Tonton Drama Orang Korea Yang Memberi Kebahagiaan (2016) Sub Indo | Anak Haru yang sesat!

Penasaran dengan drama yang satu ini? Ayuh, tonton drama Korea Person Who Gives Happiness (2016) episod penuh dengan sari kata Indonesia di sini!

Mengambil tema keluarga, Orang yang Memberi Kebahagiaan bukan hanya dapat menyampaikan kisah yang menyentuh hati tetapi juga pesan moral yang disisipkan di dalamnya.

Drama genre romantis ini juga dimeriahkan dengan kehadiran sejumlah artis terkenal Korea Selatan yang menjadikannya semakin memikat hati penonton.

Baiklah, bagi anda yang ingin menonton drama yang satu ini, lebih baik anda melihat sinopsis lengkap Orang yang Memberi Kebahagiaan di bawah.

 • Fakta Menarik Drama Orang yang Memberi Kebahagiaan
 • Tonton Drama Orang Yang Memberi Kebahagiaan
 • Sinopsis Drama Orang Yang Memberi Kebahagiaan

  Menawarkan kisah yang menyayat hati, drama Korea Person Who Gives Happiness menceritakan kisah Eun Hee (Lee Yoon Ji) dan adiknya, Eun A, yang telah tinggal di rumah anak yatim sejak kecil dan kemudian berpisah.

  Setelah dewasa, Eun Hee juga mengadopsi seorang anak lelaki bernama Ha Yoon (Jo Yeon Ho) yang mempunyai nasib yang sama dengannya ketika dia masih kecil.

  Ha Yoon ditinggalkan oleh ibu kandungnya, Kim Ja Kyung (Ha Yeon Joo) kerana bimbang akan ada skandal yang boleh merosakkan kariernya sebagai pelakon terkenal.

  Di tangan Eun Hee, Ha Yoon kini mempunyai kehidupan yang lebih baik terutama kerana dia juga kini dikenali sebagai pelakon kanak-kanak.

  Namun, masalah timbul apabila ibu kandung dari Ha Yoon tiba-tiba muncul dan cuba membawanya kembali.

  Tidak berdiam diri, Eun Hee berjuang untuk melindungi anaknya dari ibu kandungnya yang tamak.

  Lalu, adakah Eun Hee akan mendapat hak penjagaan penuh terhadap Ha Yoon? Saksikan saja drama Person Who Gives Kebahagiaan untuk mengetahui kisah penuhnya!

  Fakta Menarik Drama Orang yang Memberi Kebahagiaan

  Selain tersentuh dengan kisahnya, drama Person Who Gives Happiness juga menampilkan intrik yang akan menjadi rempah dalam drama ini.

  Nah, bagi anda yang mungkin ingin tahu, Jaka telah mengumpulkan beberapa fakta menarik mengenai drama Person Who Gives Kebahagiaan.

  • Pesona Drama Yang Memberi Kebahagiaan memenangi beberapa anugerah pada Anugerah Drama MBC 2017.

  • Sekiranya kebanyakan drama Korea mempunyai episod pendek, Orang yang Memberi Kebahagiaan mempunyai jumlah 118 episod.

  • Drama ini diusahakan oleh dua pengarah terkenal iaitu Lee Sung Joon dan Park Seung Woo yang sebelum ini mengarahkan pelbagai drama Korea yang popular.

  • Selain kisah yang menarik, drama ini juga dibintangi oleh sebilangan artis Korea terkenal seperti Lee Yoon Ji, Song Seung Won, Ha Yeon Joo, dan banyak lagi.

  Tonton Drama Orang Yang Memberi Kebahagiaan

  MaklumatOrang yang Memberi Kebahagiaan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.5 (6)
  Jangka masa -
  Episod 118 episod
  Genre Drama


  Percintaan

  Tarikh Tayangan 21 November 2016
  Pengarah Lee Sung-joon


  Park Seung Woo

  Pemain Lee Yoon Ji


  Ha Yeon-Joo

  Nah, bagi anda yang ingin tahu dan ingin menonton drama Korea ini, anda boleh menyemak drama Person Who Gives Kebahagiaan di bawah.

  >>> Tonton filem Orang Yang Memberi Kebahagiaan (2016) <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai drama Korea bernama Person Who Gives Happiness, geng.

  Apa lagi drama atau filem yang menarik yang membuat anda benar-benar ingin tahu tentang jalan cerita? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan