5 Aplikasi untuk Menyembunyikan Foto pada Android Terbaik

Tidak mahu gambar peribadi di galeri telefon pintar Android dimakan oleh orang lain? Berikut adalah lima aplikasi penyembunyian foto Android terbaik yang boleh anda gunakan.

Kapasiti memori sebahagian besar telefon pintar Android kini mempunyai ruang yang besar menjadikan pengguna bebas menyimpan ratusan, bahkan ribuan foto di galeri telefon pintar Android mereka. Bermula dari foto menarik yang ingin dipamerkan kepada banyak orang hingga foto aib yang hanya menjadi penggunaan peribadi semua yang tersimpan di telefon pintar.

Bercakap mengenai foto khas untuk penggunaan peribadi, anda pasti tidak mahu gambar ini dilihat oleh orang lain. Selalunya anda merasa tidak selamat apabila telefon pintar orang lain dipinjam dan orang itu membuka galeri anda. Tenang saja! Anda tidak perlu lagi takut foto peribadi anda dimakan oleh orang lain.

Untuk mengatasinya, anda memerlukan pelbagai aplikasi untuk menyembunyikan foto. Kali ini Jaka akan mengkaji lima aplikasi penyembunyian foto Android terbaik yang boleh anda gunakan untuk melindungi foto peribadi anda dari orang lain.

BACA JUGA
  • 10 Foto Kehidupan Sebenar di Sebalik Gambar Keren
  • 20 Foto Hebat yang Diambil Masa (Bahagian 5)
  • Tanpa Perisian! Cara Mengedit Foto Artistik dalam 1 Minit

5 Aplikasi untuk Menyembunyikan Foto pada Android Terbaik

1. Pengurus Fail Penjelajah Padat

Aplikasi pertama mempunyai fungsi yang tentunya anda inginkan sekiranya anda mahukan beberapa gambar peribadi anda selamat dari penggunaan oleh orang lain. Solid Explorer File Manager membolehkan anda membuat folder khas yang boleh anda isi dengan sejumlah foto yang anda tidak mahu orang lain lihat.

Setelah folder dibuat dan foto ditambahkan, folder kemudian akan disembunyikan secara automatik dan tidak akan dapat dilihat di galeri telefon pintar Android anda. Sudah tentu, hanya anda yang boleh mengakses folder rahsia.

Produktiviti Aplikasi NeatBytes MUAT TURUN

2. Bilik simpanan foto Keepsafe

Sedikit berbeza dengan aplikasi pertama, aplikasi ini menyediakan perkhidmatan keselamatan berlapis. Keepsafe Photo Vault akan melindungi foto peribadi anda satu persatu menggunakan PIN, sensor cap jari, bahkan penyulitan peringkat tentera. Dijamin, gambar peribadi anda hampir mustahil untuk diakses oleh orang lain.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti KeepSafe

3. Kunci Galeri (Sembunyikan gambar)

Aplikasi ini mungkin merupakan aplikasi menyembunyikan gambar yang paling popular. Aplikasi yang disebut Galeri Kunci (Sembunyikan gambar) adalah salah satu daripada sepuluh aplikasi dengan tahap pemasangan tertinggi di Google Play Store! Dari segi fungsi, aplikasi ini menyediakan perkhidmatan keselamatan untuk foto peribadi yang mengunci ( mengunci ) dan / atau menyembunyikan (menyembunyikan).

Perisian Morrison MUAT TURUN Aplikasi Produktiviti

4. Galeri Kunci Kunci Foto & Sembunyikan Video

Mempunyai tujuan yang sama untuk mengamankan dan menyembunyikan foto peribadi di galeri telefon pintar Android, aplikasi yang disebut Galeri Kunci Foto & Sembunyikan Video mempunyai cara yang cukup unik untuk melakukannya. Aplikasi ini melakukan penyamaran untuk melindungi foto.

Aplikasi ini akan memuatkan foto yang ingin anda buat khusus untuk penggunaan peribadi, kemudian menyamarkannya menjadi kalkulator. Oleh itu, apabila aplikasi dibuka, kalkulator akan muncul. Kalkulator boleh digunakan untuk memasukkan gabungan nombor untuk membuka galeri, yang tentunya hanya diketahui oleh anda sebagai pemilik telefon pintar.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti FRAUMOBI

5. Galeri Selamat (Kunci Pic / Video)

Hampir mirip dengan aplikasi penyembunyian foto lain, aplikasi yang disebut Secure Gallery ini juga menyediakan perkhidmatan perlindungan galeri untuk foto yang tidak mahu dilihat oleh orang lain. Sebagai kunci, aplikasi ini menyediakan perkhidmatan mengunci menggunakan kata laluan atau corak sebagai keselamatan.

Aplikasi Produktiviti SpSoft DOWNLOAD

Itulah lima aplikasi penyembunyian foto terbaik di Android yang pastinya boleh anda gunakan untuk melindungi foto peribadi anda. Sekarang, anda tidak perlu lagi takut dengan gambar peribadi di galeri anda yang terkenal dan dijadikan bahan untuk penggunaan orang lain. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan