4 Cara Memulihkan Video yang Dihapus di Android (Tanpa Root)

Adakah anda ingin mendapatkan semula kenangan video yang dipadamkan? Sekarang anda boleh memulihkan video di Android dengan mudah tanpa perlu melakukan root, mari ikuti kaedah ini.

Video biasanya menyimpan cerita dan pengalaman menarik di dalamnya. Malangnya, kegembiraan itu hilang apabila video dipadamkan.

Sama ada secara sengaja atau tidak sengaja, video yang dipadamkan apatah lagi video kegemaran anda biasanya membuat anda berdua kesal dan kesal.

Santai sahaja, kali ini Jaka akan memberitahu anda cara memulihkan video yang dihapus di Android.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Video Bokeh Terbaik di Android, Tidak Perlu Gagdet yang mahal!
  • Cara Memuat turun Video di LINE Melalui Android, iPhone & PC Boleh Tanpa Permohonan!
  • Cara memulihkan foto yang dipadam | Android, iPhone dan PC

Cara memulihkan video yang dipadam di Android

Akan ada dua kaedah alias yang dibagikan Jaka untuk anda yang ingin memulihkan video yang dihapus, menggunakan aplikasi Android atau dengan perisian PC.

Kedua-duanya bertujuan untuk memulihkan video yang dihapus dari telefon pintar atau peranti Android anda. Ingin tahu bagaimana caranya? Cukup rujuk setiap kaedah di bawah.

LIHAT ARTIKEL

Cara Memulihkan Video yang Dihapus Menggunakan Aplikasi Android

Untuk cara pertama ini, Jaka akan memberi anda cadangan untuk dua aplikasi Android yang boleh anda gunakan untuk memulihkan video yang telah dihapus. Berikut adalah dua aplikasi dan kaedahnya:

1. Menggunakan Pemulihan Imej DigDeep

DigDeep adalah salah satu aplikasi yang sangat dipercayai untuk memulihkan semua jenis fail, termasuk video, yang sengaja atau tidak sengaja dihapus dari Android anda.

Cara penggunaannya cukup mudah, yang cukup untuk membuka aplikasi, kemudian lakukan proses mengimbas data yang dihapus. Anda kemudian dapat segera memeriksa video mana yang hilang dan segera memulihkannya.

MUAT TURUN Apl

2. Menggunakan Pemulihan GT

Selain DigDeep, GT Recovery boleh dikatakan salah satu aplikasi terbaik di Android untuk memulihkan fail yang hilang. Walaupun anda menggunakan akses root untuk menggunakan aplikasi ini, anda kini boleh menggunakannya tanpa root.

Cara menggunakannya juga cukup mudah dengan pengimbasan data yang terhapus secara automatik. Selain video, anda juga dapat memulihkan data penting lain seperti SMS, kenalan, dan kata laluan WiFi .

Muat turun: Pemulihan GT

Selain dua aplikasi di atas, sebenarnya ada banyak aplikasi yang dapat Anda gunakan untuk menerapkan cara memulihkan video yang dihapus pada Android Anda. Anda boleh mendaftar masuk secara lengkap dalam senarai aplikasi JalanTikus.

Cara Memulihkan Video yang Dihapus Menggunakan Perisian PC

Selain menggunakan aplikasi Android, Anda juga dapat mengandalkan aplikasi atau perisian yang ada di PC atau komputer riba. Jangan risau, anda tidak perlu melakukan pengekodan yang rumit atau kaedah sukar lain.

Anda boleh menggunakan pelbagai perisian PC yang dapat dengan mudah membantu anda memulihkan video yang hilang. Seperti dua perisian berikut.

1. Recuva (Syor Jaka)

Cara pertama adalah menggunakan perisian atau aplikasi yang dipanggil Recuva. Untuk itu, pastikan PC atau komputer riba anda sudah mempunyai aplikasi yang satu ini. Sekiranya tidak, anda boleh memasangnya secara langsung melalui pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah.

Piriform DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking
  • Jalankan aplikasi ini, kemudian sambungkan peranti Android anda ke komputer menggunakan kabel USB. Pilih Video untuk memulihkan video yang hilang dari Android anda.
  • Seterusnya, pilih lokasi fail terakhir sebelum hilang atau dihapuskan. Setelah menentukan lokasinya, klik OK untuk memulakan proses carian. Recuva kemudian akan secara automatik memunculkan semua video yang dihapus yang ada di folder itu.

2. Wondershare MobileTrans

Selain Recuva, anda juga dapat menggunakan Wondershare MobileTrans untuk memulihkan video yang hilang di Android melalui PC / komputer riba anda. Setelah memasang perisian ini di PC anda, ikuti langkah-langkah di bawah.

DOWNLOAD Perisian Wondershare Produktiviti Aplikasi
  • Langkah pertama, sambungkan peranti Android anda ke komputer menggunakan kabel USB.
  • Setelah memilih, aplikasi akan secara automatik mengimbas dan mengembalikan fail yang hilang. Klik Pulihkan apabila anda telah menentukan fail mana yang ingin anda pulihkan.

Ingin tahu bagaimana dan menyelesaikan langkah-langkah untuk memulihkan video yang dihapus menggunakan dua perisian di atas? Baca artikel ini di Jaka.

Itulah dua kaedah alias untuk memulihkan video yang dipadamkan pada peranti Android anda . Sekarang anda tidak perlu lagi panik dan cemas ketika kehilangan video penting dan tidak dapat dilupakan, kerana anda dapat memulihkannya dengan mudah. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan