15 Aplikasi Kertas Dinding Android Terbaik 2019 | Hebat & Percuma!

Adakah anda memerlukan kertas dinding yang sejuk untuk telefon bimbit anda? Berikut adalah cadangan aplikasi kertas dinding terbaik 2019, untuk telefon Android dengan tema 3D, anime, dan lain-lain.

Sekiranya selama ini anda menganggap kertas dinding adalah perkara remeh, ini salah orang. Wallpaper di telefon bimbit anda juga dapat meningkatkan mood anda setiap hari.

Anda juga boleh memasang wallpaper yang sesuai dengan anda secara peribadi untuk memberikan ciri unik telefon anda . Tidak, adakah anda telah menggunakan kertas dinding terbaik yang anda suka?

Sekiranya tidak, Jaka mempunyai aplikasi kertas dinding sejuk terbaik untuk anda gunakan di telefon bimbit anda. Bukan hanya keren, kualiti gambar yang ditawarkan adalah lelaki HD. Penasaran dengan aplikasi itu? Lihat senarai penuh!

 • Walli - Hiasan Latar & Latar Belakang HD
 • Tapet
 • Gambar Animasi Muzei
 • Kappboom - Latar Belakang Keren & Latar Belakang
 • 500 Kertas Api
 • Latar Belakang Latar Belakang 3D HD
 • Kertas dinding
 • Kertas dinding sejuk
 • Latar belakang
 • Nombor 11-15
 • Aplikasi Wallpaper Terbaik di Android

  Bagi anda yang suka terus menukar kertas dinding dan ingin melakukannya dengan lebih praktikal, ditambah dengan pelbagai pilihan gambar keren, aplikasi di bawah adalah yang anda perlukan. Lihatlah!

  1. Zedge

  Zedge adalah aplikasi yang boleh dianggap sangat lengkap. Dimasukkan ke dalam salah satu aplikasi kertas dinding paling keren, aplikasi ini sebenarnya juga menyediakan koleksi nada dering keren yang anda tahu!

  Untuk kertas dinding itu sendiri, aplikasi ini membolehkan pengguna mencari gambar berdasarkan kategori yang ada. Anda akan diberi cadangan kertas dinding paling hebat dari setiap kategori.

  KelebihanKekurangan
  Banyak pilihan kertas dinding setiap kategori Saiz aplikasi agak besar
  Juga menyediakan nada dering -
  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Zedge

  2. Walli - Wallpaper & Latar Belakang HD

  Walli adalah aplikasi yang menyediakan ribuan wallpaper unik yang boleh anda gunakan secara percuma. Aplikasi kertas dinding terbaik ini dijamin memberi anda cadangan gambar terkini kerana sentiasa dikemas kini.

  Aplikasi ini sangat sesuai untuk anda yang mencari wallpaper dengan pelbagai tema, bahkan termasuk wallpaper bertema Islam. Selesai, bukan?

  KelebihanKekurangan
  Kertas dinding pelbagai tema -
  Terdapat kemas kini berkala -
  MUAT TURUN Apl

  3. Tapet

  Bagi anda yang mencari kertas dinding yang menarik dengan kualiti fotografi tahap tinggi, anda mesti mencuba aplikasi ini. Ya, Tapet adalah aplikasi yang pasti anda cari.

  Aplikasi ini akan menjadikan kertas dinding pada telefon pintar anda menjadi lebih berwarna. Di samping itu, kesan abstrak yang digabungkan dengan pendigitan akan muncul di paparan telefon pintar anda.

  Mari memuat turun Tapet untuk kertas dinding harian anda!

  KelebihanKekurangan
  Fotografi berkualiti terbaik sebagai kertas dinding -
  Ringkas, senang digunakan -

  4. Muzei Gambar Animasi

  Muzei Live Wallpaper adalah aplikasi yang sesuai untuk anda yang ingin mencari wallpaper bergerak. Aplikasi kertas dinding keren ini juga memberikan kemas kini berkala yang secara automatik menambah koleksi gambar anda sehingga anda tidak bosan.

  Mari dapatkan kertas dinding bergerak anda di sini.

