5 Permainan RPG Strategi Terbaik untuk Android

Mempunyai elemen permainan yang sama, tetapi ada yang berbeza. Ini adalah permainan RPG strategi terbaik di Android.

Permainan RPG mungkin terdengar biasa dan ramai di antara kita bertemu di Google Play Store . Bermula dari mereka yang mengadopsi tema anime, dewa, dan wira yang asli. Tetapi pernahkah anda mendengar permainan SRPG?

Strategy Role Play , adalah gabungan dua genre , iaitu strategi dan RPG. Walaupun mempunyai elemen permainan yang sama, permainan SRPG biasanya menggunakan mod permainan pertahanan garis, taktikal, dan giliran. Jadi, apakah permainan terbaik? Mengikuti Jalantikus telah meringkaskan 5 permainan strategi RPG terbaik untuk Android .

BACA JUGA
  • Mesti tengok! Ini adalah 7 Anime Bertema RPG Terbaik Hari Ini
  • 10 Permainan RPG Terbaik di Android yang Harus Anda Cuba
  • Mobile Legends: Bang bang, DotA Games Untuk Android HP RAM Di bawah 1 GB

5 Permainan RPG Strategi Terbaik untuk Android

1. Pencabar Heavenstrike

Square Enix memang cukup mahir membuat permainan genre RPG, Heavenstrike Rivals adalah salah satu daripadanya. Terletak di negara di atas awan, anda akan memainkan peranan sebagai pemimpin angkatan bersenjata yang ditugaskan untuk melindungi negara dari raksasa .

Permainan ini menggunakan mod giliran, alias menukar giliran, serta bermain catur. Sebelum ini, anda harus mengatur watak apa yang akan anda mainkan dalam setiap perlawanan. Kemudian ketika bermain, anda harus benar-benar mengatur strategi ketika pergantian jalan, dengan tujuan membunuh kapten musuh untuk memenangi permainan.

2. Skuad Taktik: Wira Dungeon

Kali ini ada permainan yang cukup berpotensi oleh pengembang Sway Mobile, Inc. ambil tema lokasi penjara bawah tanah, yang akan anda terokai bersama pasukan anda. Pasti dalam perjalanan anda akan berhadapan dengan musuh - musuh yang berniat untuk mengatasi anda, dan terakhir anda akan bertemu Bos dari setiap hujung peta.

Mengadopsi mod pertempuran auto , tugas anda di sini adalah untuk 'mengumpulkan' pasukan anda dengan mengatur pahlawan untuk semua situasi. Anda boleh mengatur mengikut gaya permainan anda, mulai dari serangan kuat, pertahanan, dan serangan balas. Anda juga boleh bermain dalam talian dan melawan pasukan pemain lain.

LIHAT ARTIKEL

3. Sambungan Valkyrie

Mungkin ada di antara anda yang menganggap permainan ini adalah hasil dari Final Fantasy atau permainan lain yang dibuat oleh pembangun Square Enix . Tidak, walaupun logo permainan ini serupa dengan Final Fantasy, Ateam Inc. adalah syarikat Jepun yang membuat permainan ini.

Bawalah Tactics Squad permainan yang serupa : Dungeon Heroes , yang mana anda akan menemui banyak penjara bawah tanah, yang tentunya dihuni oleh banyak raksasa dan bos yang anda miliki kepada lawan. Uniknya, setiap watak dari permainan ini mempunyai latar belakang cerita mereka sendiri, yang menjadikan permainan ini kaya dan cukup kuat dalam jalan cerita. Selain itu, grafik 3D Anime yang comel juga akan membuatkan anda lebih selesa bermain.

4. Pemecah Iblis

Kali ini ada permainan strategi main peranan yang cukup kompleks. Di sini anda akan menavigasi peta yang luas, di mana peta tersebut berbentuk seperti peta kontur . Anda juga akan menghadapi pertempuran yang cukup besar, dengan banyak musuh di setiap kawasan.

Dalam pertempuran, anda akan dibawa ke dataran berbentuk segi enam yang kelihatan seolah-olah terbang di atas langit. Di sini anda dan pasukan anda akan menghadapi kekuatan musuh, tentu anda mesti mengembangkan taktik yang betul dan komposisi pahlawan yang betul untuk mendapatkan kemenangan. Walaupun agak rumit, pembentukan setiap watak sebenarnya kelihatan lucu , sebagai pemanis dalam permainan ini.

5. Taktik Perang Fantasi

Nexon , memang sering mengejutkan pasaran permainan mudah alih sejak awal kemunculannya dengan mengeluarkan permainan yang cukup berkualiti. Salah satunya ialah Fantasy War Tactics . Dalam permainan ini Nexon nampaknya cuba menawarkan mod permainan yang cukup unik dan berbeza.

Membawa latar belakang permainan kubik yang ditambah dengan kesan visual yang sangat kemas, menjadikan permainan ini sangat bagus untuk grafik. Untuk permainan itu sendiri, permainan ini tetap seperti permainan SRPG pada umumnya, di mana anda akan membawa beberapa wira dan bertempur dengan musuh.

Namun, di sini anda harus mengatur strategi jalan untuk setiap watak anda di kawasan kubik ini, kerana beberapa kawasan yang tidak dapat anda jalani. Pada setiap giliran anda pergi, anda juga mesti menentukan watak yang tepat untuk didekati, atau cuba menuding lawan anda dengan perlahan-lahan memerahnya dengan lebih dari satu pahlawan.

Ya, itu adalah 5 permainan RPG strategi terbaik untuk Android . Jadi, bagi anda yang suka permainan yang menajamkan otak dengan mengembangkan strategi, senarai di atas boleh menjadi rujukan anda . Selamat bermain dan jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda semasa bermain di komen di bawah!

Artikel Berkaitan