Cara Membuat Kisah Instagram Kreatif Seperti Hit Selebriti

Jadikan kedai Instagram anda sejuk seperti program supaya lebih banyak penonton. Inilah cara membuat kisah Instagram kreatif seperti selebriti

Instagram Story adalah ciri Instagram yang membolehkan kita berkongsi foto dan video 15 saat. Kisah Instagram atau ramai yang sering menyebutnya snapgram kini menjadi salah satu media untuk menunjukkan kreativiti.

Kini catatan cerita Instagram juga dibuat secantik suapan Instagram. Adakah anda ingin membuat snapgram yang menarik untuk membuatnya juga? Jaka tahu bagaimana melakukannya, inilah cara membuat cerita Instagram yang kreatif .

BACA JUGA
  • Cara Berkongsi Cerita Instagram ke Whatsapp Dengan Mudah
  • Cara Menghapus Pencarian dengan Cepat di Instagram Hingga Bersih
  • 100% KERJA dan Percuma! 2 Cara Mendapatkan Banyak Pengikut Instagram Tanpa Bot

Cara membuat Snapgram yang sejuk

Anda boleh membuat kisah Instagram kreatif menggunakan satu aplikasi tambahan, yang disebut UNFOLD . Pada mulanya aplikasi ini hanya untuk pengguna iOS, tetapi sekarang kami juga dapat mencuba versi untuk Android. Muat turun aplikasi di bawah:

MUAT TURUN Apl

Aplikasi ini dapat menjadikan snapgram keren dan menarik sehingga post anda kelihatan seperti selebriti. Cara menggunakannya juga sangat mudah, ikuti langkah berikut:

1. Pertama buka aplikasi UNFOLD yang sudah terpasang di telefon bimbit anda. Untuk memulakan, buat snapgram keren ketik ikon Plus di bahagian atas. Selepas itu, masukkan nama cerita yang anda mahu, kemudian ketik Buat .

2. Selepas itu anda akan memasuki menu penyuntingan. Untuk mula membuat kisah Instagram kreatif, pilih templat dengan mengetuk ikon tambah di bahagian bawah. Selepas itu ketik templat yang anda mahukan.

3. Langkah ketiga untuk membuat cerita Instagram yang kreatif adalah dengan menambahkan foto atau video yang ingin anda muat naik. Ketuk ikon Plus kemudian pilih di mana anda akan mengambil gambar dan fail video.

4. Setelah selesai memilih foto, anda dapat menyesuaikan ukuran dengan mengetuk dua kali pada foto. Anda juga boleh mengubah teks dan menetapkan formatnya. Ketik dua kali pada teks kemudian masukkan ayat yang anda mahu. Setelah selesai mengedit selesai .

5. Sekiranya anda selesai mengedit catatan cerita, sekarang anda boleh menyimpannya dengan mengetuk ikon muat turun di sudut kanan atas. Apabila pop timbul muncul, pilih Cerita .

6. Penyuntingan anda secara automatik akan disimpan di galeri anda dan siap dimuat naik ke Instagram Story. Kini catatan cerita Instagram anda akan menjadi lebih sejuk. Inilah hasilnya:

itu adalah petua bagaimana membuat kisah Instagram kreatif dari Jaka. Anda boleh mencuba pelbagai templat yang ada dan membuat catatan snapgram yang menarik seperti lelaki selebriti. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan