Trik Membuat Penyemakan Imbas di Android 2 Kali Lebih Cepat

Inilah kaedah mudah untuk membuat penyemakan imbas di Android 2 kali lebih pantas. Menggunakan penyemak imbas utama di Android, Google Chrome

Melayari lambat? Pasti tidak menjengkelkan terutama jika memerlukan masa yang lama untuk menunggu untuk membuka hanya satu halaman. Menyemak imbas lebih menyeronokkan jika anda dapat dengan cepat membuka setiap halaman yang diperlukan, tetapi apakah banyak faktor yang mempengaruhi kelajuan membuka halaman ketika menyemak imbas misalnya iklan, fail multimedia seperti gambar di halaman yang ukurannya terlalu besar sehingga menjadikan masa muat lebih tinggi.

Inilah kaedah mudah untuk membuat penyemakan imbas di Android 2 kali lebih pantas. Dengan menggunakan penyemak imbas utama di Android, Google Chrome , trik ini menjadikan penyemakan imbas anda pasti lebih pantas. Kecuali isyarat pada masa itu sangat lemah.

Trik melayari 2 kali lebih pantas di Android

  • Muat turun Google Chrome Beta .

  • Aktifkan ciri sumber Prefetch halaman melalui menu Pilihan dan Tetapan . Selepas itu pilih Privasi kemudian halaman Prefetch dikeluarkan semula .

  • Secara lalai, tetapan Sumber Halaman Prefetch akan aktif apabila pengguna menggunakan sambungan WiFi. Tetapi untuk hasil maksimum, beralih ke Sentiasa .

  • Dengan menggunakan fitur ini, tidak hanya memuat halaman web ketika menjelajah dengan lebih cepat tetapi juga mengurangi penggunaan kuota data.

Mengapa menggunakan Google Chrome Beta?

Kerana dalam versi beta ini biasanya ada banyak perubahan disebabkan oleh proses pengembangan dari Google. Pengguna Chrome Beta akan mendapat beberapa ciri baru berbanding dengan Google Chrome biasa. Oleh itu, Chrome Beta lebih kerap menyediakan versi terkini yang lebih pantas dan cekap.

Penyemak Imbas Apl Google Inc. MUAT TURUN BACA JUGA
  • Jangan Cuba Ketik Ini di Google Chrome
  • Terbukti! Versi Terkini Google Chrome Menjimatkan RAM

Bendera Chrome

Selain menggunakan sumber halaman Prefetch , pengguna juga dapat mencoba eksperimen menggunakan pengaturan Google Chrome melalui Flags. Setiap kali ada perubahan pada Bendera, pengguna akan mendapat pesan peringatan kerana perubahan tersebut dapat mempengaruhi pengalaman pengguna dalam menggunakan Google Chrome.

  • Taipkan chrome: // flag di mana anda menaip URL di Google Chrome.

  • Di halaman ini banyak tetapan dapat diaktifkan (Enable) dan dimatikan (Disable). Perhatikan setiap tetapan ini dengan teliti.

  • Untuk mempercepat sesuatu seperti mematikan ciri WebAudio, Klik Kelewatan, dan beberapa tetapan lain.

Sekiranya anda mempunyai telefon pintar dengan RAM yang besar, anda dapat menetapkan Jubin Maksimum untuk Kawasan Minat menjadi 512 sehingga proses rendering halaman lebih cepat. Anda boleh menggunakan kaedah ini secara langsung di Android anda dan tentu saja menggunakan Google Chrome dan Chrome Beta.

Artikel Berkaitan