  KelebihanKekurangan
  Banyak cadangan kertas dinding yang bergerak -
  Terdapat kemas kini berkala -

  5. Kappboom - Latar Belakang Keren & Latar Belakang

  Aplikasi ini adalah salah satu pengguna Android yang paling banyak dimuat turun. Untuk penilaian itu sendiri, Kappboom mempunyai nombor 4.8. Jadi, jangan terkejut jika Jaka memasukkannya ke dalam cadangan.

  Antara muka yang mesra dan selesa serta kemudahan penggunaan menjadikan aplikasi kertas dinding yang sejuk ini menjadi pilihan pertama bagi banyak pengguna Android.

  Adakah anda ingin tahu mengenai aplikasi Kappboom ini? Muat turun aplikasi secara percuma di sini.

  KelebihanKekurangan
  Antara muka yang mesra -
  Salah satu aplikasi yang paling popular -

  6. 500 Kertas Api

  Seperti namanya, aplikasi kertas dinding terbaik yang disebut 500 Firepaper nampaknya hanya menyediakan wallpaper 500 px. Walaupun begitu, kertas dinding yang disediakan merangkumi koleksi wallpaper popular.

  Dengan paparan kertas dinding berkualiti tinggi dalam aplikasi ini, kemudahan penggunaan juga merupakan salah satu kelebihan aplikasi yang boleh anda muat turun secara percuma di Play Store ini .

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

  KelebihanKekurangan
  Menyediakan koleksi wallpaper sejuk. Hanya menyediakan wallpaper 500 px
  Mudah didapati, senang digunakan -

  7. Latar Belakang Latar Belakang 3D HD

  Seperti namanya, aplikasi ini menyediakan pelbagai wallpaper 3D terbaik yang boleh anda pilih dan gunakan. Ya, itu 3D Latar Belakang Latar Belakang HD .

  Aplikasi yang dimasukkan Jaka sebagai salah satu aplikasi kertas dinding 3D terbaik patut anda cuba. Terutama bagi anda yang ingin merasakan sensasi tiga dimensi pada telefon pintar Android kegemaran anda.

  Ingin mempunyai kertas dinding 3D? Ayuh muat turun aplikasi secara percuma di sini.

  KelebihanKekurangan
  Kertas dinding 3D terbaik -
  Pelbagai format yang serasi dengan semua Android -

  8. Kertas dinding

  Wallpaper adalah aplikasi Google lalai yang biasanya tersedia secara langsung pada peranti Android anda. Dihubungkan terus ke Google, anda boleh mencari dan mengenal pasti gambar dengan mudah untuk dijadikan wallpaper.

  Anda boleh memuat turun aplikasi Wallpaper percuma di sini.

  KelebihanKekurangan
  Aplikasi lalai Google -
  Keselamatan pengguna dijamin -

  9. Kertas dinding yang sejuk

  Cool Wallpapers Jaka Rasa adalah aplikasi yang mesti anda kunjungi jika anda mencari pelbagai koleksi wallpaper keren. Kenapa? Dari nama aplikasi anda mesti dapat meneka kandungannya, bukan?

  Aplikasi yang dibuat oleh pembangun bernama Squarenotch menyediakan lebih dari 70 kategori gambar di mana terdapat ribuan wallpaper kecil mengikut kategori yang anda pilih.

  Ayuh dapatkan permohonan secara percuma di sini.

  KelebihanKekurangan
  70+ kategori kertas dinding terpilih -
  Termasuk aplikasi ringan -

  10. Latar belakang

  Kembali untuk anda yang mahukan wallpaper dengan kualiti dan resolusi gambar terbaik, Backdrops adalah aplikasi kertas dinding terbaik yang dapat menjawabnya.

  Aplikasi ini menyediakan beribu-ribu gambar eksklusif yang selalu dikemas kini secara berkala untuk anda gunakan. Terutama jika anda adalah antara mereka yang sering bergambar latar.

