penggera, panggilan telefon, atau beberapa fungsi pada masa yang sama yang disediakan oleh aplikasi. Contohnya nada dering, penggera, dan media dalam satu paparan.

3. Pemberitahuan Lanjutan

Pemberitahuan Lanjutan ini mempunyai paparan yang lebih menarik dan interaktif. Cukup seret bar pemberitahuan dan anda boleh menyesuaikan kelantangan secara langsung tanpa memerlukan langkah tambahan. Kerana ada butang paparan ke atas dan ke bawah untuk mengawal kelantangan.

4. Widget Terapung

Seperti namanya, Floating Widget menambah widget yang melayang di layar dan dapat diseret ke mana sahaja. Widget ini akan tetap muncul walaupun anda membuka aplikasi lain sehingga selalu ada di atas setiap aplikasi. Anda dapat memilih sejumlah ikon, ukuran ikon, dan ketelusan yang juga dapat disesuaikan. Ketika menekan pada akses widget akan muncul untuk kontrol volume media, penggera, nada dering, dan panggilan telefon.

5. Penyamaan Terapung

Floating Equalizer ini boleh dibilang sebagai ciri eksperimen, yang memberi anda akses ke equalizer melalui ikon widget yang selalu melayang di layar. Anda boleh menyeretnya ke mana sahaja dan apabila anda menyentuhnya akan muncul senarai tetapan penyamaan.

Sebagai tambahan kepada semua pilihan JalanTikus yang disebutkan di atas, anda juga dapat mengintegrasikan VolumeChopCUT dengan Google Now dan anda akan dapat mengawal kelantangan melalui arahan suara. Untuk melakukan ini, anda mesti memberi akses ke tetapan kebolehaksesan. Oleh itu, anda tidak perlu membeli telefon pintar baru hanya kerana butang kelantangan perkakasan rosak. Sekiranya anda mempunyai petua tambahan atau muslihat lain, beritahu kami di komen di bawah.

Artikel Berkaitan