  Anda juga boleh memuat naik kertas dinding anda di komuniti dalam aplikasi. Anda juga dapat menikmati wallpaper dan ciri premium dengan melanggan versi Pro.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

  KelebihanKekurangan
  Banyak pilihan wallpaper dengan kualiti terbaik kadang-kadang ada bug untuk ditingkatkan ke versi pro
  Terdapat komuniti pembuat kertas dinding -

  Nombor 11-15

  11. Wallpaper HD, Latar Belakang 4K

  Seterusnya ialah HD Wallpapers, 4K Backgrounds . Aplikasi kertas dinding sejuk yang menyediakan beribu-ribu kertas dinding standard HD hingga 4K.

  Bersedia di skrin telefon pintar anda sehingga terasa sangat jelas kerana wallpaper yang sejuk dari aplikasi ini.

  Muat turun Wallpaper HD anda, Latar Belakang 4K secara percuma di sini!

  KelebihanKekurangan
  Kertas dinding berkualiti terbaik -
  Ribuan gambar tersedia untuk kertas dinding -

  12. QHD Wallpaper Terbaik

  QHD Wallpaper terbaik untuk anda yang mencari koleksi wallpaper terbaik dengan kualiti gambar terbaik.

  Hanya berehat, anda tidak perlu takut kehabisan gambar kerana aplikasi kertas dinding terbaik ini menyediakan beribu-ribu gambar yang selalu dikemas kini.

  Mari menjadikan kertas dinding telefon bimbit anda lebih baik dengan memuat turun Best Wallpaper QHD.

  KelebihanKekurangan
  Ribuan gambar sentiasa dikemas kini -
  Kertas dinding berkualiti terbaik -

  13. Gambar Anime X

  Anda seorang pencinta Naruto, One Piece dan anime lain? Sudah tentu anda mahu menggunakan gambar anime terbaik sebagai kertas dinding, bukan?

  Aplikasi kertas dinding bertema anime terbaik yang disebut Anime X Wallpaper adalah jawapannya. Anda boleh memuat turun beribu-ribu wallpaper dengan kualiti terbaik untuk lelaki percuma. Jangan bersusah payah mencari lagi di internet!

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini secara percuma.

  KelebihanKekurangan
  Ribuan gambar anime yang keren -
  Imej watak anime yang sentiasa dikemas kini -

  Sudah mempunyai aplikasinya tetapi tidak tahu wallpaper anime yang ingin anda gunakan?

  Daripada menjadi keliru, lebih baik anda mengetahui cadangan kertas dinding tema anime paling keren dalam artikel ini.

  14. Kertas Dinding Girly

  Sekarang, jika aplikasi Wallpaper Girly sesuai untuk anda yang suka perkara manis dan lucu. Anda boleh memilih lebih dari 100 kertas dinding dengan kualiti terbaik.

  Bukan hanya kertas dinding HD, anda juga boleh menemui kertas dinding 3D yang comel! Semua kertas dinding dalam aplikasi ini percuma untuk anda muat turun.

  Mari memuat turun Girly Wallpaper untuk menjadikan latar belakang telefon bimbit anda lebih manis!

  KelebihanKekurangan
  Kertas dinding comel tanpa kualiti HD dan 3D Dikuasai oleh kertas dinding berwarna merah jambu
  Jimat bateri semasa menggunakan -

  15. Walpy

  Nah, jika Walpy ini adalah aplikasi wallaper terbaik untuk anda yang merupakan anak-anak yang sangat indie. Sebab anda akan mendapat kertas dinding konsep bandar dengan kualiti HD.

  Aplikasi ini juga memiliki fitur untuk mengubah wallpaper setiap kali Anda menukar jaringan ke Wi-Fi, saat mengisi daya, dan ketika tidak digunakan.

  Ini akan memberi anda kertas dinding baru setiap hari tanpa menghabiskan bateri HP anda. Ayuh muat turun aplikasi Walpy di sini kawan-kawan!

  KelebihanKekurangan
  Kertas dinding berkualiti HD percuma Ciri perubahan automatik kadangkala mempunyai pepijat
  Tidak menghabiskan bateri -

  Itulah cadangan aplikasi wallpaper keren di Android yang mesti anda gunakan jika anda ingin mempunyai latar belakang telefon pintar yang sangat keren.

  Manakah antara aplikasi di atas yang anda mahukan atau pernah anda gunakan? Adakah terdapat aplikasi lain yang menurut anda layak memasukkan cadangan? Jangan lupa katakan di ruangan komen.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan